Naixement de la revista electrònica " Diverscité langues "

AutorAlbert Bastardas i Boada
Páginas171-172

Page 171

Des de l'any passat hom disposa ja de la revista electrònica Diverscité Langues a Internet. A l'adreça es pot localitzar aquesta publicació impulsada des de Quebec per la professora Angéline Martel. La revista té ja força desenvolupades les seccions d'articles i d'entrevistes. En la primera, podem trobar textos com ara el d'Angéline Martel sobre Diversité linguistique et éthique des polítiques linguistiques. Questions sur les pratiques canadiennes et québecoises i el de Dora Pellicer, en castellà i en francès, sobre Reconocimiento y conoci-miento de las lenguas indígenas de México dins del tema «Dinamique des langues et rapports de pouvoir». Altres treballs igualment interessants són, entre d'altres, el de Jean-Claude Corbeil sobre Comment s'insère l'a-ménagement linguistique dans la structure et la culture polítiques d'un pays. Étude d'un cas: les polítiques lingüístiques au Canada, el de Jim Cummins i Dennis Sayers, en anglès i en francès, sobre Écoles et techno-logies: discours nouveaux pour le XXI siècle, el de Pierre Lévy sobre Essai sur le cyberculture: l'universel sans totalité, o el de Guy Jucquois sobre Aspects de la diversité dans les sociétés contemporaines occident ales. La secció d'entrevistes en conté ja una feta per la directora de la revista a en Miquel Siguan en ocasió de la publicació del seu llibre L'Europa de les llengües. El contingut de la revista es completa amb diverses seccions fixes dedicades a la descripció de noves tendències, a notes de recerca i a recensions de llibres. Està previst que també es desenvolupi una secció dedicada a bibliografia.

Diverscité Langues, però, vol ser també un fòrum de discussió i de creació interdisciplinaris sobre la diversitat lingüística. Per exemple,Page 172en el primer cas, existeix ja la proposta concreta de dialogar entorn d'una pregunta-base formulada per Jean-Claude Corbeil sobre drets col·lectius i drets individuals. Podeu comunicar-vos-hi per correu electrònic a l'adreça . Tothom és convidat a participar-hi.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR