STSJ Cataluña , 30 de Marzo de 2005

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2005:3926
Número de Recurso9439/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución30 de Marzo de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

RE ILMA. SRA. ANGELES VIVAS LARRUY ILM. SR. MIGUEL ÁNGEL FALGUERA BARÓ

ILMO. SR.EMILIO DE COSSÍO BLANCO En Barcelona a 30 de marzo de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 2723/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por CCOO frente a la Sentencia del Juzgado Social 10 Barcelona de fecha 29 de septiembre de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 555/2004 y siendo recurrido/a Segur Ibérica, S.A.. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. EMILIO DE COSSÍO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 29 de julio de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 29 de septiembre de 2004 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo la demanda interposada per CC OO contra Segur Ibérica S.A. i absolc la part demandada de totes les demandes que li ha fet la part actora al seu escrit".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

El present conflicte col.lectiu afecta la plantilla de l'empresa en l'àmbit territorial de la província de Barcelona.

Segon

El 2 de juny de 2003, el sindicat CC OO va promoure demanda de tutela de drets fonamentals contra l'empresa demandada, perquè se li fes lliurament de determinada informació documental, consistent en els acomiadaments produïts, canvis de servei, relació d'accidents greus o molt greus, altes i baixes en l'empresa i les seves causes, butlletins de cotització a la Seguretat Social, relació d'hores extres per serveis, llistats de centres de treball, còpies bàsiques dels contractes i avaluació de riscos de l'empresa i dels centres de treball contractats. La demanda va ser repartida al Jutjat Social número 31 de Barcelona, que va formar actuacions amb el número de procediment 439/2003. En acta de suspensió del dia 17 de setembre de 2003, l'empresa es va comprometre a lliurar al sindicat CCOO "la mateixa documentació ressenyada en el fet segon de la demanda rectora així com qualsevol altra que sigui lliurada al Comité d'Empresa". El 23 de febrer següent, la part actora va presentar escrit de desistiment.

Tercer

El delegat sindical de l'indicat sindicat, o representats del mateix, en diverses ocasions han sol.licitat a l'Empresa, a més, el lliurament de la documentació a què es refereix l' article 64 de l'Estatut dels Treballadors , amb la precisió, sobre els plans de formació, dels cursos realitzats anualment amb indicació de dates concretes en què s'han impartit, durada en nombre d'hores, centres en què s'han impartit, relació nominal dels treballadors que van participar amb el curs realitzat per cadascun i subvencions percebudes per l'empresa per aquestes activitats de formació.

L'empresa en un escrit de data 16 d'octubre de 2003, dirigit al delegat sindical, li va manifestar que la documentació lliurada va ser la que constituïa l'objecte de la anterior demanda, més els plans de formació, i que la resta no guardava relació amb aquelles actuacions judicials i que mai l'havia sol.licitat el Comité d'Empresa, entre altres motius, deia, perquè la major part d'ella no existia.

Quart

Al Comité'd'Empresa hi ha diversos membres del sindicat CC OO. Cinquè- Es va intentar la conciliació administrativa.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado sí se impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia desestimó la demanda de conflicto colectivo interpuesta por el Sindicato C.C.O.O. en la que pretendía se declarase el derecho del Delegado Sindical del mismo en la empresa demandada a recibir la misma información y documentación que ésta pone a disposición del Comité de empresa, en cumplimiento de la prevención contenida en el artº 64 del Texto Refundido de la Ley Estatuto de los Trabajadores...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR