ORDRE de 15 de juny de 2001, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions en els espais naturals de protecció especial, en els altres espais inclosos al Pla d'espais d'interès natural i en les reserves nacionals de caça, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2001 (codi de la convocatòria 04.11.01).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 15 de juny de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d’inversions en els espais naturals de protecció especial, en els altres espais inclosos al Pla d’espais d’interès natural i en les reserves nacionals de caça, i es fa pública la convocatòria per a l’any 2001 (codi de la convocatòria 04.11.01).

La Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals, té com a objectius, entre altres, protegir, conservar i millorar els espais naturals de Catalunya de manera compatible amb el desenvolupament i la utilització dels seus recursos. L’article 30 de la Llei esmentada preveu que la Generalitat pot establir ajuts tècnics i financers per a l’àmbit territorial de l’espai protegit i de la seva àrea d’influència.

Atès que el Decret 328/1992 estableix que en el marc del Pla d’espais d’interès natural s’impulsarà el desenvolupament dels territoris de la zona per tal d’evitar el despoblament rural;

Ateses les disposicions de declaració de cadascun dels espais naturals de protecció especial;

Les reserves nacionals de caça, creades per la Llei 37/1966, de 31 de maig, sobre la creació de les reserves nacionals de caça; la Llei 26/1985, de 27 de desembre, que modifica la reserva nacional de caça de la Cerdanya; la Llei 17/1991, de 23 d’octubre, de creació de la reserva nacional de caça de Boumort, es constitueixen sobre espais naturals d’excepcionals possibilitats cinegètiques per tal de garantir la supervivència d’espècies característiques de la fauna ibèrica. Són unitats geogràficament delimitades i subjectes a règim cinegètic especial, establertes per llei amb la finalitat de promoure, fomentar, conservar i protegir determinades espècies, subordinant a aquesta finalitat els aprofitaments cinegètics.

L’objectiu de les reserves nacionals de caça és la protecció i conservació de la fauna i dels ecosistemes existents en aquests espais naturals, en especial pel que fa a les espècies amenaçades, protegides o d’importància cinegètica, tot contribuint a promoure la conservació dels hàbitats i la màxima satisfacció social, econòmica i recreativa de les poblacions on s’ubiquen.

L’experiència adquirida en el procés de desenvolupament sostenible i consolidació de la política de foment i conservació del medi natural i amb especial cura i atenció en els medis rurals que depenen econòmicament dels recursos que se’n deriven, posa de manifest la conveniència d’actualitzar la normativa vigent en aquesta matèria, en funció de les necessitats del sector i de les recomanacions establertes per la Unió Europea.

D’acord amb el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1988, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, i modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, i la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives;

D’acord amb la Llei 14/2000, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2001, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d’inversions en els espais naturals de protecció especial, en els altres espais inclosos al Pla d’espais d’interès natural i en les reserves nacionals de caça, d’acord amb el que preveu l’article 2, i que es publiquen en un annex a aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria d’ajuts, per a l’any 2001, destinats al finançament d’inversions a:

a) Els espais naturals de protecció especial següents: parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la seva zona d’influència; parcs naturals del Delta del Ebro, Aiguamolls de l’Empordà, Cadí-Moixeró, Cap de Creus i Montserrat; reserves naturals del Delta del Llobregat; paratges naturals d’interès nacional de Poblet, l’Albera i Pedraforca i altres espais naturals protegits declarats abans del termini de presentació de les sol·licituds.

b) Els altres espais inclosos al Pla d’espais d’interès natural.

c) Les reserves nacionals de caça de: l’Alt Pallars-Aran, Boumort, Cadí, Cerdanya-Alt Urgell, Freser-Setcases i Ports de Tortosa i Beseit.

Article 3

Els ajuts per al finançament de les inversions que estableixen aquesta Ordre i l’annex seran a càrrec de la partida pressupostària 22.04.760.01/2 dels pressupostos del Departament de Medi Ambient, dotada amb un import màxim d’110.000.000 de pessetes (661.113,31 euros), en el cas d’entitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR