DECRET 125/2001, de 15 de maig, de la Comissió Interdepartamental d'Immigració i del seu Consell Assessor.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

125/2001, de 15 de maig, de la Comissió Interdepartamental d’Immigració i del seu Consell Assessor.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, preveu, entre les seves àrees d’actuació, la de promoció d’actuacions que permetin prevenir i eliminar qualsevol discriminació per raó de raça, sexe o per qualsevol altra circumstància personal o social.

En virtut del Pla interdepartamental d’immigració, aprovat per l’Acord del Govern de 28 de setembre de 1993, es creà pel Decret 275/1993, de 28 de setembre, la Comissió Interdepartamental d’Immigració i el seu Consell Assessor, el qual va ser substituït posteriorment pel Decret 176/1994, de 13 de juliol. Aquesta norma, a la vegada, va ser derogada pel Decret 194/1998, de 30 de juliol, el qual possibilità, en el si de la Comissió Interdepartamental d’Immigració, la creació de comissions territorials d’Immigració, amb la finalitat d’examinar i coordinar actuacions concretes que incidissin sobre la situació dels emigrants dels respectius àmbits territorials.

Finalment, amb l’objectiu d’ampliar les funcions atribuïdes a la Comissió Interdepartamental d’Immigració com a òrgan assessor del Govern sobre la distribució i els efectes en el territori de Catalunya dels fluxos immigratoris i sobre l’avaluació de les necessitats reals del factor humà immigrant en els diferents sectors de la producció catalana, i per tal de dotar-la de més mitjans que facilitessin l’estudi, l’impacte i l’evolució de la immigració, mitjançant la incorporació de l’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació (ICM) com a òrgan assessor de la Comissió, es modificà el Decret 194/1998, esmentat, pel Decret 228/2000, de 26 de juny.

Ara, atesa la creació de la Secretaria per a la Immigració pel Decret 293/2000, de 31 d’agost, i la seva adscripció al Departament de la Presidència com a òrgan unipersonal de l’Administració de la Generalitat, que a més d’assegurar l’execució de les actuacions acordades pels òrgans interdepartamentals existents, dóna suport als departaments de la Generalitat en aquesta matèria, i la conseqüent modificació de la presidència de la Comissió Interdepartamental d’Immigració pel Decret 228/2000, cal acabar de racionalitzar i perfilar la composició, el funcionament i les funcions atribuïdes als diferents òrgans interdepartamentals que actuen en l’àmbit de la immigració, com també refondre en una sola disposició la normativa reguladora de la Comissió Interdepartamental d’Immigració i del seu Consell Assessor per tal de facilitar la seva consulta i fer efectiu el principi de seguretat jurídica.

Per tot això, vista la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller en cap de la Generalitat i de les conselleres de Governació i Relacions Institucionals i de Benestar Social, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Òrgans competents en matèria d’immigració

1.1 La Comissió Interdepartamental d’Immigració, creada pel Decret 275/1993, de 28 de setembre, es configura com a instrument de seguiment i coordinació de les actuacions que es duen a terme a Catalunya en matèria d’immigració.

1.2 La Comissió Interdepartamental d’Immigració és assistida pel Consell Assessor de la Immigració, creat pel Decret 275/1993, de 28 de setembre, i adscrit orgànicament al Departament de la Presidència. El Consell esmentat es configura com a òrgan colplegiat de consulta i participació externa en matèria d’immigració.

1.3 La Comissió podrà crear en el seu si, per al millor exercici de les seves funcions, comissions territorials d’Immigració per a cadascun dels àmbits territorials derivats de la divisió administrativa prevista per a l’exercici de les funcions de les delegacions territorials del Govern, amb la composició i les funcions que estableix aquesta disposició.

1.4 L’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació (ICM) assessorarà la Comissió en la reflexió sobre les perspectives de la immigració a Catalunya, el coneixement de les seves característiques socials i culturals, així com la dels països d’origen de l’àrea mediterrània. També l’assessorarà en l’elaboració de polítiques d’integració i de formació des de la seva condició d’institució d’àmbit mediterrani i de centre de referència de debat sobre la interculturalitat.

1.5 La Secretaria per a la Immigració, creada pel Decret 293/2000, de 31 d’agost, exerceix, dins el marc de les funcions atribuïdes a la Comissió Interdepartamental d’Immigració, i en els termes que preveu l’article 2 del Decret 293/2000, les funcions de suport, impuls, informació i d’execució que s’hi especifiquen.

1.6 Un òrgan tècnic adscrit al Departament de Benestar Social dóna suport als òrgans que aquesta disposició regula. L’òrgan tècnic es dota amb els mitjans personals i materials que li siguin adscrits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR