ORDRE REP/492/2005, de 29 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria pública de subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau, i se n'aproven les bases reguladores per a la concessió, per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE REP/492/2005, de 29 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria pública de subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau, i se n'aproven les bases reguladores per a la concessió, per a l'any 2006.

El Departament de Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus principals objectius desenvolupar una política pública de foment de la pau i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme, en el marc del que preveu la Llei de foment de la pau. Per aquest motiu, ha creat el Programa per a l'Institut Internacional per la Pau que té una doble finalitat: d'una banda, crear l'Institut Internacional per la Pau i, d'una altra, impulsar una política de foment de la pau per part dels diferents departaments de la Generalitat, de manera coordinada i transversal.

Entre els objectius del Programa per a l'Institut Internacional per la Pau, a més del d'elaborar el projecte final de l'Institut, del d'impulsar i fer el seguiment del Consell Català de Foment de la Pau, com a espai de participació i consulta sobre les polítiques de foment de la pau, i del de programar accions en l'àmbit del foment de la pau, s'ha marcat el d'atorgar una línia de subvencions a les organitzacions que treballen pel foment de la cultura de la pau.

El moviment per la pau ha tingut un gran desenvolupament a Catalunya i ha donat lloc a una gran quantitat d'entitats, i també de persones que les han impulsat, que han fet que al nostre país la cultura de la pau s'hagi convertit en un valor patrimoni de totes les persones que hi viuen.

La voluntat de crear l'Institut Internacional per la Pau i, amb aquest objecte, la dotació del Programa per a la seva creació en el si del Departament de Relacions Institucionals i Participació, respon a la necessitat expressada moltes vegades pel propi moviment per la pau de dotar-se d'un instrument institucional que impulsi, potenciï i ajudi a vertebrar el conjunt de grups, persones i entitats i institucions que donen força al moviment per la pau.

A aquesta necessitat correspon la present convocatòria de subvencions, de cara a reforçar i impulsar les actuacions que des de fa molts anys la societat organitzada, ja sigui des de les entitats, ja sigui des dels ajuntaments o des d'altres institucions, estan portant a terme a favor del foment de la pau i de la cultura de la pau al nostre país.

És per això i, d'acord amb els seus objectius, que el Departament de Relacions Institucionals i Participació obre per primera vegada una línia de subvencions adreçada a incrementar la presa de consciència de la societat catalana davant del fenomen dels conflictes violents així com de la importància de la resolució pacífica dels mateixos, a la identificació de projectes de foment de la pau, i per assistència i participació en esdeveniments internacionals (trobades, conferències, etc.) relacionats amb la pau.

Per a aquesta finalitat, és necessari redactar i publicar unes bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats al foment de la pau i a la difusió de la cultura de la pau a través de les actuacions anteriorment esmentades.

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria de subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau.

.2 Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria, que figuren als annexos 1 i 2 d'aquesta Ordre.

.3 El termini de presentació de sol·licituds començarà l'endemà de la publicació de la present Ordre al DOGC i finalitzarà el 18 de febrer de 2006.

.4 Aquesta convocatòria es financia amb càrrec a les partides pressupostàries RP01D/460360000/1210, i RP01D/482360000/1210 del Departament de Relacions Institucionals i Participació per al 2006; la quantia màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 400.000 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de desembre de 2005

Joan Saura i Laporta

Conseller de Relacions

Institucionals i Participació

Annex 1

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a fomentar i difondre la cultura de la pau.

.2 Beneficiaris

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les entitats sense finalitat de lucre i els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya.

.3 Requisits dels ens beneficiaris i forma d'acreditar-los

3.1 Els ens beneficiaris de les subvencions previstes en aquestes bases han de complir els requisits següents:

  1. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant de la Seguretat Social.

  2. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    3.2 En cas d'haver rebut en el passat cap altra subvenció procedent del Departament de Relacions Institucionals i Participació, la justificació del compliment de les obligacions establertes per part dels ens beneficiaris en les respectives bases de la subvenció.

    3.3 El compliment d'aquests requisits s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de la documentació prevista al punt 6 de les bases reguladores de les subvencions.

    .4 Import màxim

    4.1 Es pot subvencionar fins al 100% del cost de les activitats esmentades a l'annex 2.

    4.2 Sens perjudici del que preveu l'apartat anterior, l'import de les subvencions, aïlladament o en concurrència amb altres entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, no pot superar el cost de l'activitat subvencionada a desenvolupar per l'ens beneficiari.

    .5 Àmbit temporal

    5.1 Se subvencionaran les actuacions establertes al punt 1 de les bases reguladores de la subvenció que es desenvolupin entre l'1 de gener i el 15 de novembre de 2006.

    5.2 En el cas que es presenti a finançament un projecte de més d'un any de durada, cal que s'hi especifiqui el pressupost corresponent a cada any i s'hi facin constar les aportacions rebudes per totes les fonts de finançament, com també que s'indiqui si les subvencions estan sol·licitades o concedides. Així mateix, la sol·licitud de finançament presentada al Programa de l'Institut Internacional per la Pau afecta només l'exercici a què es refereix cadascuna de les convocatòries.

    .6 Sol·licitud i documentació adjunta

    6.1 El procediment per a la concessió de subvencions s'inicia d'ofici mitjançant la convocatòria corresponent per a la presentació de sol·licituds per obtenir les subvencions regulades en aquesta Ordre.

    6.2 Les sol·licituds de les subvencions que regula aquesta Ordre es podran presentar de qualsevol de les maneres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions publiques i del procediment administratiu comú, adreçades al Departament de Relacions Institucionals i Participació (Diagonal, 409, Barcelona 08008).

    6.3 El Departament de Relacions Institucionals i Participació posarà a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR