DECRET 278/1990, de 12 de novembre, pel qual es modifiquen els decrets 18/1981, de 22 de gener, 454/1983, de 27 d'octubre, i 271/1985, de 19 de setembre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 271/1985, de 19 de setembre, es va procedir a la reestructuració de la Intervenció General de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i es va establir, entre d'altres punts, la regulació sistemàtica de l'organització de les diferents unitats d'intervenció vigent fins aleshores.

D'acord amb el Decret citat, tant les intervencions territorials com les intervencions delegades a les entitats gestores de la Seguretat Social i les seves àrees de gestió i les intervencions delegades als departaments i organismes autònoms administratius (en aquest darrer cas, per remissió al Decret 454/1983, de 27 d'octubre) es configuren com a òrgans amb categoria de Servei. Les prescripcions esmentades vinculen, per tant, de manera mecànica la funció interventora, que havia estat objecte d'una regulació específica en la Llei 16/1984, de 20 de març, a una estructura administrativa rígida, que no es jutja com la més apropiada per a l'exercici d'aquella funció.

D'altra banda, i en virtut del Decret 454/1983, de 27 d'octubre, també citat, s'havia previst la possibilitat de nomenar, com a col·laboradors de la Intervenció, fins a un màxim de dos caps de Secció Fiscal, dependents dels respectius interventors delegats. El funcionament òptim d'aquesta estructura aconsella potenciar-la i dotar-la d'una agilitat operativa més gran, per la qual cosa s'ha de preveure, per una banda, que aquests col·laboradors puguin actuar tant en el camp de l'ingrés com en el de la despesa, i, per una altra, que se'ls pugui atribuir, encara que tutelats pels interventors delegats, funcions interventores; tot això implica procedir a la modificació de la denominació de les places per tal d'ajustar el seu nom al contingut que se'ls dóna.

Per tant, atès el que disposen la Llei 10/1982, de 12 de juliol, de finances públiques de Catalunya, la Llei 16/1984, de 20 de març, de l'Estatut de la Funció Interventora, la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'administració institucional de la sanitat i de l'assistència i els serveis socials de Catalunya, la Llei 10/1988, de 27 de juliol, de modificació de l'anterior i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta dels consellers d'Economia i Finances, de Sanitat i Seguretat Social i de Benestar Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les referències al nivell orgànic de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR