ORDRE VCP/130/2009, de 17 de març, d'aprovació de les bases que han de regir la concessió de subvencions per a activitats dirigides a recuperar i divulgar la memòria de la guerra de Successió i les seves conseqüències, i per a projectes relacionats amb episodis commemoratius de la història de Catalunya i dels països de parla catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/130/2009, de 17 de març, d'aprovació de les bases que han de regir la concessió de subvencions per a activitats dirigides a recuperar i divulgar la memòria de la guerra de Successió i les seves conseqüències, i per a projectes relacionats amb episodis commemoratius de la història de Catalunya i dels països de parla catalana.

Atès el Decret 80/1984, de 3 de març, de creació del Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCC);

Atès l'article 4.2.b) del Decret 634/2006, de 27 de desembre, d'estructura del Departament de la Vicepresidència, que estableix que el CHCC és coordinat per l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani que depèn de la Direcció General d'Acció Departamental sota la dependència de la Secretaria General de la Vicepresidència;

Atès el Decret 115/2005, de 14 de juny, pel qual es crea la Comissió Catalunya 2014, amb l'objectiu de realitzar activitats i projectes de recuperació i divulgació de la memòria de la guerra de Successió a Catalunya, que difonguin el sentit de la Diada Nacional;

Atès l'article 4.1) d'aquest Decret, pel qual s'estableix que la Comissió rebrà el suport tècnic del Centre d'Història Contemporània de Catalunya i del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis;

Atès el Decret 67/2008, d'1 d'abril, pel qual s'estableixen els criteris que han de regir la política commemorativa del Govern i es crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals;

Atès l'article 6 d'aquest Decret, que estableix que la Comissió compta amb el suport executiu i tècnic que hi aporta la Direcció General d'Acció Departamental, el Centre d'Història Contemporània de Catalunya i el Centre d'Estudis de Temes Contemporanis;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, els preceptes bàsics de la qual tenen afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997);

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a activitats dirigides a recuperar i divulgar la memòria de la guerra de Successió i les seves conseqüències, i per a projectes relacionats amb episodis commemoratius de la història de Catalunya i dels països de parla catalana, que formin part dels programes de commemoracions de la Generalitat de Catalunya.

Disposicions derogatòries

Es deroga l'Ordre VCP/138/2008, de 4 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització de projectes relacionats amb episodis commemoratius de la història de Catalunya i dels països de parla catalana que formin par dels programes de commemoracions de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 5104, de 4.4.2008).

Es deroga l'Ordre VCP/233/2008, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d'activitats que contribueixin a recuperar i divulgar la memòria de la guerra de Successió i de les seves conseqüències, per tal d'aprofundir en el sentit de la Diada Nacional de Catalunya (DOGC núm. 5136, de 22.5.2008).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici del que estableix l'article 44 de la mateixa Llei.

Barcelona, 17 de març de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex 1

Bases reguladores

Disposicions comunes

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de subvencions per a promoure la realització de projectes relacionats amb la guerra de Successió i amb episodis commemoratius, que formin part dels programes de commemoracions de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els criteris específics de cada programa de subvenció establerts als annexos 2, 3, 4, 5, 6 i 7 d'aquesta Ordre.

    Els programes de commemoracions de la Generalitat de Catalunya estaran publicats i s'hi podrà accedir a través de la pàgina web del Departament de la Vicepresidència: (http://www.gencat.cat/vicepresidencia)

  2. Programes dels ajuts

    2.1 Programa d'ajuts per a projectes relacionats amb la guerra de Successió:

    1. Organització d'activitats i esdeveniments per fer difusió i memòria de fets ocorreguts durant la guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya i dels països de parla catalana, d'acord amb els criteris específics descrits a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

    2. Investigació sobre els fets ocorreguts durant la guerra de Successió a Catalunya i als països de parla catalana i les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya, d'acord amb els criteris específics descrits a l'annex 3 d'aquesta Ordre.

    3. Publicació d'obres sobre els fets ocorreguts durant la guerra de Successió a Catalunya i als països de parla catalana i les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya, d'acord amb els criteris específics descrits a l'annex 4 d'aquesta Ordre.

      2.2 Programa d'ajuts per a projectes relacionats amb episodis commemoratius de la història de Catalunya:

    4. Organització d'activitats i esdeveniments per fer difusió i memòria d'episodis de la història de Catalunya i que formin part del programa de commemoracions de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els criteris específics descrits a l'annex 5 d'aquesta Ordre.

    5. Investigacions sobre episodis de la història de Catalunya que formin part del programa de commemoracions de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els criteris específics descrits a l'annex 6 d'aquesta Ordre.

    6. Publicació d'obres sobre episodis de la història de Catalunya, i dels països de parla catalana, que formin part del programa de commemoracions de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els criteris específics descrits a l'annex 7 d'aquesta Ordre.

  3. Persones destinatàries

    Poden sol·licitar aquestes subvencions les persones físiques o jurídiques, les entitats sense finalitat de lucre i les corporacions locals que s'estableixen a les bases específiques de cada tipus de subvenció de les regulades als annexos 2, 3, 4, 5, 6 i 7 d'aquesta Ordre.

  4. Requisits de les persones beneficiàries

    4.1 Podran obtenir la condició de persona beneficiària les persones o entitats sol·licitants de la subvenció en les que concorrin les circumstàncies previstes als annexos 2, 3, 4, 5, 6 i 7 d'aquesta Ordre.

    4.2 Amb caràcter general, les persones beneficiàries dels ajuts previstos en aquestes bases reguladores hauran de complir els següents requisits:

    1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors o treballadores o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors o treballadores/es amb disminució sobre el nombre total de treballadors o treballadores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració dels disminuïts (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.2.2000).

    2. En cas d'empreses amb una plantilla igual o superior a 25 persones, han d'incloure l'obligació, amb l'acord dels agents socials, d'indicar els mitjans que utilitzen per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi, en llurs centres de treball, de conformitat amb els articles 5 i 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

    3. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

    4. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

    5. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

    6. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

  5. Període

    Les actuacions objecte d'aquests ajuts s'han de realitzar durant l'any natural de la convocatòria.

  6. Quantia

    La dotació econòmica, així com l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar, es determinaran a la convocatòria pública corresponent. Les subvencions es concediran tenint en consideració les disponibilitats pressupostàries.

  7. Sol·licituds

    7.1 Les sol·licituds s'adreçaran al Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCC), i es podrà obtenir imprès normalitzat a la pàgina web del Departament de la Vicepresidència: http://www.gencat.cat/vicepresidència, o bé al mateix del CHCC, adjuntant la documentació complementària que es detalla en la base reguladora 9 d'aquest annex.

    Així mateix, les sol·licituds es poden presentar al Registre del Centre d'Història Contemporània de Catalunya (plaça Pau Vila, 1-3, edifici Palau de Mar-Museu d'Història de Catalunya, 08003 Barcelona), al Registre general del Departament de la Vicepresidència (Via...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR