«El gran objectiu serà un nou pacte fiscal per a Catalunya per la via del concert econòmic».

AutorGermà Gordó
CargoSecretari de Govern de la Generalitat de Catalunya
Páginas18-20

Page 18

Nascut a La Pobla de Segur (1963), advocat i fins fa poc gerent de Convergència Democràtica de Catalunya des del 2004, fou fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya l'any 1980 i és Director de l'Associació Barcelona 2020. A més, és diplomat en Estudis Europeus per la Universitat de Ciències Socials de Grenoble, en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE, en Control de Gestió per ESADE, en Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades per ESADE i en Lideratge d'Organitzacions per IESE.

Discret, auster i fidel col·laborador a l'ombra del President de la Generalitat. Fent una ullada a la seva dilatada trajectòria, veiem que va ser cap de Relacions Institucionals del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1988-1993) i coordinador de la Secretaria General d'aquest departament (1993-1996). També va ser Secretari General del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (1999-2003) i Secretari General de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, entre 1996 i 2000.

Page 19

P: Quin balanç fa, tant a nivell personal com des d'un punt de vista estrictament polític, del primer mig any al Govern?

R: Han estat mesos de molta, moltíssima feina. Feina que, com ja va dir el President Mas, ha de servir per equilibrar un vaixell que estava -i està- escorat i que, en qualsevol moment, podria bolcar. Però, malgrat que la situació no és fàcil i cal fer sacrificis importants, el meu compromís i la meva il·lusió continuen intactes -com el primer dia- i, per això, estic convençut que aquest Govern i aquest país se n'acabaran sortint. Cal insistir: tenim país!

P: Pel que fa a les fites aconseguides fins al moment, quines en destacaria?

R: Hem aconseguit una cosa que fins ara no s'havia fet mai en democràcia des de l'Administració Pública: tirar endavant una política d'austeritat, estalvi i control del dèficit. El país ho necessita i és responsabilitat d'aquest Govern capgirar unes finances públiques al llindar del col·lapse. Estem treballant de manera incansable per fer un esforç conjunt que representarà una reducció no lineal del 10% del pressupost per aquest 2011; un exercici de credibilitat i transparència important que cal posar en valor.

És responsabilitat d'aquest Govern capgirar unes finances públiques al llindar del col·lapse

P: Quins són els principals objectius del Govern a curt, mitjà i llarg termini en l'àmbit jurídic i legislatiu?

R: Aquesta legislatura ha de suposar un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR