DECRET 150/1993, de 7 de maig, pel qual s'estructura la Direcció General de Patrimoni Natural del Departament de Medi Ambient.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

La Llei 4/1991, de 22 de març, crea el Departament de Medi Ambient i disposa que a aquest li correspon establir, d'acord amb les orientacions del Govern, les directrius generals de la política de medi ambient i l'exercici de les competències i funcions en aquest àmbit.

El Decret 67/1991, de 8 d'abril, li assigna les competències i funcions i estableix l'estructura i organització central del Departament.

Un cop establerta aquesta i fixades les estructures del Gabinet del Conseller i de la Secretaria General mitjançant el Decret 112/1991, de 7 de maig; de la Direcció General de Qualitat Ambiental pel Decret 158/1991, de 16 de juliol; i de la Direcció General de Promoció i Educació Ambiental, pel Decret 66/1992, de 2 de març, cal dotar d'estructura administrativa la Direcció General de Patrimoni Natural per tal d'assegurar la gestió adequada de les competències i funcions assignades al Departament de Medi Ambient per a la protecció del patrimoni natural;

En conseqüència, i d'acord amb el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Medi Ambient i amb la deliberació del Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

1.1 Els objectius de la Direcció General de Patrimoni Natural són establir directrius generals i planificar la protecció del patrimoni natural, assumint, si s'escau, la gestió en els àmbits sobre els quals s'assignen competències al Departament de Medi Ambient, sens perjudici de les competències que per raó de la matèria pertoquen a altres òrgans de la Generalitat. 1.2 En conseqüència, en el marc de la normativa vigent, correspon a la Direcció General de Patrimoni Natural del Departament de Medi Ambient l'exercici de les competències i funcions següents:

  1. Formular propostes sobre directrius ambientals relatives a la conservació i millora del patrimoni natural.

  2. Avaluar el grau de conservació i de protecció del patrimoni natural i assumir, quan s'escaigui, la seva restauració i millora.

  3. Prestar assessorament i impulsar accions per a la preservació i millora del patrimoni natural portades a terme per la societat civil i els ens locals.

  4. Formular i, si s'escau, en l'àmbit de les seves competències, executar els plans especials als quals fa referència l'article 5.1 de la Llei 12/1985, de 13 de juny.

  5. Formular i executar plans i programes per a la protecció del sòl contra l'erosió i per a la protecció del paisatge.

  6. Informar sobre els projectes de plans d'ordenació del territori i els projectes de plans generals d'urbanisme en l'àmbit de les seves competències.

  7. Elaborar informes amb caràcter preceptiu i vinculant en les concessions i autoritzacions de recursos i aprofitaments hidràulics subterranis i superficials, en els aqüífers sobreexplotats, en el planejament hidràulic i en el manteniment de cabals ecològics, així com en les actuacions extractives que es realitzin en les zones de domini públic dels rius.

  8. La protecció dels espais naturals afectats per activitats extractives en els termes previstos en la legislació vigent.

  9. Donar el suport necessari a la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades per a l'exercici de les seves competències en matèria de procediment d'avaluació d'impacte ambiental i de seguiment de les obres, construccions i instal·lacions a què es refereixen els números 7, 8, 10, 11 i 12 de l'annex del Decret 114/1988, de 7 d'abril, d'avaluació d'impacte ambiental; i donar el suport tècnic necessari en l'avaluació de l'impacte ambiental de les obres i instal·lacions previstes en la legislació específica que afectin el medi natural.

  10. Formular i executar, si s'escau, projectes d'investigació en matèria de tecnologies i sistemes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR