ORDRE IUE/103/2007, d'11 d'abril, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes empresarials en recerca i desenvolupament i per la qual s'obre la primera convocatòria per a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/103/2007, d'11 d'abril, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes empresarials en recerca i desenvolupament i per la qual s'obre la primera convocatòria per a l'any 2007.

Els resultats de la convocatòria de l'any 2006 d'incentius a la inversió industrial en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica i per a projectes conjunts de recerca industrial i desenvolupament del Departament de Treball i Indústria, han posat de manifest la conveniència de continuar amb el suport als projectes empresarials de R+D i dels projectes desenvolupats per agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació), dirigits a donar solucions innovadores a problemes estratègics sectorials i com a via fonamental per a millorar el posicionament competitiu de la indústria catalana i augmentar la participació d'altres sectors de l'estructura industrial catalana amb alt potencial de creixement i contingut tecnològic elevat.

Per tal de simplificar la comunicació envers a les empreses s'ha optat per mantenir en una sola Ordre de bases tots els requisits exigibles en fase de selecció dels projectes, tot tenint present la necessària complementarietat amb les iniciatives que dins del mateix objectiu de suport als projectes empresarials de R+D+i puguin establir tant l'Estat espanyol com la Unió Europea.

Aquesta Ordre respon als objectius del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana d'avançar cap a una economia basada en el coneixement i en la innovació, i s'emmarca en el Pla de Recerca i Innovació de Catalunya 2005-2008, que estableix com unes de les seves línies d'actuació el suport als projectes empresarials de R+D i innovació i el suport als projectes de R+D d'agrupacions empresarials.

D'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts d'Estat en matèria de recerca i desenvolupament;

D'acord amb el que disposen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003) i amb el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que regiran les convocatòries públiques per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes empresarials en recerca i desenvolupament, les quals figuren a l'annex I d'aquesta ordre.

Article 2

Convocatòries

2.1 S'obre la primera convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes empresarials en recerca i desenvolupament.

2.2 La quantitat màxima destinada a aquesta primera convocatòria dins de l'any 2007 és de 15.000.000 euros. De la quantitat esmentada 14.000.000 euros per a projectes individuals i 1.000.000 euros per a projectes conjunts. El seu finançament serà a càrrec de la partida pressupostària D/770.4301.00/6220 del pressupost de la Secretaria d'Indústria i Empresa per a l'any 2007. Aquesta quantitat podrà incrementar-se amb les quantitats derivades de subvencions que hagin estat objecte de revocació.

2.3 Es podran obrir posteriors convocatòries, per Resolució, segons disponibilitats pressupostàries.

2.4 En cas que es produeixin renúncies, tindran dret a ser beneficiaris els projectes que no van arribar a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts a l'annex d'aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes seleccionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts en cada convocatòria.

2.5 En el cas que no s'hagi esgotat l'import màxim destinat a la present convocatòria o bé que es disposi de fons addicionals, es podrà ampliar la dotació de la propera convocatòria, d'acord amb els paràgrafs 2.3 i 3.1.

Article 3

Primera convocatòria per al 2007: terminis i forma de presentació de sol·licituds i documentació.

3.1 El termini de presentació de les sol·licituds serà de 30 dies naturals des de l'endemà de la publicació d'aquesta ordre al DOGC.

3.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i s'han de formalitzar d'acord amb un imprès normalitzat que es podrà obtenir a la web del CIDEM (www.cidem.com).

3.3 Les sol·licituds, en suport paper (emplenades a partir dels mitjans electrònics disponibles a l'esmentada adreça d'Internet) i acompanyades de la documentació que consta a l'apartat 10 de l'annex, s'han de presentar a la seu de la Secretaria d'Indústria i Empresa (passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona), o a qualsevol de les adreces de les delegacions territorials del CIDEM.

També es podran presentar mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener. En el cas de tramesa a través de l'administració de correus, caldrà fer la tramesa en sobre obert per tal de segellar el primer full de la documentació presentada.

3.4 El CIDEM actuarà com a entitat col·laboradora, d'acord amb el que preveuen els articles 91.c) i 96 de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els articles 12 i 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 4

Tramitació de les sol·licituds i resolució

4.1 El procediment de concessió dels ajuts que preveu aquesta Ordre es tramita en règim de concurrència competitiva, segons es detalla a l'apartat 12 de l'annex.

4.2 La resolució d'atorgament o denegació dels ajuts correspon a la persona titular de la secretaria d'Indústria i Empresa, qui resoldrà per delegació de competència del conseller del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, a proposta del subdirector general de Política Industrial.

El termini màxim per resoldre i notificar la resolució és de sis mesos, comptadors des de l'endemà de la data de finalització del termini per a la presentació de les sol·licituds, indicat a l'apartat 3.1 d'aquest article. Transcorregut aquest termini, si no s'ha notificat resolució expressa, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 25.5 de la Llei 38/2003,de 17 de novembre, general de subvencions.

4.3 La Resolució es notificarà a les beneficiàries amb indicació de la quantia de l'ajut atorgat, amb expressió de les condicions i els terminis per dur a terme l'actuació objecte de subvenció, mitjançant correu certificat amb justificant de recepció.

4.4 La resolució que dicti el secretari d'Indústria i Empresa exhaureix la via administrativa. Contra aquesta resolució es pot interposar recurs potestatiu de reposició i posteriorment el recurs contenciós administratiu o bé directament el recurs contenciós administratiu.

Article 5

Comunicació a la Unió Europea

L'atorgament dels ajuts per a la realització de projectes de recerca industrial i de desenvolupament experimental es regeix pel Marc Comunitari sobre ajuts estatals de recerca, desenvolupament i innovació (DOUE C323, de 30.12.2006) i queda condicionat a l'aprovació del règim d'ajuts per part de la Comissió Europea.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre TRI/53/2006, de 24 de febrer, sobre subvencions destinades a incentivar la realització de projectes industrials en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica, i aprovació de les bases reguladores per a la seva concessió.

Disposició final

Aquesta ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 11 d'abril de 2007

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases

.1 Finalitat

1.1 Aquest annex té per objecte establir les bases reguladores que regiran les convocatòries sobre els ajuts destinats als projectes industrials en recerca i desenvolupament.

Als efectes de la present Ordre es distingeixen dues línies de projectes subvencionables:

  1. Els projectes presentats per empreses, de forma individual, especialment les pertanyents als sectors en procés de transformació amb una exposició elevada a la competència internacional i als sectors considerats estratègics.

  2. Els projectes conjunts proposats per agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació) dirigits a donar solucions innovadores a problemes estratègics sectorials i de tecnologies específiques. Per tal que sigui considerat un projecte conjunt de recerca i desenvolupament, haurà d'haver-hi necessàriament empreses privades que desenvolupin el projecte.

    1.2 Els projectes que es presentin per a l'obtenció d'aquests ajuts s'hauran d'iniciar amb posterioritat a la publicació de la convocatòria. Per aquesta convocatòria les inversions objecte d'ajut s'hauran de finalitzar abans de 31 de desembre de 2007. En el cas que s'hagin considerat projectes d'inversió de caràcter pluriennal, la seva aprovació queda condicionada a que el Govern autoritzi la corresponent despesa pluriennal; en aquest cas, el termini de finalització correspondrà al 31 de desembre de l'exercici de cada anualitat.

    .2 Objecte dels ajuts

    2.1 Podran ser actuacions objecte d'ajuts els projectes empresarials de recerca industrial i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR