ORDRE de 17 de desembre de 2001, per la qual s'aproven les bases reguladores sobre el foment de l'economia social a Catalunya i s'estableix la convocatòria per a l'any 2002 per a la presentació de sol·licituds d'aquestes subvencions.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 17 de desembre de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores sobre el foment de l’economia social a Catalunya i s’estableix la convocatòria per a l’any 2002 per a la presentació de sol·licituds d’aquestes subvencions.

Atès que el Departament de Treball, en virtut dels articles 121, 122, 129 i de la disposició final segona del Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de cooperatives de Catalunya, ha de dur a terme una política de foment i suport a les societats cooperatives i a les societats laborals integrants de l’economia social;

Atès que les estructures representatives del cooperativisme i de les societats laborals encara no han assolit el suficient grau d’autofinançament, i que també és necessari que estiguin dotades dels instruments adequats per prestar tots els serveis que les empreses d’economia social demanin cal continuar amb la tasca de foment de l’economia social que du a terme el Departament de Treball;

En aquest sentit, l’experiència obtinguda amb l’aplicació de les anteriors bases reguladores sobre el foment de l’economia social, que ha posat de manifest la necessitat de modificar algun punt susceptible de millora, així com la necessitat d’adequar la regulació d’aquestes bases a les darreres modificacions introduïdes a la Llei de finances públiques de Catalunya, aconsellen derogar les bases actualment vigents i publicar-ne unes de noves que recullin els aspectes indicats

Vist el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, i modificat per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, i per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives;

Vist l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada i escoltat el Consell de Treball de Catalunya, d’acord amb les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 La present Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores sobre el foment de l’economia social a Catalunya i obrir la convocatòria per a l’any 2002.

1.2 El conseller de Treball establirà les convocatòries d’ajuts en funció de les disponibilitats pressupostàries de cada exercici d’acord amb el que disposa l’article 92.4 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol.

1.3 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria dels ajuts previstos en aquesta Ordre no s’hagi esgotat l’import màxim destinat per a l’exercici corresponent, el romanent resultant es podrà destinar a un altre programa inclòs a la mateixa convocatòria, amb la modificació prèvia de la disposició del conseller de Treball sobre imports màxims destinats a les subvencions.

En cas que el Departament de Treball obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà obrir una nova convocatòria en la qual es concretaran els imports màxims destinats per a aquests tipus d’ajuts i el seu atorgament restarà condicionat a l’existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

1.4 Així mateix, a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s’hagi esgotat l’import màxim destinat a l’exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l’ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix aquesta Ordre per a cada tipus d’acció.

Article 2

Convocatòria per l’any 2002

El termini de presentació de sol·licituds per a l’obtenció de les subvencions a càrrec del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2002 que s’estableixen en aquesta Ordre serà d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació de la present Ordre al DOGC.

Les subvencions esmentades aniran a càrrec de les partides 18.05.470.18.01, 18.05.480.18.02 i 18.05.770.18.00 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2002. Això no obstant, l’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionat a l’aprovació del pressupost de la Generalitat de Catalunya corresponent a l’exercici esmentat i a l’existència de disponibilitat pressupostària.

Article 3

Tipus d’accions subvencionables

S’estableixen els programes següents per al foment de l’economia social a Catalunya:

Programa 1: subvencions per a estudis, auditories i assessorament empresarial.

Programa 2: subvencions per a inversions productives destinades al foment de l’ocupació i la competitivitat.

Programa 3: subvencions per a la incorporació, creació o desenvolupament de cooperatives de segon o ulterior grau.

Programa 4: subvencions per a l’adaptació a les noves tecnologies: Internet.

Programa 5: subvencions adreçades a les estructures representatives de les empreses d’economia social.

Article 4

Destinataris

4.1 Respecte als programes 1, 2, 3 i 4 poden ser destinataris dels ajuts regulats per aquesta Ordre:

a) Les societats cooperatives catalanes.

b) Les societats laborals inscrites al Registre administratiu de societats laborals de la Direcció General d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball i al Registre mercantil de la província competent per raó del domicili social de l’entitat.

4.2 Pel que fa al Programa 5, en poden ser destinataris:

a) La Confederació de Cooperatives de Catalunya.

b) Les federacions de les diferents branques del cooperativisme.

c) La Federació de Societats Laborals.

Article 5

Requisits dels beneficiaris

5.1 Per poder accedir als ajuts les societats sol·licitants han de complir els requisits següents:

a) Estar inscrites als registres corresponents i als específics en funció de la seva activitat i estar donades d’alta com a subjectes passius de l’impost sobre activitats econòmiques.

b) Complir el que estableix l’article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels disminuïts, d’acord amb l’article 7 i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat 238/1987, de 20 de juliol, o bé aplicar les mesures alternatives d’acord amb el Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE núm. 22, de 26.1.2000), o el Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre l’aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva del 2% a favor de treballadors disminuïts en empreses de 50 o més treballadors (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

c) Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

5.2 Es desestimaran d’ofici i no seran adjudicats tots els ajuts l’import dels quals sigui inferior a 25.000 ptes. (150,25 euros).

Programa 1. Subvencions per a estudis, auditories i assessorament empresarial.

Article 6

Objecte

6.1 L’objecte d’aquest Programa és finançar l’assistència tècnica que rebin les cooperatives i les societats laborals, dins l’àmbit temporal que estableix l’article 31 d’aquesta Ordre.

6.2 L’assistència tècnica serà realitzada per empreses o persones físiques especialitzades i que tinguin garanties de solvència professional, i pot consistir en alguna de les actuacions següents:

a) Estudis de viabilitat, de fusió de cooperatives, d’organització, de comercialització i altres de naturalesa anàloga.

b) Auditories i informes econòmics.

c) Estudis de prevenció de riscos laborals a l’empresa.

d) Despeses d’assessorament, en cas que l’empresa no tingui més de tres anys d’antiguitat en la data de publicació de la convocatòria.

6.3 És requisit indispensable per ser beneficiari d’aquesta subvenció que la societat justifiqui la necessitat de l’assistència tècnica.

Article 7

Quantia

7.1 La quantia màxima d’aquestes subvencions, pel que fa als apartats a), b) i c) de l’article 6.2, pot arribar fins al 50% del cost de l’activitat, fins a un límit de 3.000.000 de ptes. (18.030,36 euros) per societat.

En el cas de l’apartat d) de l’article 6.2, la quantia màxima pot arribar fins al 100% del cos de l’activitat, fins a un límit de 500.000 ptes. (3.005,06 euros) per societat.

7.2 Les subvencions atorgades seran compatibles amb altres ajuts públics, sense que puguin sobrepassar, en cap cas, el màxim establert pel Reglament (CE) núm. 69/2001 de la Comissió de 12 de gener de 2001 relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de mínimis (DOCE L 10/30, de 13.1.2001), fixada en 100.000 euros (16.638.600 ptes.) durant el període dels tres anys anteriors.

Així mateix, també seran d’aplicació a les subvencions atorgades les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari (2000/C 28/02), (DOCE C 28/2, d’1.2.2000), quan es tracti de cooperatives l’objecte de les quals sigui la producció, transformació i comercialització de productes agrícoles així com qualsevol altra normativa de la Comunitat Europea de tipus sectorial que sigui d’aplicació, si escau.

Article 8

Documentació específica

Juntament amb la sol·licitud hauran d’aportar, a més de la documentació indicada a l’article 22.3 d’aquesta Ordre, l’informe o estudi realitzat o la descripció de l’actuació a realitzar en cas de no haver-se finalitzat, acompanyat de la relació de pressupostos i de l’original i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR