DECRET 198/1987, de 19 de maig, pel qual es regulen les activitats complementàries, extrascolars i de serveis als centres docents en règim de concert de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 139/1994.

La Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del Dret a l'Educació, estableix, al seu article 51, que les activitats complementàries i de serveis dels centres concertats han de ser autoritzades i regulades reglamentàriament per l'Administració Educativa competent i que, en tot cas, han de tenir caràcter voluntari, sense que puguin formar part de l'horari lectiu.

L'article 57 de la mateixa norma legal preveu, com a una funció pròpia del Consell Escolar dels centres concertats, la proposta, si s'escau, l'Administració, de l'autorització per tal d'establir percepcions complementàries als pares dels alumnes, amb finalitats educatives extraescolars.

De conformitat amb aquestes previsions legals, i atenent que el fet educatiu no es redueix de forma exclusiva a l'acompliment del programa oficial i que el procés d'aprenentatge es determinat per les condicions específiques del context social i cultural, cal definir i regular les activitats complementàries, extraescolars i de serveis dels centres privats que accedeixin al règim de concerts.

En virtut d'això, a proposta del Conseller d'Ensenyament, d'acord amb el Consell d'Estat i amb el Consell Escolar de Catalunya, i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Es consideren activitats complementàries les que no figurant expressament incloses en els plans i programes oficials, tenen com a finalitat el perfeccionament i l'ampliació de la tasca educativa, cultural i social realitzada pel centre, de manera que es completa el procés de formació dels alumnes mitjançant el desenvolupament de determinats aspectes del projecte educatiu. 1.2 Les activitats escolars complementàries tindran caràcter voluntari per als alumnes i es desenvoluparan fora de l'horari lectiu establert d'acord amb la programació oficial. 1.3 El Consell Escolar del centre concertat aprovarà la distribució horària de les activitats complementàries.

Article 2

2.1 Es consideren activitats extraescolars les que tenen com a finalitat la formació dels alumnes en aspectes sòcio-educatius i de lleure no relacionats amb l'activitat escolar i que poden ser contemplats en el Projecte educatiu del centre. 2.2 Les activitats extraescolars tindran caràcter voluntari per als alumnes que s'hi acullin i es desenvoluparan fora de l'horari...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR