DECRET 67/2008, d'1 d'abril, pel qual s'estableixen els criteris que han de regir la política commemorativa del Govern i es crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

67/2008, d'1 d'abril, pel qual s'estableixen els criteris que han de regir la política commemorativa del Govern i es crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals.

El Govern de la Generalitat va crear, mitjançant el Decret 115/2005, de 14 de juny, la Comissió Catalunya 2014, amb l'objectiu, entre altres, de recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya. Aquella Comissió té una composició específica i en formen part representats de diferents departaments del Govern, d'entitats municipalistes i del món acadèmic.

Atès, però, que des d'instàncies diverses s'ha plantejat al Govern de la Generalitat l'oportunitat de commemorar o celebrar els aniversaris de diversos fets rellevants i personatges singulars de la història de Catalunya, com poden ser .només per assenyalar-ne alguns dels més recents. el Bicentenari de la Guerra del Francès, el vuitè centenari del naixement del rei Jaume I, el 75è aniversari de la mort de Francesc Macià i els cent cinquanta anys del seu naixement, el cinquantè aniversari de la mort de Josep Irla, o els 350 anys del Tractat dels Pirineus;

El Govern de la Generalitat ha considerat convenient donar resposta de manera ordenada i coherent a aquest conjunt d'iniciatives.

Tenint en compte que en els propers anys es plantejarà la necessitat d'assumir nous projectes de commemoració que entronquin amb moments importants de la història de Catalunya, s'ha considerat convenient procedir a la constitució d'una comissió estable de commemoracions institucionals, que estableixi el conjunt de criteris que serveixin per decidir quins són els fets o personalitats l'existència dels quals commemorar.

A proposta del vicepresident i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

Es crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya, la qual té com a objectiu, impulsar, establir, ordenar i donar coherència a les diverses iniciatives de commemoració de fets i l'obra de persones rellevants, relacionats amb la història cultural i política de Catalunya.

Article 2

Criteris

Els criteris sobre els quals es basa l'actuació de la Comissió i que constitueixen la política commemorativa de la Generalitat de Catalunya, són els següents:

  1. Es commemoren els episodis, personatges i dates que formin part del patrimoni col·lectiu dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR