STSJ Cataluña , 27 de Octubre de 2004

PonenteSARA MARIA POSE VIDAL
ECLIES:TSJCAT:2004:11937
Número de Recurso5499/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución27 de Octubre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL R.U. ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL ILMO. SR. ADOLFO MATIAS COLINO REY ILMO. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA En Barcelona a 27 de octubre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7500/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por FUNDACIÓ HOSPITAL-ASIL DE GRANOLLERS frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 1 de desembre de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 223/2003 y siendo recurrido/a María Rosa y Everardo . Ha actuado como Ponente el/la Ilma.

Sra. SARA MARIA POSE VIDAL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 17 de septiembre de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que los actores alegaron los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, y terminaron suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 1 de diciembre de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda de Conflicte Col.lectiu presentada per María Rosa i Roberto , presidenta i Secretària, respectivament, del Comitè d'Empresa de FUNCACIO HOSPITAL ASIL DE GRANOLLERS, i declaro el dret dels treballadors a percebre, sobre els conceptes salarials de Plus Festiu Espècia, l'increment fixat pel Conveni Col.lectiu de la XHUP corresponent al període 2001-2004 i les corresponent revisions de les taules salarials dels esmentats períodes i dels successius.

Condemno la demandada a atenir-se a aquesta declaració

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- El present conflicte col.lectiu plantejat per María Rosa i Roberto , presidenta i secretària, respectivament, del Comitè d'Empresa de Fundació Hospital Asil de Granollers, afecta els interessos generals de tots els treballadors de l'empresa amb categoria professional de ETS/DUE i Auxiliar d'Infermeria.

  1. - Les relacions laborals entre les parts es regeix pel Conveni Col.lectiu de Treball del sector de la Xarxa Hospitalària d'utilització Pública. (XHUP).

  2. - El Conveni Col.lectiu per al període 1.996-1.997 establia al seu art. 23.3 i 4 el preu- valor del que es va denominar Plus Festiu i Plus Festiu Especial, és a dir, el de Nadal i Any Nou. 4.- A partir del Pacte de Millora de 3 de Juliol de 1996 els actors han percebut el Plus Festiu i el Plus Festiu Especial per un imports superior a l'establert al Conveni Col.lectiu.

  3. - Coincidint amb la publicació dels corresponents convenis col.lectius per als diferents períodes i revisió de les taules salarials, els esmentats plus han estat objete de revisió, incrementant-se el seu valor.

  4. - El febrer de 1.997 l'empresa va emetre una nota explicativa en el sentit que només es revisarien els plus festius que quedessin superats pel conveni col.lectiu, deixant en la mateixa quantia els imports que estiguessin per sobre del conveni. Només en el cas del personal d'infermeria aclareix que es procediria a la revalorització per compensar la pèrdua del plus atenció continuada.

  5. - L'Empresa abona amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2001 els endarreriments salarials, sense que hagi revaloritzat els esmentats plus, argumentant que el preu abonant per tals conceptes és superior al que, respecte aquests mateixos, s'estableix al conveni col.lectiu.

  6. - Presentada sol.licitud de mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya, a ser celebrat l'acte de conciliació amb el resultat de " sense acord."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte DEMANDADA, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugno en forma y elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
Primero

Formula recurso de suplicación la demandada FUNDACIÓ HOSPITAL-ASIL DE GRANOLLERS, alegando como primer motivo del mismo, con correcto amparo procesal en el apartado b.)

del artículo 191 de la LPL , la revisión de los hechos declarados probados por la sentencia de instancia, a la vista de las pruebas documentales obrantes en las actuaciones.

La revisión viene referida exclusivamente al ordinal fáctico quinto de la sentencia impugnada, que se limita a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR