DECRET 228/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica el Decret 194/1998, de 30 de juliol, de la Comissió Interdepartamental d'Immigració i del seu Consell Assessor.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

228/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica el Decret 194/1998, de 30 de juliol, de la Comissió Interdepartamental d’Immigració i del seu Consell Assessor.

Atenent les necessitats de dotar al Govern d’un òrgan assessor sobre la distribució i efectes en el territori de Catalunya dels fluxos immigratoris, igual que la d’avaluar les necessitats reals del factor humà immigrant en els diferents sectors de la producció catalana;

Tenint en compte també que les necessitats exposades s’han de conjugar amb la de racionalitzar els recursos ja existents en aquest àmbit, constituïts en l’aspecte orgànic, per la Comissió Interdepartamental d’Immigració creada pel Decret 275/1993, de 28 de setembre, modificat pel Decret 194/1998, de 30 de juliol, i el Decret 71/2000, de 8 de febrer, i en el seu aspecte substantiu, pel Pla interdepartamental d’immigració, que té per finalitat afavorir la integració social de les persones immigrades;

En conseqüència, cal procedir, en la línia exposada, a ampliar les funcions atribuïdes a la Comissió Interdepartamental d’Immigració i incorporar-hi dues vicepresidències, una amb les funcions d’assessorar el Govern en els aspectes relacionats amb les necessitats i l’impacte territorial de la immigració, i l’altra per a la integració i necessitats socials de les persones immigrades.

D’altra banda, atesa la magnitud del fenomen immigratori, es considera necessari dotar la Comissió Interdepartamental de més mitjans que facilitin el seu estudi, impacte i evolució, i és en aquest sentit que les funcions atribuïdes a l’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació (ICM) convergeixen amb les globals de la Comissió Interdepartamental per la qual cosa, cal incorporar aquest com a òrgan assessor de la Comissió.

Per tot això, vista la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, a proposta dels consellers de la Presidència, Governació i Relacions Institucionals, Benestar Social, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 1, 2, 3, 4, 5 i 6 del Decret 194/1998, de 30 de juliol, que queden redactats de la manera següent:

—1 "Article 1

"Òrgans competents en matèria d’immigració

"—1 La Comissió Interdepartamental d’Immigració, creada pel Decret 275/1993, de 28 de setembre, es configura com un instrument de seguiment i coordinació de les actuacions que es duen a terme a Catalunya en matèria d’immigració.

"—2 La Comissió Interdepartamental d’Immigració és assistida pel Consell Assessor dels Assumptes Socials de la Immigració, creat pel Decret 275/1993, de 28 de setembre. El Consell esmentat es configura com un òrgan collegiat de consulta i participació externa pel que fa a la situació i integració social de les persones immigrades.

"—3 La Comissió podrà crear en el seu si, pel millor exercici de les seves funcions, comissions territorials d’immigració per a cadascun dels àmbits territorials derivats de la divisió administrativa prevista per a l’exercici de les funcions de les delegacions territorials del Govern, amb la composició i les funcions que estableix aquesta disposició.

"—4 L’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació (ICM) assessorarà la Comissió en la reflexió sobre les perspectives...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR