DECRET 158/1991, de 16 de juliol, pel qual s'estructura la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

La Llei 4/1991, de 22 de març, crea el Departament de Medi Ambient i disposa que a aquest li correspon establir, d'acord amb les orientacions del Govern, les directrius generals de la política de medi ambient i l'exercici de les competències i funcions en aquest àmbit.

El Decret 67/1991, de 8 d'abril, li assigna les competències i funcions i estableix l'estructura i l'organització central del Departament.

Un cop aquestes establertes, i fixades les estructures del Gabinet del conseller i de la Secretaria General del Departament, mitjançant el Decret 112/1991, de 7 de maig, cal dotar d'estructura administrativa la Direcció General de Qualitat Ambiental per tal d'assegurar la gestió adequada de les competències i funcions assignades al Departament de Medi Ambient respecte a l'afectació que els sectors industrial i urbà tenen sobre el medi i la necessitat que la Direcció General coordini i acondueixi els ajuts i les accions públiques, entre les quals han de figurar els mecanismes de coordinació oportuns amb el Departament d'Indústria i Energia, adreçades a la promoció del progrés, la tecnologia i el creixement de la població amb el respecte del medi ambient i la millora de la qualitat de vida.

En conseqüència, i d'acord amb el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Medi Ambient i amb la deliberació del Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Correspon a la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient l'exercici de les competències i funcions següents:

  1. Formular propostes de plans territorials sectorials en l'àmbit de les seves competències.

  2. Informar sobre els projectes de plans d'ordenació del territori i els projectes de plans generals d'urbanisme en l'àmbit de les seves competències.

  3. La planificació, la informació, la promoció del tractament, l'organització, la gestió i la supervisió de les actuacions concernents als residus sòlids d'origen no industrial per assolir els objectius generals de reduir-ne la generació, el reciclatge i la reutilització i el tractament adequats.

  4. La vigilància, la prevenció i el control de la qualitat de l'aire i la formulació i, si escau la gestió, dels plans i programes sobre protecció de l'ambient atmosfèric.

  5. Donar el suport necessari a la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades per a l'exercici de les seves competències en matèria de procediment d'avaluació d'impacte ambiental i de seguiment de les obres i instal·lacions sotmeses a aquest procediment.

  6. La intervenció administrativa de les activitats classificades.

  7. Fomentar i promoure la recerca tecnològica en matèria de medi ambient.

  8. Vetllar per la racionalització de l'ús dels recursos implicats en la protecció del medi ambient.

  9. Proposar les directrius i el marc normatiu general per a l'òptima utilització dels recursos implicats en la protecció del medi ambient.

  10. Imposar les sancions que li pertoquin, d'acord amb la normativa sectorial aplicable.

  11. Resoldre els recursos d'alçada i de reposició, quan li corresponguin, contra els actes i acords dels òrgans jeràrquicament inferiors.

  12. Promoure l'acció coordinada de la Junta de Residus, la Junta de Sanejament i altres organismes i òrgans que estiguin directament relacionats amb els plans i ajuts de descontaminació industrial.

  13. Dirigir i coordinar les actuacions dels agents de la policia autonòmica de la Generalitat adscrits a les funcions de protecció del medi ambient i, si escau, les actuacions d'agents d'altres cossos de policia quan intervinguin en aquesta matèria.

Article 2

La Direcció General de Qualitat Ambiental s'estructura en les unitats orgàniques següents:

  1. Subdirecció General de Prevenció i Protecció Ambiental.

  2. Servei de Recerca i Informació de Tecnologies Netes.

Article 3

3.1 Correspon a la Subdirecció General de Prevenció i Protecció Ambiental:

  1. El suport directe al director general de Qualitat Ambiental.

  2. La supervisió, la coordinació i el control d'execució de les competències i funcions atribuïdes a la Direcció General en matèria d'activitats classificades, residus sòlids i protecció de l'ambient atmosfèric.

  3. Fer estudis i proposar mesures per millorar l'eficiència de la gestió de les unitats administratives que en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR