ORDRE PRE/162/2019, de 29 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques i d'ajuts pluriennals a projectes de recerca en l'àmbit de l'organització territorial del poder.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

L'Institut d'Estudis de l'Autogovern (IEA) és un òrgan dependent del Departament de la Presidència d'acord amb el Decret 20/2019, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de la Presidència que, d'acord amb el que estableixen els articles 47 i 51e) del mateix decret té atribuïda, entre d'altres, la funció de fomentar la recerca universitària sobre l'organització territorial del poder.

Per assolir aquests objectius, l'IEA encarrega estudis, organitza seminaris, realitza una àmplia activitat editorial a disposició dels investigadors i investigadores sobre l'organització territorial del poder, i concedeix beques i ajuts per realitzar treballs de recerca a Catalunya, a la resta de l'Estat i a l'estranger.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica, i de la innovació tecnològica a Catalunya. D'acord amb aquesta normativa, i mitjançant conveni de col·laboració, s'encarrega a l'AGAUR aspectes de la gestió de la convocatòria per a la concessió de beques i d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de l'organització territorial del poder, per tal que actuï com a entitat col·laboradora.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei esmentada, a proposta del director/a de l'IEA, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores generals que han de regir la concessió de les beques i dels ajuts pluriennals a projectes de recerca sobre l'organització territorial del poder, que consten a l'annex 1, com també les bases reguladores específiques, per cadascuna de les quatre modalitats de beques i ajuts que detalla la base reguladora general primera, les quals figuren als annexos 2, 3,4 i 5.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/184/2018, de 2 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques i ajuts pluriennals a projectes de recerca en l'àmbit de l'organització territorial del poder, la qual mantindrà però els seus efectes mentre no finalitzi la tramitació de les beques concedides en la convocatòria corresponent a l'any 2018.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la data de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 29 de juliol de 2019

Meritxell Budó i Pla

Consellera de la Presidència

Annex 1

Bases reguladores generals

  1. Objecte

    1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular les beques i ajuts pluriennals per a projectes de recerca sobre l'organització territorial del poder.

    1.2 Els projectes de recerca, en totes les modalitats, han d'abordar temes d'investigació relacionats amb la distribució territorial del poder i necessàriament han d'incloure Catalunya i el seu autogovern, ja sigui des d'una aproximació comparada com un únic cas d'estudi.

    1.3 Dins de l'expressió “distribució territorial del poder” es consideraran tots aquells projectes que plantegin una anàlisi d'aspectes directament vinculats amb qualsevol dels següents descriptors: poder compartit; federalisme; descentralització; relacions intergovernamentals; conflictes territorials; autodeterminació; secessió; nacionalisme; minories nacionals, culturals i lingüístiques; i tots aquells projectes que, fonamentats en la distribució territorial del poder, abordin aspectes concrets dels sistemes institucionals, polítics, socials i econòmics, per exemple, sistema de partits; administració pública; polítiques públiques; govern local i metropolità; globalització; ciutats globals, i altres similars.

    1.4 Les perspectives acadèmiques prioritàries dels projectes de recerca són la ciència política, el dret, l'economia, la sociologia i la filosofia política. Es podran acceptar projectes basats en altres perspectives acadèmiques si per l'interès del projecte així es considera en la fase de valoració de les sol·licituds.

  2. Modalitats

    2.1 S'estableixen quatre modalitats: tres modalitats de beques individuals a persones físiques (modalitats 1, 2 i 3 ) i una modalitat d'ajuts adreçada a universitats i centres de recerca (modalitat 4, a persones jurídiques).

    2.2 Modalitat 1: beques individuals que tenen per objecte finançar estades de recerca a l'estranger a personal investigador (funcionari, contractat, doctorant) de les universitats públiques del sistema universitari català, de la Universitat Oberta de Catalunya i centres de recerca a Catalunya.

    Les bases específiques que regulen la modalitat 1 es troben a l'annex 2 d'aquesta ordre.

    2.3 Modalitat 2: beques individuals per a personal investigador d'universitats o de centres de recerca estrangers, adreçades a finançar estades de recerca en les universitats del sistema universitari català i en centres de recerca a Catalunya.

    Les bases específiques que regulen la modalitat 2 es troben a l'annex 3 d'aquesta ordre

    2.4 Modalitat 3: beques individuals per realitzar treballs de recerca adreçades a personal funcionari o contractat d'universitats públiques de Catalunya i de la resta de l'Estat, de la Universitat Oberta de Catalunya i de centres de recerca a Catalunya i a la resta de l'Estat.

    Les bases específiques que regulen la modalitat 3 es troben a l'annex 4 d'aquesta ordre

    2.5 Modalitat 4: ajuts a projectes de recerca d'universitats públiques del sistema universitari català i centres de recerca a Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya que s'han de dur a terme per equips de recerca que poden estar constituïts per personal investigador d'universitats i centres de recerca de Catalunya, de la resta de l'Estat i de l'estranger.

    Les bases específiques que regulen la modalitat 4 es troben a l'annex 5 d'aquesta ordre

    2.6 Les beques i ajuts de la Modalitat 2, Modalitat 3 i Modalitat 4 no seran compatibles en cap cas amb la percepció d'altres ajuts o subvencions d'altres administracions, entitats públiques o privades.

    Les beques i ajuts de la Modalitat 1 podran ser compatibles amb altres ajuts o subvencions en els termes i condicions que s'estipulen en la base específica 1.2 d'aquesta modalitat (annex 2).

  3. Entitat col·laboradora

    L'AGAUR actua com a entitat col·laboradora. Els termes de l'encàrrec es concreten en un conveni de col·laboració entre el Departament de la Presidència i l'AGAUR en què s'encarreguen determinats aspectes de la gestió de la convocatòria per a la concessió de beques i d'ajuts pluriennals a projectes de recerca en l'àmbit de l'organització territorial del poder.

  4. Termini de presentació de sol·licituds

    El termini de presentació de sol·licituds és el que s'indicarà en la convocatòria corresponent.

  5. Requisits generals de les persones físiques i jurídiques sol·licitants

    5.1 Per obtenir la condició de beneficiària de les beques i ajuts previstos en aquestes bases reguladores les persones sol·licitants han de complir, en tots els casos, els requisits següents:

    1. No estar sotmesa a cap dels supòsits de prohibició establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    2. Complir el que disposa la normativa sobre propietat intel·lectual.

    3. Presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts, premis o subvencions pel mateix projecte procedents de les administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals.

    4. D'acord amb l'article 55.2 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, adherir-se al codi ètic que figura com annex 6 d'aquesta Ordre.

    En cas d'incompliment dels principis ètics i regles de conducta serà d'aplicació el règim sancionador previst en la Llei 19/2014, de 29 de desembre, i les sancions que preveu l'article 84 pel que fa a persones beneficiàries de subvencions públiques, sens perjudici d'aquelles altres possibles conseqüències previstes a la legislació vigent en matèria de subvencions.

    5.2 A més dels requisits relacionats en el punt anterior, les persones sol·licitants han de complir els requisits específics establerts en les bases de les diferents modalitats recollits als annexos 2 al 6 d'aquesta Ordre.

  6. Sol·licituds

    6.1 La sol·licitud, d'acord amb el model normalitzat, l'ha de formalitzar la persona sol·licitant de la beca en el cas de les sol·licituds de les modalitats 1, 2 i 3 i la persona representant legal de la institució en el cas de la modalitat 4.

    6.2 Les sol·licituds i la documentació annexa per a cadascuna de les modalitats es presentaran per mitjans electrònics a través de la pàgina web de Tràmits Gencat ( tramits.gencat.cat ).

    No obstant, la resta de tràmits del procediment per part de les persones sol·licitants es faran de manera presencial.

    6.3 La identificació i la signatura electrònica de les persones beneficiàries es faran a través dels sistemes d'identificació i signatura electrònica admesos per la Seu electrònica d'acord amb els criteris establerts a l'Ordre GRI/233/2015, del 20 de juliol, per la qual s'aprova el Protocol d'identificació i signatura electrònica en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

    En tot cas, les persones que presentin les sol·licituds per mitjans telemàtics, es podran identificar i signar electrònicament, mitjançant mecanismes d'identificació i signatura de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR