Decret 52/2019, de 5 de juliol, pel qual es regulen les secretaries autonòmiques

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, es preveu l'existència de secretaries autonòmiques.

En conseqüència, i en el marc de les facultats d'organització de l'Administració de la Comunitat Autònoma que estableixen els articles 30.1 i 79 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; les lletres e) i m) de l'article 17 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, i els articles 5.4, 8.2 i 12 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, és oportú dotar les secretaries autonòmiques amb un règim jurídic i d'organització adequats per a l'acompliment de les funcions per a les quals s'han creat.

Per tot això, a proposta de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 5 de juliol de 2019,

DECRET

Article 1

Àmbit d'actuació de les secretaries autonòmiques

  1. Les secretaries autonòmiques, assimilades en rang a un òrgan directiu de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, es poden integrar en l'estructura d'una conselleria, sota la dependència directa de la persona titular d'aquesta, per coordinar i controlar l'actuació de diverses direccions generals.

  2. Correspon també a les secretaries autonòmiques:

    1. El suport directe a la persona titular de la conselleria en relació amb les funcions atribuïdes a les direccions generals que coordinen.

    2. El seguiment de les actuacions que duen a terme les direccions generals que coordinen.

    3. Les altres funcions que els pugui atribuir per delegació la persona titular de la conselleria d'adscripció.

  3. Les secretaries autonòmiques no tenen atribuïdes funcions de resolució o revisió d'actes administratius de les direccions generals a les quals coordinen, encara que aquestes i altres funcions se'ls poden atribuir d'acord amb la previsió que conté la lletrac) de l'apartat anterior.

Article 2

Règim de les secretaries autonòmiques

  1. Les secretaries autonòmiques, en el rang protocol·lari, ocupen el lloc immediatament següent al dels membres del Govern, i d'acord amb l'ordre que correspon a les conselleries a les quals estan adscrites.

  2. Les persones que ocupin les secretaries autonòmiques tenen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR