Projecte de Llei de cessió de finca o edificabilitat a canvi de construcció futura

AutorCol.legi de Notaris de Catalunya
Páginas441-443

Article 1. Requisits

La cessió d'una finca o d'un determinat vo-lum d'edificabilitat a canvi de 1'adjudicado d'una construcció futura o resultant de la rehabilitado requereix, en el moment de la cele-bracio del contráete, la determinado deis pisos, locáis o altres edificacions i, si escau, la consti-tució del régim immobiliari de propietat horit-zontal com a identificació necessária quan el que s'hagi de construir o el que resulti de la rehabilitado siguin pisos o locáis d'una edificado.

Article 2. Modalitats

La cessió es pot fer mitjangant la transmis-sió total de la finca o de 1'edificabilitat a canvi de la construcció futura, o mitjanc.ant la trans-missió d'una quota de la finca o de 1'edificabilitat en la proporció que el cedent i el cessiona-ri determinin, tot constituint una situació de comunitat.

Article 3. Régim general

  1. En el contráete de cessió cal estipular les característiques de l'obra, les condicions de la seva realització i els terminis d'inici i d'execu-ció de la construcció. A manca d'aqüestes pre-visions, regeix alio que determinen el projecte i la memoria de l'obra i, peí que fa ais terminis, alió que autoritza la llicéncia d'obres.

  2. El cedent, després d'un requeriment fe-faent, pot instar la resolució del contráete si les obres no s'han iniciat en el termini pactat per una causa que no li sigui imputable.

  3. L'obligació del cessionari només s'entén complida quan es realitza 1'entrega de l'obra en les condicions i d'acord amb les característiques pactades. A manca de previsió en aquest sentit, ha de ser entregada íntegrament, amb tots els requisits d'habitabilitat o els necessaris per a l'ús a qué es destini.

  4. L'obra pot ser realitzada i entregada per una persona diferent del cessionari, tret de pacte en contrari.

    Article 4. Cessió per transmissió total

    Si la cessió es fa mitjancant la transmissió total de la finca o de 1'edificabilitat a canvi de la construcció futura, l'adquisició deis pisos, locáis o altres edificacions té lloc mitjanc,ant la seva adjudicació o entrega.

    Article 5. Cessió per transmissió parcial

    Si la cessió es fa mitjancant la transmissió d'una quota de la finca o de 1'edificabilitat, s'han d'especificar els diferents pisos, locáis o edificacions projectats, que han de ser objec-te d'adjudicació exclusiva a cada un deis pro-pietaris.

    Article 6. Incompliment

  5. En cas d'incompliment de les condicions, característiques i terminis d'execució previstos, el cedent pot exigir el compliment del contrac-te, o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR