ORDRE BSF/274/2014, de 25 d'agost, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar Social i Família i per determinats ens que en depenen.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden fer per mitjà d’una disposició general publicada en el BOE o en el diari oficial corresponent.

Mitjançant l’Ordre BSF/219/2011, de 5 de setembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar Social i Família, es va portar a terme la regulació dels fitxers de dades de caràcter personal que hi havia en aquell moment al Departament de Benestar Social i Família. A causa del temps transcorregut, es fa necessari revisar la regulació dels fitxers de dades de caràcter personal d’aquest Departament.

Per l’assignació de competències al Departament de Benestar Social i Família, mitjançant el Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i pel Decret 332/2011, de 3 de maig, d’estructuració del Departament de Benestar Social i Família, així com per l’aprovació del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, de desenvolupament de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal, cal una nova disposició que prevegi tots els fitxers del Departament de Benestar Social i Família.

En aquest sentit, a fi de donar compliment al mandat legal i fixar els nivells de seguretat exigibles a cada fitxer, i amb la voluntat de garantir la seguretat jurídica en l’àmbit del tractament de les dades de caràcter personal, s’ha elaborat aquesta disposició que pretén fer efectiu el principi de transparència i assegurar l’exercici dels drets legítims a la ciutadania.

De conformitat amb la disposició final tercera , apartat primer, de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, els consellers i conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, resten habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant ordre, els fitxers que siguin pertinents.

D’acord amb l’informe preceptiu de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, tal com estableix l’article 5.m) de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte crear els fitxers que contenen dades de caràcter personal, que es descriuen a l’annex 1, de conformitat amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament que la desplega.

1.1 A l’annex 1 figuren els fitxers que es creen mitjançant aquesta Ordre.

Relació dels fitxers que es creen a l’annex 1:

Secretaria General

Gossos d'assistència.

Direcció de Serveis

Règim sancionador dels serveis socials.

Control dels serveis socials.

Direcció General per a la Immigració

Serveis especialitzats en matèria d'estrangeria.

Direcció General de Joventut

Actuacions de la Direcció General de Joventut.

Oficina Jove de Treball.

Reconeixement de serveis d’informació juvenil i d’escoles d’educadors en el lleure infantil i juvenil.

Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària

Hostatgeria de les cases del mar.

Agència Catalana de la Joventut

Programes de l'ACJ.

Subvencions de l'ACJ.

Empreses i entitats col·laboradores.

Persones participants a “L'estiu és teu” i camps de treball.

Professionals de l'àmbit de joventut.

Gestió de sinistres de l’ACJ.

Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció

Acreditacions d’institucions col·laboradores d’integració familiar i d’entitats col·laboradores d’adopció internacional.

Institut Català de les Dones

Violència masclista.

1.2 A l’annex 2 figuren els fitxers que contenen dades personals que són objecte de modificació i s’especifiquen els que han passat a ser gestionats per aquest Departament perquè el seu enquadrament orgànic ha variat a causa de les reestructuracions de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Relació dels fitxers que es modifiquen a l’annex 2 i especificació dels apartats modificats:

Gabinet del/de la Conseller/a

Publitramesa del Gabinet del/de la Conseller/a. Apartats modificats: finalitat i usos, procedència de les dades, procediment de recollida de dades i sistema de tractament de dades i unitat administrativa.

Petició d’entrevistes al/a la conseller/a. Apartats modificats: finalitat i usos, procediment de recollida de dades i sistema de tractament de dades i unitat administrativa.

Queixes i reclamacions. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats i procedència de les dades i unitat administrativa.

Secretaria General

Programa de formació del Sistema català de serveis socials. Apartats modificats: finalitats i usos, persones i col·lectius afectats, procedència de les dades i estructura bàsica i tipus de dades i unitat administrativa.

Gestió de beques de col·laboració. Apartats modificats: finalitat i usos i unitat administrativa.

Òrgans col·legiats. Apartats modificats: procediment de recollida de dades, estructura bàsica i tipus de dades i unitat administrativa.

Mapa de persones expertes. Apartats modificats: finalitat i usos i unitat administrativa.

Centre de Documentació DIXIT. Apartats modificats: estructura bàsica i tipus de dades i unitat administrativa.

Accessibilitat. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, procediment de recollida de dades, procedència de les dades, estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades i unitat administrativa.

Demandes i recursos. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, procediment de recollida de dades, procedència de les dades i estructura bàsica i tipus de dades i unitat administrativa.

Prestacions socials. Apartats modificats: finalitat i usos, procedència de les dades, estructura bàsica i tipus de dades, comunicació de dades i unitat administrativa.

Direcció de Serveis

Control d'accés. Apartats modificats: finalitat i usos, procediment de recollida de dades, procedència de les dades i estructura bàsica i tipus de dades i unitat administrativa.

Videovigilància. Apartats modificats: finalitat i usos i comunicació de dades i unitat administrativa.

Contractació. Apartats modificats: finalitat i usos, estructura bàsica i tipus de dades, unitat administrativa i nivell de seguretat.

Gestió econòmica. Apartats modificats: finalitat i usos, estructura bàsica i tipus de dades i unitat administrativa.

Gestió de sinistres. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, procedència de les dades, estructura bàsica i tipus de dades, comunicació de dades, unitat administrativa i nivell de seguretat.

Entitats titulars de serveis socials. Apartats modificats: finalitat i usos, procedència de les dades, estructura bàsica i tipus de dades, comunicació de dades, transferències de dades, òrgan responsable del fitxer, unitat administrativa i nivell de seguretat.

Gestió de personal. Apartats modificats: finalitat i usos i estructura bàsica i tipus de dades.

Prevenció de riscos laborals. Apartats modificats: finalitat i usos i unitat administrativa.

Gestió de l'Arxiu Central. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, procediment de recollida de dades, estructura bàsica i tipus de dades, comunicació de dades i unitat administrativa.

Secretaria de Família

Prestacions i ajuts per a infants a càrrec. Apartats modificats: finalitat i usos, procediment de recollida de dades, estructura bàsica i tipus de dades, comunicació de dades.

Campanyes de sensibilització. Apartats modificats: finalitat i usos i persones i col·lectius afectats.

Formació a les famílies. Apartat modificat: finalitat i usos.

Òrgans de participació en l'àmbit de suport a les famílies. Apartat modificat: finalitat i usos.

Títols de família. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Xarxa de recursos d'atenció i recuperació integral dependent de la Secretaria de Família. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, procediment de recollida de dades, procedència de les dades, comunicació de dades i unitat administrativa.

Fons de garantia de pensions i prestacions. Apartats modificats: persones i col·lectius afectats i comunicació de dades.

Ajut econòmic de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. Apartats modificats: comunicació de dades.

Reconeixement a les persones grans. Apartats modificats: finalitat i usos i persones i col·lectius afectats.

Congrés Nacional de la Gent Gran. Apartat modificat: finalitat i usos.

Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència

Sistema d'informació i gestió en infància i adolescència SINI@. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, procedència de les dades, estructura bàsica i tipus de dades, comunicació de dades i transferència de dades.

Recursos telefònics d’atenció a infants i adolescents. Apartats modificats: finalitat i usos, persones i col·lectius afectats, estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Orígens. Apartats modificats: estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Suport econòmic. Apartats modificats: estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Acompanyament jurídic. Apartats modificats: estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Gestió administrativa de recursos i d’habitatge. Apartats modificats: persones i col·lectius afectats, estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Formació i inserció laboral. Apartats modificats: estructura bàsica i tipus de dades i comunicació de dades.

Registre unificat del maltractament infantil. Apartats modificats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR