Document fefaent de liquidació de saldo conforme a l'art. 218 del Reglament Notarial

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aAbril 2023




DOCUMENT FEFAENT DE LIQUIDACIÓ DE SALDO CONFORME A L'ART. 218 DEL REGLAMENT NOTARIAL

Opció 1.- REQUERIMENT PERSONAL

NÚMERO *

A *, el dia *.

DAVANT EL MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de *, amb residència a *,

COMPAREIX:

El Sr/a*,major d'edat, * veí/veïna de *, amb domicili en *. Exhibeix DNI/NIF *.

Intervé en nom i representació de *.

Identifico el/la compareixent pel seu expressat Document Nacional d'Identitat, el número de la qual coincideix amb el d'Identificació Fiscal i té, al meu judici, capacitat legal, interès i legitimació per a instar la present ACTA i DIU:

I.- REQUERIMENT: Que em requereix a mi, el Notari, perquè, en la meva condició de Fedatari Públic i de conformitat amb la Llei d'Enjudiciament Civil i l'art. 218 del Reglament Notarial, CERTIFIQUI que el saldo o quantitat exigible a la part deutora – que després s´indica- pel contracte que es detallarà seguidament, s'ha practicat per la part creditora en la forma convinguda en el títol executiu que així mateix més endavant es detalla.

II. REFERÈNCIA AL CONTRACTE:

En escriptura autoritzada per *, el dia * , número * del Protocol, (o en virtut de pòlissa de préstec intervinguda per * el dia , que consta amb el número * del seu Llibre Registre) l'entitat * va concedir a * un préstec (o el contracte del qual es tracti) de * per import de * euros, amb els pactes, condicions, interessos, despeses i altres clàusules convingudes i que aquí es donen per reproduïdes.

He rebut i tinc a la vista un exemplar del contracte referit (es detallarà el mateix, sigui el títol amb efectes executius de l'escriptura pública o de la pòlissa intervinguda que hagi de servir de títol per a l'execució o, si escau, testimoniatge notarial d'aquests documents, o es farà constar que el contingut del títol executiu resulti del protocol o lliuro registre a càrrec del notari autoritzant.)

En l'indicat contracte, l'Entitat * va concedir efectivament al Sr./ a la Sra. * en concepte de préstec la quantitat de * euros, confessats rebuts, pactant-se de manera expressa els tipus d'interessos ordinaris i de demora, comissions aplicables i despeses, en el seu cas.

En aquest contracte consta el següent: (transcripció del pacte que regula la reclamació judicial i la manera d'acreditar el saldo liquido reclamable).

III.- CERTIFICACIÓ I EXTRACTE COMPTABLES

Se'm lliura i deixo units a aquesta matriu una certificació de l'entitat creditora sobre el saldo deutor, així com els extractes comptables pertinents dels quals resulta el deute reclamable, documents identificats amb el número del préstec i el nom de la part deutora; aquesta documentació està estesa en * folis de paper comú, la seva data és el dia *, estan signats per l'apoderat de l'entitat acreditada, Sr./Sra. *, amb facultats, al meu judici, suficients, la signatura del qual conec i legitimo (en el seu cas, altres formes d'identificació de la signatura). La certificació i extractes estan identificats amb el número del préstec i el nom de la part deutora.

En la certificació consta que s'ha donat per vençut el préstec número * concedit a * en el contracte abans referit, i havent procedit al tancament anticipat del deute ressenyat el dia * (o havent arribat al venciment normal del contracte) el deute a favor del creditor és de * euros, que resulten de:

Deute per principal pendent de pagament: * (si escau; sent * les quotes mensuals impagades, corresponents a les quotes vençudes des del dia * fins al dia *, data de venciment anticipat).

Interessos remuneratoris des del dia * fins al dia *

Interessos de demora al * %

Comissió d'impagats *.

Despeses *

Total: saldo deutor: * euros.

En els extractes comptables consta el compte obert a la part deutora en la qual consten els assentaments amb els seus conceptes respectius, titular i càlculs matemàtics dels quals resulta que el saldo pendent és l'indicat de * euros; deixo constància expressa que els interessos remuneratoris han estat calculats al * nominal anual i els de demora al * per cent anual (en el seu cas, que les despeses que es detallen sumen * euros).

IV. ACCEPTACIÓ DEL REQUERIMENT

Jo, el Notari, considero al requeridor amb interès legítim per a instar aquest requeriment, el qual ACCEPTO i procediré per Diligència a continuació, efectuant les comprovacions pertinents , a deixar constància del seu resultat.

Queda estesa en un total de * folis de paper notarial, el primer amb el número * i els altres amb els números següents en ordre correlatiu. (o anteriors en ordre correlatiu)

I del seu contingut, EN DONO FE.


DILIGÈNCIA.

L'estenc, jo, el Notari, el mateix dia, per a fer constar:

Primer: Que he comprovat la documentació que esmenta el requeriment, i en concret, l'interès legítim del requeridor, l'existència de l'esmentat contracte de préstec (o l'esmentada pòlissa degudament intervinguda) el contingut a què s'ha fet referència i especialment el deute i el pacte sobre la quantitat exigible en cas d'execució, la part creditora i deutora, la certificació del saldo deutor i les operacions matemàtiques financeres per al seu càlcul i altres antecedents necessaris per a formar el meu judici.

Segon: De la comprovació indicada resulta:

a).- Que al meu judici, la certificació incorporada en què s'ha donat per vençuda el deute concedit per l'entitat * a *, veí/a de *, amb domicili en * i amb DNI/NIF *, està emparada en el títol expressat en el requeriment, és a dir, escriptura de * .. (o pòlissa intervinguda per ...) .

b).- Que, al meu judici i segons la documentació aportada, el saldo deutor a favor de la indicada entitat a data * és la quantitat expressada de * euros, estant tots els conceptes que integren el deute en els apunts i conceptes que figuren en el compte obert a la part deutora segons l'extracte esmentat i que dona com a xifra coincident del deute la repetida quantitat de * euros.

c). Que, examinada la documentació i el títol executiu del deute a què es refereix el present document públic i practicades les comprovacions i verificacions tècniques i jurídiques que estimo pertinents per a poder afirmar si és o no és la correcta la liquidació practicada del saldo deutor conforme als pactes entre les parts en el títol executiu, DECLARO que, al meu judici, els assentaments de l'extracte comptable incorporats i la liquidació del compte s'han practicat conforme al convingut per les parts en el títol executiu, amb una aplicació correcta dels interessos, comissions i despeses, si s'escau, i sense que, al meu judici, el títol executiu infringeixi cap disposició legal.

En conseqüència, declaro als efectes pertinents que, al meu judici, el saldo deutor final és correcte.

Finalment, FAIG CONSTAR i en el que calgui reitero:

a). - Que consten en aquesta Acta les dades i referències que permeten identificar les persones interessades, el títol executiu i la documentació que cal sigui per mi examinada.

b).- Que, al meu judici, la liquidació s'ha efectuat conforme als pactes atorgats per les parts en el títol executiu.

c).- Que el saldo deutor de * euros que consta en la certificació protocol·litzada coincideix amb el que apareix el dia * en el compte obert a la part deutora, segons resulta els assentaments de l'extracte abans indicats.

d).- Que estenc aquesta Diligència en compliment de l'ordenat en els articles 572.2 i 573.1.2n de la Llei d'Enjudiciament Civil als efectes que procedeixi.

I no interessant uns altres particulars, estenc la present diligència que queda estesa en * folis de paper notarial, el primer en l'últim foli del requeriment i els altres amb els números següents en ordre correlatiu (o anteriors en ordre correlatiu).

I del seu contingut, EN DONO FE.


Opció 2.- REQUERIMENT PER CARTA

JO, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de *, amb residència a *,

FAIG CONSTAR:

I.- ANTECEDENTS:

Que s'ha rebut en la meva notaria una carta dirigida a l'infrascrit Notari interessant la tramitació de document fefaent de liquidació de saldo que es dirà; la carta està signada per *, la signatura del qual conec i legitimo (o altres mitjans de legitimació) actuant com apoderat/da de l'Entitat *, amb facultats, al meu judici, suficients i en la qual s'interessa que en la meva qualitat de fedatari públic, certifiqui, conforme a la Llei d'Enjudiciament Civil i l'article 218 del Reglament Notarial, que el saldo exigible a *, (dades personals) en execució del préstec (o el contracte del qual es tracti) concertat en escriptura autoritzada pel Notari de *, el dia * de * de * (o en la pòlissa intervinguda pel Notari *, el dia *) és el que resulta de la liquidació practicada per la part creditora en la forma convinguda en el títol executiu. La referida carta queda unida a aquesta matriu.

En l'indicat contracte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR