DECRET 155/2009, de 20 d'octubre, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada del Talladell, al terme municipal de Tàrrega.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

155/2009, de 20 d'octubre, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada del Talladell, al terme municipal de Tàrrega.

D'acord amb el que estableix l'article 79 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, el Ple de l'Ajuntament de Tàrrega, en data 19 de febrer de 2007, va iniciar l'expedient de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada del Talladell sobre base de la documentació que consta en el seu expedient administratiu, i que està formada per l'informe del secretari de l'Ajuntament de Tàrrega, la memòria justificativa, la proposta de conveni per al funcionament i el finançament de l'Entitat Municipal Descentralitzada i el plànol de la delimitació del nou ens local.

D'acord amb el que disposa l'article 79 del Decret 140/1988, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, l'expedient va ser sotmès a informació pública per un període de 60 dies mitjançant la seva exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació dels edictes corresponents al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Butlletí Oficial de la Província de Lleida en dates 7 i 10 de març de 2007, respectivament.

En el tràmit d'informació pública es van presentar dues al·legacions contràries a la creació del nou ens local, les quals, en la sessió de 23 de juliol de 2007, el Ple de l'Ajuntament de Tàrrega va acordar desestimar, i ratificar l'acord del Ple de 19 de febrer de 2007 relatiu a l'aprovació de l'inici de l'expedient de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada del Talladell.

Posteriorment, l'Ajuntament de Tàrrega va trametre l'expedient al Departament de Governació i Administracions Públiques, el qual va tenir entrada en el Registre general el 8 d'agost de 2007.

Mitjançant informes de 9 d'octubre de 2007 i de 3 de febrer de 2009, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar favorablement sobre l'expedient administratiu, atès que s'hi acredita el compliment dels requisits que estableix la legislació de règim local per a la creació d'una entitat municipal descentralitzada.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 22 d'abril de 2009, va emetre informe favorable sobre l'expedient, en considerar que la constitució de l'Entitat Municipal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR