DECRET 41/2014, d'1 d'abril, del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La sostenibilitat és un principi transversal de les polítiques públiques impulsades pel Govern de la Generalitat. Fruit d’aquest compromís, l’any 1998 el Govern va crear el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) amb l’objectiu d’assessorar el Govern en relació amb les polítiques i les actuacions amb incidència sobre el desenvolupament sostenible.

El CADS està integrat per personalitats del món acadèmic, empresarial i professional que, des del seu compromís amb el país i mantenint les seves responsabilitats en diferents àmbits d’actuació de la societat, assessoren la Presidència i el Govern de Catalunya sobre la integració de criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social en les principals polítiques i actuacions estratègiques impulsades per aquest.

Aquest Decret pretén, d’una banda, reforçar el caràcter del CADS com a òrgan d’assessorament estratègic i de consulta del Govern i millorar-ne el funcionament a partir de l’experiència de gestió acumulada en els seus quinze anys d’existència.

D’altra banda, atès que aquesta nova regulació suposa una modificació extensa del Decret de creació del CADS, i atès que aquest Decret ja ha estat modificat en tres ocasions, es considera convenient adoptar una regulació “ex novo” que inclogui els preceptes vigents, això és, el Decret 311/1998, d'1 de desembre, de creació del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya; el Decret 256/2000, de 24 de juliol, pel qual es modifica el Decret 311/1998, d'1 de desembre, de creació del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya; la disposició addicional del Decret 361/2004, de 24 d'agost, de creació del Consell Social per al Desenvolupament Sostenible, i de modificació del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya; i la disposició addicional tercera del Decret 51/2005, de 5 d'abril, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb els articles 21 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, els articles 26.e), 39.1 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i el títol IV de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

Per tot això, a proposta del conseller de la Presidència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Finalitat

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya és un òrgan col·legiat que té com a finalitat assessorar el Govern en relació amb les polítiques i actuacions que tinguin incidència sobre el desenvolupament sostenible.

Article 2

Adscripció

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya s’adscriu al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR