Editorial

AutorEscola d'Administració Pública de Catalunya
Páginas5

Page 5

Des del seu primer número, publicat amb data de juny de 1983, la Revista de Llengua i Dret ha tingut Joan Coromines i Vigneaux entre els membres del seu Consell de Redacció.

Aquesta vinculació de Joan Coromines amb la Revista de Llengua i Dret ha estat sens dubte un honor í un privilegi per a la nostra publicació, atès el caràcter excepcional de la seva figura i la resistència que ell sempre havia manifestat a implicar-se en projectes o vinculacions que el poguessin distreure de la tasca científica que ha configurat el nucli de la seva obra i de la seva vida.

Joan Coromines, que ens ha deixat el dia 2 de gener de 1997, ha estat una de les figures més preeminents de la filologia contemporània. La seva producció científica té unes dimensions aclaparadores i les seves aportacions metodològiques són d'una gran importància. Destaquem, entre les seves publicacions més representatives, el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana i l´Onomasticon Çataloniae. Però podem afegir-hi tot seguit les seves edicions d'autors medievals, els seus treballs sobre l'aranès, les seves recopilacions d'estudis...

Ara bé, el seu mestratge ultrapassa els límits de l'extraordinari valor de la seva obra científica i s'ha manifestat també en la fermesa i la dignitat de la seva actitud de compromís cívic amb la llengua i la nació catalanes.

La Revista de Llengua i Dret s'uneix amb emoció i reconeixement a l'homenatge públic, amb motiu del seu traspàs, a Joan Coromines, membre del seu Consell de Redacció i una de les personalitats més destacades de la cultura catalana del segle xx.

Gener de 1997

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR