ORDRE GRI/286/2014, de 19 de setembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Relacions Institucionals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només s’ha de fer per mitjà d’una disposició general.

La disposició final tercera , apartat primer, de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita les persones titulars de les conselleries de la Generalitat de Catalunya, dins l'àmbit de les seves competències, per a la creació, modificació i supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Per l’Ordre GAP/279/2009, de 28 de maig, es van regular els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Administracions Públiques, actualment Departament de Governació i Relacions Institucionals.

En el temps transcorregut d’ençà l’aprovació de l’Ordre GAP/279/2009, esmentada, s’han produït canvis en les estructures i modificacions en les funcions, en la titularitat de determinats fitxers als quals ja no es fa referència atès que són competència d’un altre departament, els sistemes d’informació, i les infraestructures, que aconsellen la seva adaptació a les noves circumstàncies.

L’aprovació del Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 184/2013, de 25 de juny, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, comporta la necessitat de determinar o modificar els òrgans responsables dels fitxers de les diferents unitats directives que contenen dades de caràcter personal.

En ús de la potestat que m’atorga l’article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, tenint en compte el que estableix l’article 5.m) de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, atès que s’ha emès l’informe preceptiu, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d’aplicació

  1. Aquesta Ordre té per objecte crear, modificar i publicar la relació actualitzada dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Relacions Institucionals.

  2. Establir per a cada fitxer la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l’estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades, el sistema de tractament utilitzat, les cessions de dades, les transferències internacionals, l’òrgan administratiu responsable i davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com les mesures de seguretat aplicables, amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt.

Article 2

Creació de fitxers

Es creen els fitxers que contenen dades de caràcter personal detallats a l’annex 1 i que són els següents:

1. Cases regionals

2. Registre de participació en consultes populars no referendàries

3. Gestió de beques

4. Estudi del sector públic

5. Hemeroteca d’actes - ACTECA

6. Contactes de la Subdirecció General de Relacions amb el Parlament

7. Registre de Convenis

8. Contactes de la Subdirecció General de Relacions Institucionals i de Foment de la Qualitat Democràtica

9. Relacions amb les Forces Armades i el Ministeri de Defensa

10. Gestió dels processos de participació ciutadana i Qualitat Democràtica

11. Subvencions, premis i beques de la Subdirecció General de Foment de la Qualitat Democràtica

12. Gestió del portal Participa.cat

13. Subvencions i premis

14. Expresos polítics del franquisme

15. Cens de persones desaparegudes

16. Programa de protecció de defensors i defensores de drets humans

17. Fons relacionat amb l'Spanish Refugee Aid (SRA)

18. Banc audiovisual del Memorial Democràtic

19. Vídeos i imatges web EAPC

20. Convocatòries de beques i Premi Josep Maria Vilaseca i Marcet

21. Gravacions dels actes organitzats per l’Institut d’Estudis Autonòmics

22. Col·laboradors/ores de l’Institut d’Estudis Autonòmics

Article 3

Modificació de fitxers

Es modifiquen els fitxers de dades de caràcter personal següents:

-1 Contactes del conseller

Motiu de la modificació : s’han modificat el nom del fitxer i els apartats “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades”, “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es pot exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Contactes del/la conseller/a.

-2 Queixes i consultes de ciutadans i ciutadanes

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Queixes i consultes de ciutadans i ciutadanes.

-3 Contactes del Gabinet de Premsa

Motiu de la modificació: s’han modificat el nom del fitxer i els apartats “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Contactes de l’Oficina de Comunicació.

-4 Convenis

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos” “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades” i "Cessions de dades de caràcter personal”. Les dades s’integren al fitxer Convenis.

-5 Directori de personal

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos”, “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades” i “Òrgan administratiu responsable del fitxer”. Les dades s’integren al fitxer Directori de personal.

-6 Sistema de gestió electoral

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició” i “Òrgan administratiu responsable del fitxer”. Les dades s’integren al fitxer Sistema de gestió electoral.

-7 Peticions i consultes electorals

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets l’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Peticions i consultes electorals.

-8 Convocatòries laborals

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Convocatòries laborals .

-9 Borsa de treball de personal laboral

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Borsa de treball de personal laboral .

-10 Currículums d’aspirants

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Currículums d’aspirants.

-11 Prevenció de riscos laborals

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Finalitats i usos previstos”, “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal”, “Persones i col·lectius afectats”, “Procediment de recollides de les dades i procedència” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Prevenció de riscos laborals .

-12 Control d'accessos

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Control d’accessos.

-13 Videovigilància

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Videovigilància.

-14 Contractació i patrimoni

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Finalitat i usos previstos” i “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades”. Les dades s’integren al fitxer Contractació i patrimoni.

-15 Òrgans de negociació, participació i representació

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades”. Les dades s’integren al fitxer Òrgans de negociació, participació i representació.

-16 Sistema d’informació de personal

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Sistema d’informació de personal.

-17 Personal adherit al Pla de pensions

Motiu de la modificació: s’han modificat els apartats “Òrgan administratiu responsable del fitxer” i “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés”. Les dades s’integren al fitxer Personal adherit al Pla de pensions .

-18 Fons d’acció social

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al fitxer Fons d’acció social.

-19 Borsa d’hores sindicals

Motiu de la modificació: s’ha modificat l’apartat “Serveis o unitats davant els quals es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”. Les dades s’integren al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR