SAP Barcelona 514/2007, 19 de Julio de 2007

PonenteJUAN MIGUEL JIMENEZ DE PARGA GASTON
ECLIES:APB:2007:6884
Número de Recurso880/2006
Número de Resolución514/2007
Fecha de Resolución19 de Julio de 2007
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 12ª

AUDIENCIA PROVINCIAL

DE BARCELONA

SECCIÓN DÉCIMOSEGUNDA

ROLLO Nº 880-2006 R

GUARDA Y CUSTODIA Nº 44-2005

JUZGADO DE PRIMERA INSTANCIA Nº 5 DE VILANOVA I LA GELTRÚ

S E N T E N C I A N ú m.514/07

Ilmos. Sres.

D. JUAN MIGUEL JIMÉNEZ DE PARGA GASTÓN

D. PAULINO RICO RAJO

Dª. MARÍA JOSÉ PÉREZ TORMO

En la ciudad de Barcelona, a diecinueve de julio de dos mil siete.

VISTOS, en grado de apelación, ante la Sección Décimosegunda de esta Audiencia Provincial, los presentes autos de guarda y custodia nº 44-2005, seguidos por el Juzgado de Primera Instancia nº 5 de Vilanova i la Geltrú, a instancia de Dª. Asunción, representada por el Procurador Sr. Anmiser Ocio-Mendigueren, contra D. Blas, representado por el Procurador Sr. Sánchez Rojo; los cuales penden ante esta Superioridad en virtud del recurso de apelación interpuesto por la parte actora Dª. Asunción, contra la Sentencia dictada en los mismos el día 9 de septiembre de 2005, por el Juez del expresado Juzgado, con la debida intervención del Ministerio Fiscal.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

La parte dispositiva de la Sentencia apelada es del tenor literal siguiente: "DECISIÓ.- PRIMER.-Considerant les pretensions formulades per les parts en aquest procediment, i en aplicació del que estableix l'article 217 de la Llei d'enjudiciament civil, en relació amb la càrrega de la prova, així com el que estableix l'article 770.3 i l'article 403 del mateix text legal, ha de declarar-se provat que les parts han conviscut com a parella sentimental, que tenen en comú un fill, Marc, la ruptura de la convivència es va formalitzar mitjançant un conveni protocol.litzat notarialment en data 21 de novembre de 2001.

D'acord amb l'anterior i atenent, d'una banda, als preceptes indicats i d'altra banda a la súplica de l'escrit de demanda, així com del de contestació de la part demandada, ha de donar-se un pronunciament desestimatori de les pretensions de la part actora, que no ha comparegut personalment. D'altra banda, han de ser estimades les peticions de la part demandada recollides en la pètita del seu escrit i en el mateix acte del judici en els següents termes:

En primer lloc, ha de ser atribuïda la guarda i custòdia del fill comú menor d'edat, Marc al seu pare, sent especialment el que ha manifestat el propi fill, malgrat la seva curta edat, i que l'actora no ha comparegut a la vista celebrada malgrat ser l'exercitant de la demanda.

En segon lloc, i ateses les anteriors circumstàncies, s'estableix un règim de visites a favor del fill comú envers la seva mare, anàleg al fitxat en la interlocutòria de data 24 de març del corrent, és a dir: caps de setmana alternes, des de divendres a la sortida del col.legí fins a les 20 hores de diumenge, i meitat de les vacances escolars de nadal, setmana santa i estiu, elegint el pare els anys parells i la mare, els imparells,

I en tercer lloc, es considera adequat i suficient, en concepte de pensió alimentària, l'import de 200 euros mensuals per al fill menor d'edat a càrrec de la seva mare, quantitat que haurà de ser actualitzada anualment conforme a l'index de preus al consum publicat per l'Organisme Oficial competent i que caldrà abonar dins dels cinc primers dies de cada mes en el compte de l'entitat financera que a aquest efecte designi el pare del menor. Igualment haurà de contribuir amb la meitat de les despeses extraordinaris del menor.

SEGON

No es procedent fer cap declaració en matèria de costes processals atesa la naturalesa del present procediment.".

SEGUNDO

Contra la anterior Sentencia interpuso recurso de apelación la parte actora Dª. Asunción, mediante su escrito motivado, dándose traslado a la contraria que lo impugnó; elevándose las actuaciones a esta Audiencia Provincial.

TERCERO

Se señaló para votación y fallo el día 27 de junio de 2007.

CUARTO

En el presente procedimiento se han observado y cumplido las prescripciones legales.

VISTO, siendo Ponente el Ilmo. Sr. Presidente de la Sección Don JUAN MIGUEL JIMÉNEZ DE PARGA GASTÓN.

FUNDAMENTOS DE DERECHO

SE ACEPTAN los fundamentos jurídicos de la sentencia apelada, en cuanto no sean modificados por los contenidos en la presente resolución, y;

PRIMERO

La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR