DECRET 315/2002, de 19 de novembre, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels aiguats de l'estiu i la tardor de 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 315/2002, de 19 de novembre, sobre adopció de mesures per pal-liar els danys ocasionats amb motiu dels aiguats de l'estiu i la tardor de 2002.

Les pluges torrencials caigudes en determinades comarques de Catalunya entre els mesos de juliol i octubre de 2002 han danyat greument infraestructures i serveis públics, i béns de titularitat privada.

Els departaments de la Generalitat han iniciat immediatament les actuacions urgents i imprescindibles per fer front als danys ocasionats pels aiguats. A més, amb la voluntat d'atendre el finançament de les despeses originades per la reparació dels danys esdevinguts i reconeixent alhora la dificultat d'una valoració immediata, el Govern considera necessari adoptar urgentment un conjunt de mesures pal-liatives i reparadores que siguin adequades a la situació creada i que contribueixin al restabliment de la normalitat en les zones sinistrades.

Per això, a proposta del conseller de Governació i Relacions Institucionals i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 L'objecte d'aquest Decret és l'adopció de mesures per pal-liar els danys ocasionats a persones i a béns amb motiu dels aiguats esdevinguts a Catalunya entre els mesos de juliol i d'octubre de 2002.

1.2 Les mesures reparadores dels danys que preveu aquest Decret es coordinaran amb les que puguin establir altres administracions públiques.

Article 2

En els termes, les condicions i els requisits fixats per aquest Decret o per les disposicions que el despleguin, podran ser-ne beneficiaris les persones físiques i jurídiques i els ens locals que hagin resultat afectats pel sinistre.

Article 3

El Departament de la Presidència adoptarà les mesures necessàries per al restabliment dels serveis i els béns que siguin de la seva competència.

Article 4

El Departament de Governació i Relacions Institucionals atendrà el restabliment de les obres i els serveis de competència municipal a què es refereixen els articles 63 i 64 de la Llei 8/1987, municipal i de règim local de Catalunya.

Article 5

El Departament de Justícia i Interior atendrà les despeses extraordinàries realitzades per atendre l'actuació immediata dels ens locals en els dies del sinistre.

Article 6

6.1 El Departament de Política Territorial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR