Información de la Junta Directiva

AutorRaúl Vall Vilardell
Páginas19-21
Convenio de colaboración lingüistica

El día 16 de abril se firmó en la Sala Noguera del Colegio el «convertí de collaboració entre els departaments de cultura i de justicia de la generalitat de Catalunya, el consorci per a la normalització lingüística y el collegi de notaris de Barcelona».

En su parte expositiva se reconoce que «el cátala és la llengua propia de Catalunya i té la consideració de llengua oficial, i que el castellá és també llengua oficial», «que els documents atorgats a Catalunya s'han de redactar en la llengua oficial que l'atorgant escollirá», «que el Collegi de Notaris de Barcelona reconeix la necessitat de promoure i garantir l'ús del cátala.» (sic.)

Y de sus pactos, declaraciones de proyectos e intenciones hay que destacar:

- La voluntad de mantenir una collaboració estable per a la promoció i l'extensió de l'ús de la llengua catalana a les notaries de Catalunya.

- La creado de una comissió integrada per representants de les quatre institucions.

- que els notaris i el Collegi de Notaris elaboraran una estadística que permeti conéixer el percentatge anual de documents en cada una de les Mengues.

- i que la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura proporcionará el professorat format especialment per impartir cursos de llenguatge jurídic i el Collegi de Notaris de Barcelona el personal docent de dret.

Després de solemne i pública lectura el Conveni fou signat pels Honorables Consellers de Cultura i de Justicia, per el Degá del Collegi i per el notari senyor Lluís Jou com a President del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La importancia del acto quedó puesta de manifiesto con asistencia de numeroso público y muy en particular hay que descatar la de cinco ex-Decanos de este Colegio.

Nuestro Decano Mezquita acompañó a las personalidades asistentes en un recorrido por las instalaciones del Colegio, visitando detenidamente el Archivo Histórico. A continuación se les ofreció en el propio...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR