ORDRE GAH/222/2016, de 4 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa, i s'obre la convocatòria per a l'any 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

L'article 7 del Decret 56/2016, de 19 de gener, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, estableix que la Direcció General d'Afers Religiosos manté les funcions i l'estructura que preveu el Decret 184/2013, de 25 de juny.

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, mitjançant la Direcció General d'Afers Religiosos, duu a terme la implementació de les polítiques en matèria d'afers religiosos, adreçades a garantir el màxim respecte a la llibertat religiosa i de culte i la convivència pacífica de les diferents esglésies, confessions i comunitats religioses en el si d'una comunitat plural i diversa.

La Direcció General d'Afers Religiosos té com a objectius, entre d'altres, promoure la cultura religiosa en la societat catalana i el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència, així com donar a conèixer el fet religiós mitjançant la seva promoció i difusió.

En el marc d'aquests objectius, el Govern de la Generalitat considera que cal valorar positivament les activitats que duen a terme les entitats religioses i culturals directament relacionades per tal de promoure la cultura religiosa i el diàleg interreligiós i de difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

Vist el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

A proposta de la Direcció General d'Afers Religiosos i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per dur a terme actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir convocatòria per a l'any 2016 per a l'atorgament de subvencions per a actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

Article 3

La quantia màxima destinada a l'atorgament d'aquestes subvencions és de 94.000 euros, a càrrec de les partides pressupostàries GO01D/481000100/3240/0000, GO01D/482000100/3240/0000 i GO01D/470000100/3240/0000 del pressupost del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. La dotació prevista serà ampliable fins a un màxim de 150.000 euros segons les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de l'1 al 15 de setembre de 2016.

4.2 L'àmbit temporal d'execució de les activitats objecte d'aquesta convocatòria va de l'1 de gener fins al 31 de juliol de 2016.

4.3 Les sol·licituds de les subvencions es poden presentar presencialment en qualsevol oficina de registre del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge (podeu consultar quina és l'oficina de registre més propera a l'adreça http://sac.gencat.cat/sacgencat/AppJava/registre.jsp ), sens perjudici del que estableixen l'article 25 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic de les administracions públiques de Catalunya, i l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

5.1 L'òrgan competent per a l'ordenació i la instrucció d'aquesta convocatòria és la persona titular de la Subdirecció General d'Afers Religiosos.

5.2 La resolució de la convocatòria correspon a la persona titular de la Direcció General d'Afers Religiosos, d'acord amb la Resolució GRI/1728/2013, de 18 de juliol, DOGC número 6434, de 07.08.2013.

5.3 El procediment de concessió d'aquestes subvencions és el de concurrència competitiva.

5.4 El termini màxim per a la resolució i notificació de les subvencions és de tres mesos a comptar de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. La notificació de la resolució de la convocatòria es realitzarà mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1 ). Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

5.5 Contra la resolució, que exhaureix la via administrativa, les entitats interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos des de la notificació, en els termes que preveu la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i, potestativament, recurs de reposició davant de la persona titular del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en el termini d'un mes des de la notificació, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5.6 D'acord amb l'article 8.1.g) de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, l'Administració pública, en aplicació del principi de transparència, ha de fer pública la informació relativa a l'atorgament de les subvencions i els ajuts públics i, d'acord amb l'article 15.1.c), aquesta informació ha d'incloure l'import, l'objecte de la subvenció i els beneficiaris.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les entitats poden interposar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC.

Amb caràcter previ, contra l'acte de convocatòria les entitats poden interposar un recurs de reposició davant la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC.

Barcelona, 4 d'agost de 2016

Meritxell Borràs i Solé

Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions per dur a terme actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

2 Entitats destinatàries

Poden ser beneficiàries de les subvencions que regulen aquestes bases les entitats religioses, les fundacions i les entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Catalunya, l'objecte de les quals tingui relació directa amb les finalitats que són objecte de subvenció en aquesta Ordre. Per a les activitats incloses en l'apartat 5.1.1.h), també poden optar a les subvencions previstes en aquesta Ordre els mitjans de comunicació.

3 Requisits i incompatibilitats

Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les entitats sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els següents:

  1. Informar sobre la concurrència d'ajuts per la mateixa activitat i presentar la declaració sobre si s'han demanat i/o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, amb la indicació de la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  2. Realitzar l'activitat objecte de la subvenció utilitzant qualsevol element susceptible de generar drets d'autor i complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

  3. Tenir l'establiment operatiu a Catalunya.

  4. En el cas d'entitats sense ànim de lucre, estar inscrites en el registre corresponent.

  5. En el cas de les entitats religioses, estar inscrites en el Registre d'Entitats Religioses.

  6. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors: complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del Text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 322/2011, de 19 d'abril.

  7. En el cas d'empreses de plantilla igual o superior a 25 persones: prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i complir el que estableix la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  8. Les empreses no han d'haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries perquè han exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

  9. En el cas de centres laborals, la normativa de política lingüística que han de complir és la següent: fer constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  10. En el cas de centres i establiments oberts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR