DECRET 255/2007, de 20 de novembre, de modificació del Decret 239/1986, de 4 d'agost, sobre el Consell de Protecció de la Natura.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

255/2007, de 20 de novembre, de modificació del Decret 239/1986, de 4 d'agost, sobre el Consell de Protecció de la Natura.

El Decret 261/1989, de 12 de setembre, va modificar l'article 3.1 del Decret 239/1986, de 4 d'agost.

El pas del temps i el funcionament del Consell de Protecció de la Natura aconsella introduir noves modificacions, motivades pels canvis produïts a les entitats que poden proposar la designació de membres del Consell, per tal d'adequar la seva composició a la rellevància actual de les entitats esmentades.

Així mateix, també cal precisar l'estructura orgànica del Consell, i preveure els mitjans necessaris per al seu funcionament.

Per tot això exposat, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; escoltat el Consell de Protecció de la Natura; d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller del Medi Ambient i Habitatge, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

.1 S'introdueixen les modificacions següents al Decret 239/1986, de 4 d'agost, sobre el Consell de Protecció de la Natura.

1.1 Es modifica l'article 3, que queda redactat de la manera següent:

.Article 3

.3.1 Les persones membres del Consell són nomenades pel president o la presidenta de la Generalitat de Catalunya, a proposta de les entitats següents:

.3.1.1 Sis per part de l'Institut d'Estudis Catalans.

.Tres per part de les universitats públiques de Catalunya, a proposta del Consell Interuniversitari de Catalunya.

.Una per part de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

.Una pers part de la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA).

.Una per part de la Federació d'Entitats Ecologistes de Catalunya.

.3.1.2 Una per part de cadascuna de les organitzacions professionals agràries més representatives en l'àmbit de Catalunya, d'acord amb els resultats de les eleccions a cambres agràries i en funció del nombre de vots obtingut, fins un màxim de tres.

.Una per part del Consorci Forestal de Catalunya.

.Una per part de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

.Una per part de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

.3.1.3 Una per part del Consell General de Muntanya.

.Una per part de l'Associació Catalana de Municipis.

.Una per part de la Federació de Municipis de Catalunya.

.3.2 Amb l'objectiu d'aconseguir la paritat de gènere, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR