DECRET 153/1987, de 4 de març, sobre el règim jurídic del personal eventual al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat, disposa en el seu article 5.3 que el Consell Executiu determina el nombre de llocs reservats al personal eventual, amb les característiques i retribucions de cadascun, sempre dins els crèdits pressupostaris corresponents.

Per donar compliment al precepte esmentat, i per tal d'adequar el règim jurídic d'aquest personal a la regulació establerta per la Llei 17/1985, de 23 de juliol, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El personal eventual és el que, en virtut de lliure nomenament, ocupa un lloc de treball en règim no permanent, considerat de confiança o d'assessorament especial, no reservat a funcionaris i que figura amb aquest caràcter a la corresponent relació de llocs de treball.

Article 2

Amb caràcter general, al personal eventual de l'Administració de la Generalitat li serà d'aplicació per analogia el règim estatutari dels seus funcionaris, llevat dels supòsits en què, per raó de les característiques de la seva condició, no pugui ésser-li d'aplicació i quan la seva normativa específica reguli altrament.

Article 3

El nombre de llocs de treball reservats per a personal eventual es determinarà mitjançant acord del Consell Executiu en el qual s'especificaran, als efectes de la seva inserció en la relació de llocs de treball, els requisits establers a l'article 22.2 de la Llei 17/1985, de 23 de juliol.

Article 4

4.1 La provisió dels llocs de treball del personal eventual, donades les seves especials característiques, no necessita convocatòria pública. 4.2 El nomenament del personal eventual es farà per Ordre del President o dels Consellers respectius, d'acord amb la dotació pressupostària global assignada a aquest efecte.

Article 5

Podrà ésser personal eventual tant les persones que tinguin la condició de funcionari de la Generalitat o d'altres Administracions Públiques, com les que no la tinguin.

Article 6

El personal eventual cessarà en el seu lloc de treball per alguna de les causes següents:

  1. Automàticament, quan cessi en el càrrec l'autoritat que el va nomenar, llevat de la seva ratificació.

  2. Per Ordre del President o Conseller respectiu.

  3. Per renúncia de l'interessat.

  4. Per les altres causes previstes a la normativa de funció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR