DECRET 284/2002, de 19 de novembre, d'estructuració i de reestructuració parcial de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 284/2002, de 19 de novembre, d'estructuració i de reestructuració parcial de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat.

Amb el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de creació i reorganització de diferents departaments, de modificació de les comissions de Govern i la seva composició i de determinació del nombre de departaments en què s'estructura l'Administració de la Generalitat, es crea el Departament de Justícia i Interior amb la finalitat de donar resposta als reptes que planteja la seguretat ciutadana i les demandes existents en la societat en aquest àmbit, mitjançant la integració sota una mateixa responsabilitat governamental de tot allò que hi te relació. Amb el mateix objectiu, si bé referit a altres polítiques públiques, el Decret esmentat crea també el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme amb la finalitat de donar resposta als reptes econòmics, industrials i socials que planteja el desenvolupament tecnològic i econòmic i la creació d'ocupació que hi està associada.

El Departament de Justícia i Interior ha assumit la totalitat de les competències i funcions que fins al moment de la seva entrada en vigor tenien atribuïdes, respectivament, el Departament de Justícia i el Departament d'Interior i, en la mateixa línia, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha assumit la totalitat de funcions i competències atribuïdes al Departament de Treball i al Departament d'Indústria, Comerç i Turisme.

Finalment, el Decret esmentat determinava que el Departament de Benestar Social passava a denominar-se de Benestar i Família, amb la finalitat d'impulsar l'acció de govern destinada a la família.

Aquests canvis obliguen a una redefinició d'estructures i funcions dins dels departaments afectats, per una banda per tal d'articular dins d'un únic departament polítiques, estructures i recursos que havien configurat dos departaments diferents i, en el cas del Departament de Benestar i Família, en coherència amb la denominació i finalitat perseguida, per tal de dotar-li de tot el contingut funcional necessari per donar compliment a la finalitat perseguida, amb els recursos adients.

En coherència amb el seu nou àmbit funcional el Departament de Benestar i Família assumeix dues unitats directives fonamentals per l'execució de les polítiques en matèria de protecció dels menors, la Direcció General d'Atenció al Menor, que amb el present Decret veu modificada la seva denominació, i l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció.

Per últim, s'aprofita el present Decret per tal que els dos nous departaments creats s'articulin territorialment mitjançant les delegacions territorials del Govern, la qual cosa posa de manifest la voluntat de Govern de dur a terme una actuació coordinada en el territori, en el que el referent bàsic són precisament aquestes delegacions territorials del Govern.

De conformitat amb el que s'ha exposat, atès el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller en cap de la Generalitat, la consellera de Justícia i Interior, el conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i la consellera de Benestar i Família, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Títol 1

Departament de Justícia i Interior

Capítol 1

Organització general del Departament

Article 1

Estructura del Departament de Justícia i Interior

1.1 El Departament de Justícia i Interior, sota la direcció de la persona que n'és titular, s'estructura en els òrgans directius següents:

  1. La Secretaria General.

  2. La Secretaria de Seguretat Pública.

  3. La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

  4. La Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques.

  5. La Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia.

  6. La Direcció General del Joc i d'Espectacles.

    1.2 Resten adscrits al Departament de Justícia i Interior els organismes següents:

  7. El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

  8. L'Escola de Policia de Catalunya, en els termes que preveu aquest Decret.

  9. El Servei Català de Trànsit, en els termes que preveu aquest Decret.

  10. L'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes.

    1.3 L'empresa pública Centre d'Iniciatives per a la Reinserció es relaciona amb la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Justícia i Interior, en els termes que preveu aquest Decret.

    1.4 El/La titular del Departament de Justícia i Interior exerceix les funcions de presidència de la representació catalana a la Comissió Mixta de Transferències Estat Generalitat.

    1.5 Les direccions generals, organismes i empreses públiques esmentats en els apartats anteriors es regulen per la normativa actualment vigent aplicable, sense perjudici de les previsions específiques d'aquest Decret.

    Capítol 2

    Unitats d'assistència i suport al/la titular del Departament

Article 2

Unitats d'assistència i suport al/la conseller/a.

2.1 Les unitats d'assistència i suport del/de la conseller/a són les següents:

  1. El Gabinet del/de la Conseller/a.

  2. El Gabinet de Comunicació.

  3. El Gabinet d'Estudis de la Seguretat.

    2.2 Del Gabinet del/de la Conseller/a depenen:

  4. L'Oficina de Protocol.

  5. L'Oficina de Relacions Institucionals.

  6. La Secretaria del/de la Conseller/a.

    2.3 El Gabinet del/de la Conseller/a té les funcions següents:

  7. Fer el seguiment i preparar la informació per a les iniciatives del Parlament de Catalunya en el que pertoca al Departament de Justícia i Interior i dels informes sol-licitats pel Síndic de Greuges, com també el seguiment de l'activitat parlamentària de les Corts Generals i d'altres comunitats autònomes.

  8. Assistir amb el/la conseller/a a les sessions parlamentàries que es determini i a aquells actes públics relacionats amb les seves funcions.

  9. Aquelles altres que li encomani el/la conseller/a en consonància amb la naturalesa de la unitat.

    2.4 L'Oficina de Protocol té les funcions següents:

  10. Coordinar les invitacions rebudes i actes previstos amb les activitats del/de la conseller/a i, si escau, dels alts càrrecs del Departament, assessorant en tot el que fa referència a protocol en coordinació amb el Departament de la Presidència.

  11. Assistir amb el/ la conseller/a a aquells actes públics que procedeixi.

  12. Assessorar en qüestions de protocol, per a l'organització d'actes, congressos, simposis i jornades del Departament de Justícia i Interior, gestionant-ne la infrastructura.

  13. Qualsevol altra funció que li sigui encomanada pel/per la conseller/a.

    2.5 L'Oficina de Relacions Institucionals té les funcions següents:

  14. Assessorar al/a la conseller/a en matèria de relacions institucionals en l'àmbit de les competències del Departament de Justícia i Interior, establint la coordinació necessària amb els diferents organismes i institucions públiques i privades per tal de mantenir les relacions adients amb la finalitat d'aconseguir objectius comuns.

  15. Donar suport en l'organització de les activitats del/de la conseller/a, amb assistència en aquells actes públics que per la seva naturalesa sigui procedent.

  16. Aquelles altres que li encomani el/la conseller/a en consonància amb la naturalesa del càrrec.

    2.6 La Secretaria del/de la Consellera té les funcions següents:

  17. Assistir al/a la conseller/a en l'organització de la seva agenda d'activitats, en coordinació amb el Gabinet de Comunicació i l'Oficina de Protocol del Departament pel que fa a les compareixences públiques no parlamentàries, tenint cura de la preparació de les seves reunions i entrevistes.

  18. Dirigir la Secretaria del/de la conseller/a de Justícia i Interior i la coordinació del suport administratiu.

  19. Qualsevol altra funció que li sigui encomanada pel/per la titular del Departament.

    2.7 El Gabinet de Comunicació té les funcions següents:

  20. Coordinar i promoure les relacions amb els mitjans de comunicació.

  21. Elaborar i transmetre notes de premsa.

  22. Preparar les entrevistes i les rodes de premsa.

  23. Generar la informació.

  24. Analitzar el contingut informatiu dels mitjans de comunicació i la seva repercussió en el Departament.

  25. Assessorar el/la conseller/a sobre la matèria que li es pròpia.

  26. Qualsevol altra funció, que d'acord amb la seva naturalesa, li sigui encomanada pel/per la titular del Departament.

    2.8 El Gabinet del/de la conseller/a, les unitats que en depenen i el Gabinet de Comunicació són ocupats per personal subjecte al règim eventual d'acord amb el que estableix el Decret 153/1987, de 4 de març.

    2.9 Correspon al Gabinet d'Estudis de la Seguretat, òrgan actiu assimilat a subdirecció general, sota la dependència orgànica del/de la conseller/a de Justícia i Interior i funcional del/de la conseller/a i del/de la titular de la Secretaria de Seguretat Pública, en relació amb les matèries relatives a seguretat i interior, les funcions següents:

  27. Elaborar informes i estudis.

  28. Supervisar i avaluar els indicadors i les dades estadístiques.

    Capítol 3

    Secretaria General

Article 3

Secretari/ària general

El/La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR