RESOLUCIÓ GAP/99/2008, de 21 de gener, per la qual s'aprova i es fa pública la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de titulació superior, al cos de diplomatura, al cos tècnic d'especialistes i al cos auxiliar tècnic de la Generalitat.

SecciónDiversos
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

GAP/99/2008, de 21 de gener, per la qual s'aprova i es fa pública la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de titulació superior, al cos de diplomatura, al cos tècnic d'especialistes i al cos auxiliar tècnic de la Generalitat.

El Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, estableix els principis en què s'ha d'inspirar la selecció de personal, entre els quals cal tenir especialment en compte l'adequació del sistema selectiu al contingut dels llocs de treball que s'hagin d'ocupar, amb la finalitat de garantir al màxim que les persones que passin a prestar serveis a l'Administració de la Generalitat tinguin la preparació i els coneixements necessaris per dur a terme adequadament les seves tasques.

La Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya, va crear el cos de titulats superiors, el cos de diplomats, el cos de tècnics especialistes i el cos d'auxiliars tècnics de la Generalitat, que amb la modificació introduïda per la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, passen a denominar-se cos de titulació superior, cos de diplomatura, cos tècnic d'especialistes i cos auxiliar tècnic de la Generalitat.

Al mateix temps, la normativa sobre funció pública exigeix que una de les dades essencials que han de contenir les bases d'una convocatòria és el programa sobre el qual versaran les proves selectives, o bé la indicació del DOGC en què aquest s'hagi publicat.

És per això que per tal de facilitar als aspirants la preparació dels processos selectius, es considera oportú donar publicitat, de manera anticipada a les convocatòries corresponents, a la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de titulació superior de la Generalitat, patrimoni artístic: arqueologia, enginyeria agrònoma, enginyeria química, enginyeria de telecomunicacions, geografia, geologia i INEF, al cos de diplomatura de la Generalitat, enginyeria tècnica agrícola i enginyeria tècnica d'obres públiques, al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat, analistes de laboratori i al cos auxiliar tècnic de la Generalitat, auxiliars de laboratori.

D'acord amb el que disposa la Resolució GAP/1417/2007, de 25 d'abril (DOGC núm. 4884, de 16.5.2007), correspon a la directora general de Funció Pública la competència per convocar els processos selectius per a funcionaris, sens perjudici del que estableix l'article 6.3 del Decret legislatiu esmentat.

De conformitat amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

.1 Aprovar i fer pública la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de titulació superior de la Generalitat, patrimoni artístic: arqueologia, enginyeria agrònoma, enginyeria química, enginyeria de telecomunicacions, geografia, geologia i INEF, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

.2 Aprovar i fer pública la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de diplomatura de la Generalitat, enginyeria tècnica agrícola i enginyeria tècnica d'obres públiques, que figuren a l'annex 2 d'aquesta Resolució.

.3 Aprovar i fer pública la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat, analistes de laboratori que figura a l'annex 3 d'aquesta Resolució.

.4 Aprovar i fer pública la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos auxiliar tècnic de la Generalitat, auxiliars de laboratori que figura a l'annex 4 d'aquesta Resolució.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant el director general de la Funció Pública en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació de la Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 21 de gener de 2008

P. D. (Resolució GAP/1417/2007, DOGC de 16.5.2007)

Leonor Alonso González

Directora general de Funció Pública

Annex 1

A) Cos de titulació superior, patrimoni artístic: arqueologia

  1. Conceptes generals

    Tema 1

    El patrimoni cultural català, concepte i evolució històrica. Tipologia de béns culturals.

    Tema 2

    Competències, legislació i tasca de govern en referència al patrimoni arqueològic durant la Mancomunitat.

    Tema 3

    Competències, legislació i tasca de govern en referència al patrimoni arqueològic durant la Generalitat republicana.

    Tema 4

    Organització i gestió de l'arqueologia a Catalunya durant el període comprès entre 1940 i 1980.

    Tema 5

    La gestió del patrimoni arqueològic a Catalunya en el marc de l'Administració de la Generalitat: organització i infraestructura; evolució i situació actual.

    Tema 6

    Normativa de la Unió Europea sobre patrimoni històric i cultural. Reglaments i directives que afecten les competències de la Generalitat de Catalunya.

    Tema 7

    Convenis internacionals sobre patrimoni històric dels estats membres del Consell d'Europa: la protecció del patrimoni arqueològic.

    Tema 8

    L'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) (I). Convencions i protocols: la Convenció sobre la protecció del patrimoni cultural subaquàtic vigent i els protocols per a la protecció dels béns culturals en cas de conflicte armat.

    Tema 9

    La UNESCO (II): la Convenció sobre la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural de 1972. Procediments per a la redacció d'expedient de presentació de candidatures. Beneficis i deures respecte als béns declarats.

    Tema 10

    La normativa legal de l'Estat sobre patrimoni històric espanyol. Antecedents històrics i característiques bàsiques de la normativa vigent.

    Tema 11

    La normativa legal de la Generalitat de Catalunya sobre patrimoni cultural català. Antecedents històrics i característiques bàsiques de la normativa vigent.

    Tema 12

    Els òrgans consultius i de participació en matèria de patrimoni cultural: el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català. Les comissions del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació: Estructura. Definició i composició. Funcions i procediment.

    Tema 13

    Criteris tècnics aplicables per a la declaració de béns integrants del patrimoni cultural català, especialment pel que fa a l'àmbit de l'arqueologia.

    Tema 14

    Règim jurídic dels béns integrants del patrimoni cultural català.

    Tema 15

    Normes específiques de protecció del patrimoni arqueològic a la legislació vigent.

    Tema 16

    Competències i obligacions de l'Administració local en la protecció del patrimoni arqueològic.

    Tema 17

    Les agressions al patrimoni arqueològic. Mesures preventives i règim sancionador.

    Tema 18

    Mesures financeres i de foment del patrimoni cultural: l'1% cultural, el patrocini i el mecenatge.

    Tema 19

    El comerç d'antiguitats. Problemàtica.

  2. Normativa específica. Gestió del patrimoni arqueològic

    Tema 20

    Concepte d'arqueologia. Definició i evolució del concepte d'arqueologia. Arqueologia i antropologia. Arqueologia i història. Arqueologia i patrimoni.

    Tema 21

    El mètode arqueològic: concepte, modalitats i tècniques de treball. Els sistemes de registre.

    Tema 22

    La datació en arqueologia: antecedents. La datació absoluta, mètodes físics i químics.

    Tema 23

    La troballa casual. Concepte general. La troballa casual a la legislació sobre patrimoni arqueològic estatal i autonòmica.

    Tema 24

    Incidència de la normativa de museus en la protecció, gestió i difusió del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya.

    Tema 25

    El Museu d'Arqueologia de Catalunya i els museus inscrits en el Registre de museus de Catalunya en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic (moble i immoble) de Catalunya.

    Tema 26

    L'Inventari del patrimoni cultural immoble. Tipus, realització, ús i funció.

    Tema 27

    L'Inventari del patrimoni arqueològic de Catalunya. Estructura i continguts. Les cartes arqueològiques: estat de la qüestió. La carta arqueològica com a element de protecció.

    Tema 28

    La funció de la documentació del patrimoni arqueològic en el marc de la gestió i el coneixement del patrimoni local.

    Tema 29

    L'arqueologia subaquàtica a Catalunya: antecedents i situació actual.

    Tema 30

    L'arqueologia urbana. Problemàtica de la intervenció i investigació del patrimoni arqueològic urbà. Rentabilització social de l'arqueologia urbana.

    Tema 31

    Arqueologia del paisatge. Perspectives i tendències.

    Tema 32

    Patrimoni industrial i arqueologia. Origen i situació actual de l'arqueologia industrial.

    Tema 33

    Intervencions arqueològiques i paleontològiques: concepte i classes.

    Tema 34

    La promoció i la direcció d'intervencions arqueològiques. Deures i obligacions.

    Tema 35

    L'arqueologia preventiva. Estat actual. Metodologia de la intervenció i la gestió.

    Tema 36

    Dipòsit dels materials arqueològics i paleontològics.

    Tema 37

    Registre gràfic d'una intervenció arqueològica. Característiques i criteris.

    Tema 38

    Criteris d'elaboració de memòries científiques en intervencions arqueològiques.

    Tema 39

    Mesures urgents de conservació en intervencions arqueològiques. Intervencions in situ: recuperació d'objectes mobles i conservació d'estructures.

    Tema 40

    El control i la inspecció de les intervencions arqueològiques. Competència i finalitat.

  3. Coneixement aplicat. Conservació, explotació i difusió.

    Tema 41

    L'Ordenació del Territori a Catalunya. El Pla territorial general de Catalunya. Conceptes generals. Tipus de plans. La seva aplicació a la protecció del patrimoni natural i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR