ORDRE TES/102/2020, de 26 de juny, per la qual es dona publicitat a la relació de taxes vigents que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

D'acord amb la disposició addicional tercera del text refós de la Llei de taxes i preus públics de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, quan una llei crea o modifica alguna de les taxes incloses en aquest text refós, o n'actualitza els imports, el departament competent encarregat de gestionar aquestes taxes ha de publicar una ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya que inclogui, amb efectes merament informatius, una relació de les taxes vigents que gestiona, tot identificant els serveis i les activitats de cadascuna de les taxes i la quota corresponent.

L'article 44 de la Llei 4/2020, de 29 d'abril, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020, ha mantingut les quotes de les taxes en els imports exigibles l'any 2019, llevat de les taxes amb quotes que siguin objecte de modificació per la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives que acompanya aquesta Llei de pressupostos.

D'altra banda, el títol primer, capítol IX de la Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, ha introduït tot un seguit de modificacions en el text refós de la Llei de taxes i preus públics de Catalunya, les quals han incidit en algunes de les taxes que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat.

En conseqüència, en virtut de tot l'exposat,

Ordeno:

Donar publicitat, a efectes informatius, a la relació de taxes vigents que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat i que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Barcelona, 26 de juny de 2020

Damià Calvet i Valera

Conseller de Territori i Sostenibilitat

Annex

Relació de taxes vigents que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat (títols IV, XII i XXV del text refós de la Llei de taxes i preus públics de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny)

Títol IV. Agricultura i ramaderia

Taxa per la prestació de serveis facultatius veterinaris (títol IV, capítol 3):

Fet imposable (art.4.3-1)

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis inherents als treballs definits a l'article 4.3-5.

Subjecte passiu (art.4.3-3)

Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o jurídiques, privades, que sol·liciten la prestació dels serveis determinats a l'article 4.3-5.

Acreditació (art.4.3-4)

La taxa s'acredita i s'exigeix en el moment de la prestació del servei.

Quota (art.4.3-5)

Apartat 4. La quota pel registre de nuclis zoològics és de 55,45 euros.

Títol XII. Fauna, natura i medi ambient

Taxa per l'expedició de la llicència per practicar la immersió en la reserva natural parcial marina de les Medes (títol XII, capítol 4):

Fet imposable (art.12.4-1)

  1. Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis administratius inherents a l'expedició de la llicència que, d'acord amb la legislació vigent, és necessària per practicar la immersió amb escafandre autònom i sense mitjans de respiració artificial a la reserva natural parcial marina de les Medes.

  2. També constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis inherents a l'amarratge d'embarcacions per fer immersions o altres activitats recreatives a les boies instal·lades a la reserva natural parcial marina de les Medes.

    Subjecte passiu (art.12.4-2)

    Són subjectes passius de la taxa:

    1. En el supòsit 1 de l'article 12.4-1, les persones físiques que practiquen l'activitat per a la qual se sol·licita l'expedició de la llicència.

    2. En el supòsit 2 de l'article 12.4-1, les persones físiques que volen amarrar als punts d'amarratge habilitats per a les embarcacions d'usuaris particulars a la reserva natural parcial marina de les Medes i les empreses de transport de passatge que disposen de les autoritzacions necessàries per gestionar aquesta activitat.

      Exempcions (art.12.4-3)

      Són exempts del pagament de la taxa:

    3. Les immersions i l'amarratge fets en el marc de projectes de recerca, seguiment i monitoratge autoritzats per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

    4. Les immersions i l'amarratge fets en compliment d'activitats promogudes per l'òrgan gestor de la reserva natural parcial marina de les Medes i zona perifèrica o per entitats externes que tinguin per objecte la promoció o la difusió dels valors de l'espai i l'educació ambiental, sempre que no tingui finalitat lúdica o lucrativa.

    5. El guiatge d'usuaris en les activitats d'immersió si aquest guiatge és obligatori en el marc de l'activitat acomplerta.

    6. L'amarratge fet per a les tasques de manteniment de boies.

      Acreditació (art.12.4-4)

  3. En el supòsit 1 de l'article 12.4-1, la taxa s'acredita en el moment de presentació de la sol·licitud de llicència, en el cas de sol·licitud efectuada per persones físiques. En el cas de sol·licitud de llicència efectuada per centres d'immersió que disposen d'autorització per gestionar activitats per a la pràctica d'immersió, la taxa s'acredita el primer dia de cada mes amb la liquidació del còmput de llicències atorgades el mes anterior.

  4. En el supòsit 2 de l'article 12.4-1, la taxa s'acredita en el moment de produir-se l'amarratge o en el moment de presentar la sol·licitud de reserva d'amarratge en el cas d'empreses de transport de passatgers i en el cas d'abonaments anuals.

    Quota (art.12.4-5)

  5. En el supòsit 1 de l'article 12.4-1, la quota per cada llicència és la següent:

    1. Llicència d'immersió amb escafandre autònom: 5,10 euros per immersió.

    2. Llicència d'immersió per mitjà de centres autoritzats per a la gestió d'activitats d'immersió sense mitjans de respiració artificial: 2,90 euros per immersió.

  6. En el supòsit 2 de l'article 12.4-1, la quota per cada amarrament és la següent:

    1. Amarrament puntual a les boies destinades a usuaris particulars:

  7. Boia vermella o taronja, embarcacions amb una eslora de fins a 9 m: 8 euros per mig dia (des de la sortida del sol fins a les 14.00 h i des de les 14.00 h fins a la posta del sol).

  8. Boia blanca, embarcacions amb una eslora d'entre 9 i 16 m: 12 euros per mig dia (des de la sortida del sol fins a les 14.00 h i des de les 14.00 h fins a la posta del sol).

    1. Amarrament anual a les boies destinades a usuaris particulars:

  9. Boia vermella o taronja, embarcacions amb una eslora de fins a 9 metres: 102 euros anuals.

  10. Boia blanca, embarcacions amb una eslora d'entre 9 i 16 metres: 122 euros anuals.

    Aquesta modalitat no garanteix l'ús de la boia, i l'amarrament està condicionat al fet que hi hagi boies disponibles.

    1. Amarrament a les boies destinades a empreses de transport de passatgers:

  11. Boia Cr1, embarcacions amb una eslora inferior a 12 metres: 20 euros per una reserva de 30 minuts.

  12. Boia Cr2, embarcacions amb una eslora d'entre 12 i 25 metres: 80 euros per una reserva de 30 minuts.

    Afectació (art.12.4-6)

    La taxa té caràcter finalista, per la qual cosa els ingressos que se'n deriven resten afectats al finançament del cost dels serveis prestats a la reserva natural parcial marina de les Medes i zona perifèrica.

    Taxa per l'emissió de les declaracions d'impacte ambiental i les resolucions que determinen la necessitat o no necessitat de sotmetre un projecte al procediment d'avaluació d'impacte ambiental (títol XII, capítol 9):

    Fet imposable (art.12.9-1)

  13. Constitueix el fet imposable de la taxa:

    1. L'emissió de les declaracions d'impacte ambiental.

    2. Les resolucions que determinen l'aplicació o la no aplicació a un projecte del procediment d'avaluació d'impacte ambiental. S'hi inclouen les resolucions relatives als projectes que afecten espais de la xarxa Natura 2000 i les relatives als projectes de petites instal·lacions eòliques definides al Decret 147/2009, de 22 de setembre, pel qual es regulen els procediments administratius aplicables per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya.

  14. No estan subjectes a aquesta taxa les activitats que requereixen autorització ambiental, d'acord amb el que estableix la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Tampoc no estan subjectes a aquesta taxa els projectes públics promoguts per les administracions públiques de Catalunya ni els projectes privats de turisme rural i activitats agrícoles, forestals i ramaderes situats en espais inclosos a la xarxa Natura 2000 o al Pla d'espais d'interès natural.

    Subjecte passiu (art.12.9-2)

    Són subjectes passius de la taxa les persones físiques o jurídiques a les quals afecta la prestació del servei.

    Acreditació (art.12.9-3)

    La taxa s'acredita mitjançant la prestació del servei i és exigible a la bestreta en el moment en què es formula la sol·licitud.

    Quota (art.12.9-4)

    1. Per l'emissió d'una declaració d'impacte ambiental d'altres projectes no previstos a les lletres b i d : 4.224,20 euros.

    2. Per l'emissió d'una declaració d'impacte ambiental d'activitats sotmeses a llicència ambiental i a declaració d'impacte ambiental que s'incloguin a l'epígraf 11.1 de l'annex II de la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats: 2.662,35 euros.

    3. Per l'emissió d'una resolució que determina l'aplicació o la no aplicació a un projecte del procediment d'avaluació d'impacte ambiental: 2.290,55 euros.

    4. Per l'emissió d'una declaració d'impacte ambiental dels projectes respecte dels quals s'ha emès prèviament una resolució que determina l'aplicació del procediment d'avaluació d'impacte ambiental: 1.933,65 euros.

      Afectació (art.12.9-5)

      La taxa té caràcter finalista, per la qual cosa els ingressos que se'n deriven resten afectats a la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat per a les actuacions següents:

    5. Estudis per determinar i caracteritzar llindars dels diferents tipus de projectes als efectes del que estableix l'article 3.2 in fine del Reial decret legislatiu 1/2008, d'11 de gener.

    6. Actuacions de protecció i correcció mediambiental de projectes i activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR