DECRET 228/2008, de 18 de novembre, de modificació del Decret 339/2006, de 5 de setembre, de desplegament de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

228/2008, de 18 de novembre, de modificació del Decret 339/2006, de 5 de setembre, de desplegament de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció.

Els canvis produïts en el mercat de treball i en les estructures familiars dels darrers anys han comportat l'accentuació de l'exclusió social i laboral en el nostre país.

Concretament, aquest canvi en la composició de les llars a Catalunya ha tingut un impacte especial en la renda mínima d'inserció (en endavant, RMI), tal com es posa de manifest en els estudis elaborats amb motiu de l'avaluació de l'RMI del període 2002-2005, que s'efectuen d'acord amb el que estableix l'article 14.3 de la Llei 10/1997, de 3 de juliol.

Així, doncs, actualment més del 75% de les famílies beneficiàries de l'RMI són de tipus unipersonal o monoparental, i el format de famílies nuclears tradicionals és únicament del 19,5%. A més, la gran majoria de famílies beneficiàries amb fills o filles en tenen només un o dos, cosa que representa un 76% d'aquest col·lectiu.

Aquesta modificació del Decret pretén, precisament, millorar la protecció del col·lectiu de famílies monoparentals i nuclears amb fills, que veuran incrementat l'import de la seva prestació econòmica, en incrementar-se l'import dels complements per a membres addicionals i els ajuts complementaris que corresponguin, d'acord amb la seva situació familiar.

D'altra banda, també s'aprofita aquest Decret per modificar, racionalitzar i simplificar la gestió dels ajuts complementaris que es van preveure per estimular la inserció laboral mitjançant el Decret 408/2006, de 24 d'octubre, i de la tramitació de les prestacions de l'RMI. Així, es pretén que, independentment de les dificultats per assolir una ocupació, totes les persones que facin l'esforç de buscar i aconseguir un treball se'n vegin beneficiades. En aquest sentit, es redueix de tres mesos a un mes la durada mínima exigida de l'ocupació per poder percebre aquest ajut complementari.

La modificació del tractament dels ajuts complementaris d'inserció laboral comporta, a la pràctica i alhora, la unificació, en un únic acte administratiu, de les resolucions de suspensió de la prestació econòmica i de concessió dels ajuts complementaris, en ser coincidents en un mateix moment, amb la qual cosa es podrà assolir una agilitat, una simplificació i un control més òptims.

D'acord amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, escoltats el Comitè de Seguiment de la Renda Mínima d'Inserció, el Consell General de Serveis Socials i el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, i vistos els informes i els dictàmens preceptius;

En virtut del que s'ha exposat, a proposta de les conselleres de Treball i d'Acció Social i Ciutadania i del conseller d'Educació, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte modificar la normativa vigent, als efectes de millorar la gestió dels ajuts complementaris que s'atorguen en els supòsits de suspensió de la prestació econòmica per a la inserció laboral, de fixar un import mensual idèntic per a cadascun dels complements dels tres primers membres addicionals a la prestació econòmica que s'afegeix a aquesta prestació en el supòsit de famílies formades per dos o més membres, i, de manera general, d'aconseguir una racionalització, una simplificació i una agilització en la gestió global de l'RMI.

Article 2

Modificació de l'article 4.1.d) del Decret 339/2006, de 5 de setembre

Es modifica l'article 4.1.d) del Decret 339/2006, de 5 de setembre, el qual queda redactat de la manera següent:

.d) Que tinguin una...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR