STSJ Cataluña 4038/2005, 4 de Mayo de 2005

PonenteJORDI AGUSTI JULIA
ECLIES:TSJCAT:2005:5704
Número de Recurso7379/2004
Número de Resolución4038/2005
Fecha de Resolución 4 de Mayo de 2005
EmisorSala de lo Social

Dª. MARIA DEL CARMEN FIGUERAS CUADRAD. JORDI AGUSTI JULIAD. ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG :

AD

ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN FIGUERAS CUADRA

ILMO. SR. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMO. SR. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ

En Barcelona a 4 de mayo de 2005

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 4038/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Julieta frente a la Sentencia del Juzgado Social 4 Barcelona de fecha 1 de junio de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 232/2004 y siendo recurridos Nous Volums, S.L., Jose Luis, Cristobal y Fondo de Garantía Salarial. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JORDI AGUSTÍ JULIÀ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 5 de abril de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 1 de junio de 2004 que contenía el siguiente Fallo:

ADMETO l'excepció de falta de jurisdicció en la demanda plantejada per Julieta contra NOUS VOLUMS, S.L.; Jose Luis; Cristobal i FONS DE GARANTIA SALARIAL, i ABSOLC A LA INSTÀNCIA la part demandada, sense entrar a examinar les altres qüestions plantejades.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1. Doña. Julieta, amb DNI núm. NUM000, de professió programadora d'ordinadors, afiliada al RETA, el dia 5/9/03 va començar una relació de col.laboració amb l'empresa demandada, NOUS VOLUMS, S.L., en un subcontracte d'arrendament de serveis pel qual la demandant (denominada EMPRESA DE SERVEIS) pactava amb l'empresa demandada, NOUS VOLUMS, S.L., (denominada EL CLIENT) en la persona del seu representant legal, el codemandat Jose Luis, l'execució de les feines descrites a l'estipulació primera.

  1. - Les feines esmentades concretes es realitzarien a canvi pel preu estipulat en la estipula tercera, 6.460,88 euros, que abonava els serveis datallats en la estipulació primera, especificant que incloïa:

    "- Les despeses generals.

    - Les despeses financeres.

    - Les despeses de personal propi o aliè, així com els suplements per hores extraordinàries, si n'hi hagués.

    - Les càrregues socials o d'altres.

    - El benefici industrial.

    Així mateix es va pactar que els treballs addicionals que fossin encarregats tindrien igualment un preu tancat, treballs que mai van arribar a pactar-se ni a realitzar-se.

  2. La durada del contracte, a l'estipulació quarta es va pactar fins a gener del 2004. És a dir, de gairebé cinc mesos de durada aproximadament.

  3. En l'execució de les seves feines la Sra. Julieta acudia en ocasions al local de l'empresa, i es quedava a menjar en llocs propers al mateix. Però no ha quedat acreditat que tingués un concret horari per complir, ni que rebés ordres dels directius de l'empresa que va contractar els seus serveis, i tampoc que tingués un salari mensual, sino que ella mateixa confeccionava les seves factures, en proporció a la feina realitzada, del total de 6.460,88 euros en els cuals s'havia fixat el preu dels treballs al contracte, havent confeccionat tres factures l'octubre: una el 1/10/03; una altra el 15/10/03 i una altra el 30/10/03. Les tres següents es van facturar el 30/11/03, el 30/12/03 i el 30/1/04, cada una de elles amb diferents imports.

  4. No s'ha acreditat que el temps que va estar prestant serveis la Sra. Julieta per a l'empresa demandada existís relació laboral entre les parts.

  5. El dia 4/3/04 l'empresa li va remetre una carta del tenor següent:

    "...Mediante la presente le comunicamos que queda rescindido el contrato suscrito entre usted y la firma Nous Volums, S.L. en fecha 5 de septiembre de 2003 por la siguiente causa:

    No haber cumplido con los plazos pactados en la estipulación cuarta (duración del contrato) del citado contrato en 3071/04, fecha máxima en que debía usted entregar los encargos relacionados en la estipulación primera (objeto del contrato); sin que hasta la fecha haya dado fin a los puntos 1, 2, 3 y 5, a pesar de haber transcurrido un mes más.

    Por este motivo, y dado que usted ha percibido hasta la fecha la totalidad pactada sin que Nous Volums S.L. haya recibido a cambio lo pactado en el contrato, le reclamamos devuelva usted la cantidad de 2.637 euros, importe estimado de los trabajos pendientes de entregar. En el bien entendido de que nos reservamos el derecho a reclamarle los daños y perjuicios que hayan motivado su actuación".

  6. A l'acabament del treball la Sra. Julieta havia percebut el preu estipulat i no havia acabat la realització de les pàgines web que tenia encomanades.

  7. El codemandat Jose Luis és l'actual administrador de l'empresa demandada, NOUS VOLUMS, S.L., de la qual el codemandat Cristobal és actualment apoderat. Cristobal, a més d'apoderat de l'empresa demandada, actualment és també accionista, conseller i apoderat de l'empresa NOU CENTS HABITATGES, S.L..

    L'empresa NOUS VOLUMS, S.L., l'objecte social del qual és la "Promoció immobiliària i compravenda de tota classe de finques", i l'empresa NOU CENTS HABITATGES, S.L., l'objecte social del qual és "Ampliar a la promoció immobiliària i a la compravenda de finques" tenen el domicili social al mateix lloc, c/ Via Laietana núm. 55, 1 2a de Barcelona.

  8. Unicament el codemandat Jose Luis, com a administrador de l'empresa demandada, actuava en funcions de direcció de la mateixa. No ha quedat provat que tambié l'apoderat de l'empresa, el codemandat Cristobal, realitzés funcions directives.

  9. A l'escrit de demanda la part actora manifesta que percebia de l'empresa demandada un salari mensual de 1.612,72 euros bruts, inclosa la part proporcional de pagues extraordinàries, que no s'ha acreditat.

  10. El dia 19/4/04 va tenir lloc la celebració del preceptiu acte de conciliació davant de el SCI del Departament de Treball amb el resultat de "sense avinença"."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente a la sentencia de instancia, desestimatoria de la demanda formulada en reclamación por Despido, se interpone por la parte demandante, Recurso de Suplicación, el cual tiene por objeto : a) denunciar la infracción de normas esenciales de procedimiento; b) revisar los hechos declarados probados en la sentencia recurrida; y, c) examinar las infracciones de normas sustantivas o de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR