ORDEN PRE/95/2021, de 5 de mayo, por la que se aprueban las bases reguladoras para la concesión de los Premios Instituto de Estudios del Autogobierno.

Fecha de publicación10 Mayo 2021
Fecha de disposición05 Mayo 2021
ELIeli/es-ct/o/2021/05/05/pre95/dof
EmisorDepartament de la Presidència

L'Institut d'Estudis de l'Autogovern (IEA) és un òrgan dependent del Departament de la Presidència d'acord amb el Decret 20/2019, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de la Presidència que, d'acord amb el que estableixen els articles 47 i 51e) del mateix Decret té atribuïda, entre d'altres, la funció de fomentar la recerca universitària sobre l'organització territorial del poder.

Per assolir aquests objectius, l'IEA encarrega estudis, organitza seminaris, realitza una àmplia activitat editorial a disposició dels investigadors i investigadores sobre autonomies polítiques, federalisme, autodeterminació i secessió, concedeix beques i ajuts per realitzar treballs de recerca.

En aquesta mateixa línia, és voluntat de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern concedir els Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern, amb la finalitat de promoure l'estudi científic de temes relacionats amb l'organització territorial del poder.

Fins a l'actualitat, aquests premis s'han regit per les bases reguladores aprovades per l'Ordre PRE/189/2019, de 21 d'octubre. La redacció d'aquestes noves bases respon, en part, a la necessitat de possibilitar la presentació d'obres realitzades per més d'un autor/a i garantir, en el supòsit de coautoria de les obres guardonades, que el premi pugui repartir-se entre tots els autors de la publicació guardonada, d'acord amb la proporció que hagin determinat aquests. Amb aquesta finalitat, es preveu que la sol·licitud de participació en aquest premi pugui ser presentada per una agrupació de persones físiques constituïda per les persones coautores de l'obra presentada.

Així mateix, s'ha considerat la dificultat que un únic jurat avaluï les tres categories de premis (llibre, article i tesi doctoral) en els anys imparells, en els quals es convoquen les tres categories, atès el gran volum d'anàlisi de treballs que aquest fet comporta. Per aquest motiu, és necessari regular la constitució d'un segon jurat, quan es doni aquesta circumstància, que avaluarà les categories de llibre i tesi doctoral.

Atès el que disposa el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei esmentada;

Per tot l'exposat, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que han de regir la concessió dels Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern de l'IEA per a publicacions i tesis doctorals sobre l'organització territorial del poder, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/189/2019, de 21 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i sens perjudici del que estableix l'article 44 de la mateixa llei.

Barcelona, 5 de maig de 2021

Meritxell Budó Pla

Consellera de la Presidència

Annex

Bases reguladores

1. Objecte

L'objecte dels Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern és distingir treballs acadèmics sobre l'organització territorial del poder en tres categories:

a) Llibre publicat.

b) Article publicat en revista acadèmica.

c) Tesi doctoral no publicada.

Les publicacions i tesis doctorals hauran de tractar objectes d'estudi que, relacionats amb la distribució territorial del poder, abordin algun o alguns dels temes següents: poder i/o sobirania compartits; nacionalisme; minories nacionals, culturals i lingüístiques; estructures institucionals descentralitzades/federals; relacions intergovernamentals; govern multinivell i polítiques públiques; autodeterminació; secessió.

Les publicacions i tesis doctorals hauran de provenir de les disciplines següents: la ciència política, la sociologia, el dret, l'economia i la filosofia política.

2. Requisits de les obres que es presentin als premis:

2.1 La llengua de les obres podrà ser l'anglès, el català o el castellà.

2.2 Les obres de la categoria “Llibre” i “Article” hauran d'haver estat publicades amb anterioritat a la data de publicació de la respectiva convocatòria anual d'aquests premis i les obres de la categoria “Tesi doctoral” hauran d'haver estat defensades, però no publicades, amb anterioritat a la mateixa data.

2.3 Les obres de la categoria “Llibre” hauran d'haver estat publicades durant els dos anys immediatament anteriors a la data de publicació de la respectiva convocatòria.

2.4 Les obres de la categoria “Article” hauran d'haver estat publicades durant l'any immediatament anterior a la data de publicació de la respectiva convocatòria.

2.5 Les obres de la categoria “Tesi doctoral” hauran d'haver estat defensades, però no publicades, durant els dos anys immediatament anteriors a la data de publicació de la respectiva convocatòria.

3. Persones destinatàries, requisits i compatibilitat

3.1 Les persones sol·licitants poden ser de qualsevol nacionalitat.

Poden participar en la convocatòria d'aquests premis, en les categories de “Llibre” i “Article”, la persona física autora de l'obra o, en el cas d'obres en col·laboració, també denominades en règim de coautoria, l'agrupació de les persones físiques autores de l'obra, i, en la categoria “Tesi doctoral”, únicament la persona física autora de la tesi.

3.2 Els sol·licitants hauran de complir amb els requisits següents:

a) No estar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR