ORDRE ASC/276/2007, de 18 de juliol, de creació del Fitxer unificat de maltractament infantil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/276/2007, de 18 de juliol, de creació del Fitxer unificat de maltractament infantil.

Mitjançant l'Ordre BEF/485/2005, de 2 de desembre, es va completar i modificar la relació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar i Família.

L'article 20.1 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques solament es podrà fer mitjançant disposició general publicada al diari oficial corresponent.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, ha modificat la denominació i l'àmbit de competències d'aquest Departament d'Acció Social i Ciutadania, la qual cosa obliga a una revisió dels fitxers que gestiona i a la consegüent modificació de l'Ordre BEF/485/2005 abans esmentada. Tanmateix, sense esperar la dita revisió, es considera necessari procedir a la creació del Fitxer unificat de maltractament infantil.

La Llei 5/2002, de 19 d.abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, preveu, a la disposició addicional tercera, que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de competències respectives, resten habilitats per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents; i el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal, estableix els diferents nivells de seguretat en funció del tipus de dades que es continguin als fitxers.

El text ha estat sotmès a informació pública i ha estat informat per l'Agència Catalana de Protecció de Dades i per l'Institut Català de les Dones.

En conseqüència, a fi de fer efectiu el mandat legal i fixar el nivell de seguretat exigible a cada fitxer, garantir la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal, i assegurar als ciutadans de Catalunya l'exercici dels seus drets legítims; en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article únic

Es crea i regula el Fitxer unificat de maltractament infantil amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR