ORDRE EXI/165/2016, de 15 de juny, per la qual es regulen parcialment els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyOrdre

L'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Al seu torn, l'article 112 del mateix Estatut disposa que correspon a la Generalitat, en l'àmbit de les seves competències executives, la potestat reglamentària, que comprèn l'aprovació de disposicions per a l'execució de la normativa de l'Estat, i també la funció executiva, que en tot cas inclou la potestat d'organització de la seva pròpia administració i, en general, totes les funcions i activitats que l'ordenament atribueix a l'Administració pública.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer per mitjà d'una disposició general.

L'apartat primer de la disposició final tercera de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita les persones titulars de les conselleries de la Generalitat de Catalunya, dins l'àmbit de les seves competències, perquè creïn, modifiquin i suprimeixin, mitjançant ordre, els fitxers que siguin pertinents.

L'Ordre GRI/286/2014, de 19 de setembre, regula els fitxers de dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Relacions Institucionals.

D'ençà de la publicació de l'Ordre esmentada, l'aprovació dels decrets 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat, i 56/2016, de 19 de gener, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, han produït canvis en la titularitat de determinats fitxers de dades de caràcter personal, que han passat a dependre del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

D'altra banda, l'aprovació del Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 45/2016, de 19 de gener, d'estructuració del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, comporta que s'hagin de regular els fitxers que en depenen.

Finalment, l'article 3.3 del Decret 2/2016, de 13 de gener, esmentat, regula les competències atribuïdes al Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i la disposició transitòria segona del mateix Decret disposa que, mentre no s'aprovi la reestructuració dels departaments que, d'acord amb aquest Decret, canvien de denominació, s'agrupen o assumeixen noves competències procedents d'altres departaments, els seus centres directius i les entitats que en depenen s'integraran i seguiran exercint les seves funcions en els departaments als quals s'han adscrit les respectives competències.

En ús de la potestat que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern; tenint en compte el que estableix l'article 5. m ) de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades; atès que s'han emès els informes preceptius i vist el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

  1. Aquesta Ordre té per objecte crear, modificar i publicar la relació actualitzada dels fitxers de dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

  2. Establir, per a cada fitxer, la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i els col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal, el sistema de tractament utilitzat, les cessions de dades, les transferències internacionals, l'òrgan administratiu responsable i davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com les mesures de seguretat aplicables, amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt.

Article 2

Creació de fitxers

Es creen els fitxers de dades de caràcter personal detallats a l'annex 1 i que són els següents:

  1. Accés a la informació pública

  2. Gestió del Premi de Recerca en Memòria Democràtica

  3. Contactes del Memorial Democràtic

  4. Espanyols i espanyoles deportats als camps de concentració nazis

  5. Reclamacions davant la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública

  6. Subvencions, premis i beques de la Direcció general de Relacions Institucionals i amb el Parlament.

Article 3

Modificació de fitxers

Es modifiquen els fitxers de dades de caràcter personal detallats a l'annex 2 i que són els següents.

  1. Gestió dels processos de participació ciutadana i qualitat democràtica

    S'han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos”, “Persones i col·lectius afectats”, “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal”, “Cessions de dades de caràcter personal”, “Òrgan administratiu responsable del fitxer”, “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  2. Contactes de la Subdirecció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament

    S'han modificat els apartats “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  3. Contactes de la Subdirecció General de Qualitat Democràtica

    S'han modificat els apartats “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal”, “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  4. Registre de convenis

    S'han modificat els apartats “Procediment de recollida de les dades”, “Cessions de dades de caràcter personal”, “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  5. Gestió del portal Participa gencat

    S'ha modificat la denominació d'aquest fitxer i els apartats “Cessions de dades de caràcter personal”, “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  6. Relacions amb les forces armades i el Ministeri de Defensa

    S'han modificat els apartats “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  7. Subvencions, premis i beques de la Subdirecció General de Qualitat Democràtica

    S'han modificat els apartats “Cessions de dades de caràcter personal”, “òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició” i .

  8. Expressos polítics del franquisme

    S'han modificat els apartats “Cessions de dades de caràcter personal” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  9. Cens de persones desaparegudes

    S'han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos”, “Persones i col·lectius afectats” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  10. Programa de protecció de defensors i defensores dels drets humans

    S'han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos”, “Cessions de dades de caràcter personal” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  11. Subvencions i premis

    S'han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos”, “Cessions de dades de caràcter personal” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

    MEMORIAL DEMOCRÀTIC

  12. Fons relacionat amb l'Spanish Refugee Aid (SRA)

    S'ha modificat l'apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

  13. Banc audiovisual del Memorial Democràtic

    S'ha modificat l'apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

Article 4

Mesures de gestió i organització

Les persones titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer de dades de caràcter personal han d'adoptar, sota la direcció i supervisió de la Secretaria General del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com les mesures destinades a fer efectius els drets dels ciutadans i ciutadanes, d'acord amb els articles 31 i 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i les normes reglamentàries vigents.

Article 5

Perspectiva de gènere

Els fitxers regulats per aquesta Ordre, si escau, han de disposar de les dades desagregades per raó de sexe per facilitar els estudis estadístics i els informes de gènere, d'acord amb la normativa vigent sobre la matèria, i respectar, en tot cas, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Barcelona, 15 de juny de 2016

Raül Romeva i Rueda

Conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

Annex 1

Creació de fitxers de dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

  1. Accés a la informació pública

    Finalitat i usos previstos: la finalitat del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR