DECRET 167/2009, de 3 de novembre, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Bellaterra, en el terme municipal de Cerdanyola del Vallès.

Fecha de Entrada en Vigor25 de Noviembre de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

167/2009, de 3 de novembre, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Bellaterra, en el terme municipal de Cerdanyola del Vallès.

D'acord amb el que estableix l'article 79 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, el Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, en data 21 de juliol de 2005, va aprovar la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Bellaterra, en base a la documentació que consta en el seu expedient administratiu i que està formada per la memòria justificativa, la proposta de bases que han de regular la prestació de serveis, el funcionament i el finançament de la futura entitat local, la delimitació i la relació de béns a adscriure al nou ens local.

En aquella mateixa data, l'expedient va ser sotmès a informació pública mitjançant la seva exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació dels corresponents edictes al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. En el tràmit d'informació pública es va presentar una única al·legació, en què es rebutjava la creació del nou ens local per consider que Bellaterra no era un nucli aïllat de població, el nou ens local assumiria un nombre molt limitat de competències i no hi ha havia un procés de participació ciutadana del conjunt del municipi de Cerdanyola del Vallès. El Ple de l'Ajuntament, mitjançant acord plenari de 24 de novembre de 2005, va rebutjar l'al·legació al considerar que concorren les condicions per a la seva constitució.

L'expedient va tenir entrada en el registre general del Departament de Governació i Administracions Públiques el 13 de desembre següent, tot i que va ser completat amb dades econòmiques requerides per la Direcció General d'Administració Local.

El 8 de maig de 2006, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar sobre l'expedient i va considerar que es justifica el compliment dels requisits establerts en la legislació de règim local per a la creació d'entitats municipals descentralitzades, tot i que considera que és dubtós que els nuclis de població que formen l'àmbit de Bellaterra formin per se una concentració separada de població.

Amb posterioritat a l'emissió del darrer informe se'n varen sol·licitar de complementaris al Consell Comarcal del Vallès...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR