Documentos de derecho administrativo

AutorCarles Duarte i Montserrat
Páginas404-405

Tomàs-Ramón Fernandez, Ricardo Alonso García, Jesús Prieto de Pedró i José Suay Rincón, Documentos de derecho administrativo, Madrid (Editorial Civitas) 1991, 326 pàgines, isbn 84-7398-841-8.

Page 404

L'obra que ressenyem té una funció essencialment pràctica, d'exemplificació documental de les actuacions administratives. El llibre és, de fet, una mostra preparada amb noranta-vuit exemples reals, dels tipus de textos més freqüents en el dret administratiu. En general, els documents incorporats resulten prou representatius, encara que, en part per aquesta mateixa condició, de vegades serien millorables, especialment des d'un punt de vista lingüístic o de disseny.

El llibre s'estructura en els cinc capítols següents: fonts del dret (llei orgànica, llei ordinària, llei de bases, decret, ordre, ordenança, tractat internacional, sentència del Tribunal Constitucional), actes administratius (declaracions, acte, resolutori,..,), procediment administratiu (procediment sancionador -proveïment, plecs, resolució, notificació,...-, procediment expropiatori -acord, actes, resolució,...), contractes administratius (plecs de condicions, formalització del concepte,...), procés contenciós administratiu (recurs contenciós administratiu -escrit d'interposició de recurs, proveïment, demanda, sentència, etc.-, incident d'execució de sentència -proveïments, al·legacions,...).

Podem constatar, doncs, en l'estructura dels capítols i en la llista, incompleta, que acabo de donar dels documents reproduïts, la riquesa i la varietat dels documents recollits en el llibre, que ofereixen una visió útil i representativa per als estudiants de dret, els quals, d'aquesta

Page 405

manera, es troben en condicions de prendre coneixement d'una manera pràctica i real dels documents a què es refereixen les explicacions del professor i els llibres de text i de consulta en la matèria de dret administratiu. Però aquesta obra també és útil per a les persones que es preparen per presentar-se a processos de selecció de funcionaris o que, havent-los superat, inicien amb algunes dificultats l'adquisició d'un coneixement concret i real de la documentació derivada del dret administratiu.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR