ORDRE TRI/211/2005, de 27 d'abril, per la qual es regula el procediment comú relatiu als atorgaments de les subvencions gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRI/211/2005, de 27 d'abril, per la qual es regula el procediment comú relatiu als atorgaments de les subvencions gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya, estableix que el Servei esmentat té com a funcions l'ordenació, la planificació, la programació i l'execució de les accions ocupacionals que deriven de les polítiques actives d'ocupació i fer-ne el seguiment i el control, així com gestionar els programes de formació professional ocupacional i contínua i gestionar les accions de foment de l'ocupació.

En data 18 de novembre de 2003, es va publicar la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que regula el règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques. Aquesta norma és d'aplicació a les subvencions establertes en matèries la regulació bàsica de les quals pertanyi a l'Estat i la gestió de les quals sigui competència total o parcial d'altres administracions públiques.

Igualment establia la necessitat d'adequar la normativa reguladora de les subvencions al règim que s'hi estableix. Un cop transcorregut el termini d'adequació la Llei general de subvencions, aquesta Llei serà d'aplicació directa.

Davant l'imperatiu legal de dur a terme aquesta adequació i tenint en compte el volum de programes de formació i foment de l'ocupació que gestiona el Servei d'Ocupació de Catalunya, i en aplicació dels criteris de gestió que han de presidir l'ordenació del sistema ocupacional de Catalunya, principis de racionalització, simplificació, eficàcia i eficiència, s'ha optat per plasmar en un sol text normatiu el procediment administratiu comú a la tramitació de qualsevol línia d'ajuts, tenint en compte que les especificitats de cada programa es determinaran en les corresponents bases reguladores i convocatòries anuals.

En la definició d'aquest procediment s'ha tingut present, igualment, la regulació que el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, fa al capítol 9, relatiu a les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya, modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres.

Havent estat consultats els agents socials representats al Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i al Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball i Indústria, a proposta del director del Servei d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a finalitat l'establiment d'un procediment administratiu comú que regeixi l'atorgament de les ajudes i subvencions en el marc de les accions i els serveis ocupacionals gestionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquesta regulació s'estableix en el marc determinat per la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions publiques i del procediment administratiu comú; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, l'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 2

Convocatòria

2.1 Mitjançant resolució del director del Servei d'Ocupació de Catalunya, es publicaran les convocatòries de les subvencions que preveu cadascuna de les ordres per les quals s'estableixen les bases reguladores dels programes, on necessàriament s'hauran d'indicar:

Disposició per la qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes o subvencions que són objecte de la convocatòria.

Termini de presentació de sol·licituds.

Termini per presentar la documentació complementària.

L'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar l'import que s'hi destini.

Els imports màxims destinats a cadascuna de les convocatòries segons l'article 92.4 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

2.2 En el supòsit que una vegada resolta una convocatòria no s'hagués exhaurit l'import màxim destinat, s'hagin produït renúncies i/o revocacions, o bé el Servei d'Ocupació de Catalunya obtingués fons addicionals:

Es pot obrir una nova convocatòria per a l'atorgament d'ajudes o subvencions per a les mateixes accions o projectes objecte de la subvenció d'on procedeix el romanent o al qual s'han d'aplicar els nous fons obtinguts pel Servei d'Ocupació de Catalunya, o bé es poden assignar nous atorgaments per als projectes o accions que no van obtenir ajuda o subvenció per aquella mateixa convocatòria i que, basant-se en els criteris de valoració que la regien, mantenen una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes o accions es puguin realitzar dins els terminis establerts per a cada programa o política;

O bé es pot reservar aquests imports per a la convocatòria de l'exercici següent, que restarà en tot cas condicionada a la disponibilitat pressupostària.

Article 3

Requisits dels sol·licitants

3.1 Per poder accedir a les subvencions i ajudes en el marc de les accions i serveis ocupacionals gestionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya, les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

  1. Complir, si s'escau, el que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, d'acord amb l'article 7 i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 2 de juliol, o aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, que regula el compliment alternatiu amb caràcter excepcional de la quota de reserva a favor dels treballadors amb discapacitat, o bé aplicar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR