ORDRE GAP/116/2009, de 18 de març, de convocatòria per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/116/2009, de 18 de març, de convocatòria per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat i d'aprovació de les bases reguladores.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria de sensibilització cívica i social, el suport a les entitats i al voluntariat, i l'acció comunitària i de desenvolupament local.

D'acord amb el Decret 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, a la Secretaria d'Acció Ciutadana li correspon establir les directrius per a concedir les subvencions per al foment del teixit associatiu i el voluntariat, així com promocionar vies de subvencions per a la integració social.

En el marc d'aquestes competències, el Departament de Governació i Administracions Públiques, considera adient aprovar una nova convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre, amb la finalitat de possibilitar a la societat civil l'execució, gestió i implementació de programes, projectes i activitats en relació amb les actuacions comunitàries d'intervenció i inclusió social, de foment del civisme i de promoció de l'acció del voluntariat.

Per tot això, i d'acord amb el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La dotació màxima d'aquesta convocatòria es distribuirà d'acord amb les línies següents:

  1. Línia de subvenció 1, per un import màxim de 11.100.000,00 euros, distribuïts en tres anualitats, en els termes de l'Acord del Govern de 24 de febrer de 2009:

    Any 2009: 3.700.000,00 euros.

    Any 2010: 3.700.000,00 euros.

    Any 2011: 3.700.000,00 euros.

  2. Línia de subvenció 2, per un import màxim d'1.925.000,00 euros.

  3. Línia de subvenció 3, per un import màxim de 300.000,00 euros.

    Aquests imports es financen amb càrrec a les partides GO04D/481000100/3230 i GO04D/482000100/3230 del pressupost de la Generalitat de Catalunya.

    Aquestes dotacions màximes es podran ampliar en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries mitjançant resolució del conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques, si és procedent, amb la modificació de l'Acord de Govern a què s'ha fet referència, amb caràcter previ a emetre la resolució de la convocatòria.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma que indiquen les bases reguladores, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

El secretari d'Acció Ciutadana serà l'òrgan competent per resoldre sobre aquesta convocatòria.

Article 6

Un cop resolta la concessió dels ajuts i dins el termini màxim de dos mesos a partir de la data de notificació de la concessió, les entitats beneficiàries de la línia 1 hauran d'haver signat el conveni de col·laboració amb el Departament de Governació i Administracions Públiques. La vigència màxima d'aquest conveni serà fins al 31 de desembre de 2011.

Article 7

Contra aquesta convocatòria i les seves bases, els interessats poden interposar recurs potestatiu de reposició davant del conseller de Governació i Administracions Públiques en el termini màxim d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, o bé directament recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini màxim de dos mesos a comptar de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de març de 2009

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases per a la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes subvencions és el finançament dels projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat que portin a terme les entitats sense ànim de lucre de Catalunya, d'acord amb aquestes bases.

1.2. S'estableixen tres línies de subvenció:

  1. Línia 1: subvencions destinades a finançar projectes de durada pluriennal d'entitats d'economia social o del tercer sector. Els projectes s'han de realitzar el mateix any de l'aportació de l'anualitat.

  2. Línia 2: subvencions destinades a finançar projectes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat d'entitats sense ànim de lucre. Els projectes s'han de realitzar l'any natural de la convocatòria.

  3. Línia 3: ajuts per a entitats sense ànim de lucre que realitzin activitats vinculades a l'àmbit competencial de la Secretaria d'Acció Ciutadana. Les activitats s'han de realitzar l'any natural de la convocatòria.

    .2 Beneficiaris

    Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions:

    Línia 1:

    Les entitats d'economia social o del tercer sector sense finalitat de lucre que compleixin objectius d'economia social directament relacionats amb la formació en valors civicocomunitaris i de promoció del voluntariat, que defineix la disposició addicional 2 de la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, amb els requisits següents que defineix l'esmentada disposició.

    Les entitats esmentades han de complir els requisits següents:

  4. Tenir la seu social a Catalunya.

  5. Experiència acreditada de tres anys d'antiguitat en la prestació efectiva dels serveis a subvencionar.

  6. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR