ORDRE AAR/67/2010, de 12 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les entitats d'assessorament agrari de Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/67/2010, de 12 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les entitats d'assessorament agrari de Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2010.

En el marc dels ajuts al desenvolupament rural, s'ha valorat la necessitat d'impulsar i fomentar la implantació del Sistema d'assessorament agrari de Catalunya.

El Decret 392/2006, de 17 d'octubre, regula el Sistema d'assessorament agrari de Catalunya, amb l'objectiu de donar a l'empresariat agrari el recolzament tècnic necessari per a l'adopció de noves maneres i tècniques de treball més respectuoses amb el medi ambient, la salut pública, la sanitat animal, la sanitat vegetal i el benestar animal, i alhora millorar la gestió empresarial de les explotacions i la seva competitivitat. Aquest Decret també preveu el foment de les entitats d'assessorament entre les actuacions que ha de dur a terme el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (en endavant, DAR).

El Reglament (CE) núm. 1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, d'ajuts al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i el Reglament (CE) 1974/2006 de la Comissió, de 15 de desembre, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (CE) 1698/2005, preveuen ajuts a la implantació de serveis d'assessorament i ajuts a les persones titulars de les explotacions agràries per a la utilització d'aquests sistemes d'assessorament.

El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període de programació 2007-2013 (PDR), aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya en data 22 de maig de 2007 i per la Comissió Europea, mitjançant la Decisió C(2008) 702, de 15 de febrer de 2008, preveu dins l'Eix 1, mesura 115.01, ajuts destinats a la implantació del Sistema d'assessorament agrari de Catalunya. Aquesta actuació persegueix consolidar un teixit d'entitats que ofereixin serveis d'assessorament als productors i productores agraris.

El règim d'aquests ajuts, d'acord amb el PDR de Catalunya 2007-2013, és el que estableix el Reglament (CE) 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L-379, de 28.12.2006).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a les entitats d'assessorament agrari mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les entitats d'assessorament agrari per a l'any 2010, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a les entitats d'assessorament agrari per a l'any 2010, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que preveu aquesta Ordre tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, d'acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013, i aniran a càrrec de les partides pressupostàries AG06/D/482000101/5741 i AG06/D/770000100/5740 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural per a l'any 2010 dotades amb uns imports màxims de 600.000 euros i 50.000 euros, respectivament, la qual cosa suposa el 41% del finançament d'aquests ajuts. La resta de finançament, 364.634,15 euros, anirà a càrrec del fons FEADER, que representa el 23% del finançament d'aquests ajuts, i 570.731,71 euros, a càrrec del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, que representa el 36% del finançament d'aquests ajuts.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Transferència Tecnològica.

2.5 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

A aquests efectes, es nomena una comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general d'Innovació Rural, el subdirector o la subdirectora general d'Agricultura i el cap o la cap del Servei de Formació Agrària.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de quatre mesos, a comptar de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució de la persona titular de la direcció general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics al web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran al tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000 euros es publicaran, a més, al DOGC.

Disposició addicional

La concessió de l'ajut condicionada a l'aprovació de pressupost de la Generalitat de Catalunya pel 2010.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 12 de febrer de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts convocats mitjançant l'Ordre és establir una línia d'ajuts de minimis, per fomentar la implantació del sistema d'assessorament agrari, que inclou les actuacions subvencionables següents:

  1. Creació de nous llocs de treball de personal tècnic dedicat a l'assessorament en els termes que estableix el Decret 392/2006, de 17 d'octubre, pel qual es regula el sistema d'assessorament agrari de Catalunya. Els llocs de treball de nova creació que podran beneficiar-se dels ajuts han de representar un increment net del nombre de persones tècniques assessores de l'entitat, en comparació amb la mitjana dels 12 mesos anteriors a la contractació. Els llocs de treball creats que hagin estat objecte d'aquesta subvenció en convocatòries anteriors podran percebre els ajuts que estableix l'Ordre sempre que l'entitat i l'actuació subvencionable compleixin els requisits de la convocatòria.

  2. Adquisició de material destinat a la millora dels serveis d'assessorament. El material objecte d'ajut serà el següent: maquinari informàtic i reprogràfic, programari informàtic, material tecnològic, equips de mesura i material de laboratori. En cap cas serà subvencionable l'adquisició i construcció de béns immobles o l'adquisició de material de segona mà.

    .2 Persones beneficiàries

    Poden ser beneficiàries...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR