ORDRE GAP/355/2009, de 14 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de la convocatòria per atorgar subvencions a municipis amb una població de fins a 5.000 habitants per a l'adquisició d'un vehicle polivalent i multifuncional per a la realització de tasques i serveis municipals, i s'obre la corresponent al 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/355/2009, de 14 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de la convocatòria per atorgar subvencions a municipis amb una població de fins a 5.000 habitants per a l'adquisició d'un vehicle polivalent i multifuncional per a la realització de tasques i serveis municipals, i s'obre la corresponent al 2009.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria d'assistència i cooperació amb el món local de Catalunya.

En aquest marc competencial, el Departament de Governació i Administracions Públiques vol coadjuvar en les despeses que els municipis han de realitzar per garantir el compliment dels serveis bàsics municipals i realitzar tasques com la neteja viària, el transport de materials, la neteja de neu, el manteniment en general, el servei de grua, etc. Per aquesta raó es considera convenient obrir una línia d'ajuts als municipis que tenen menys recursos econòmics per tal que puguin disposar d'una nova generació de vehicles camió polivalents, el que garanteix que donin una resposta eficient a les necessitats i poder solucionar els problemes als quals contínuament es veuen abocats. Per aquesta raó, és voluntat d'aquesta convocatòria establir els criteris bàsics que permetran als petits municipis, en convocatòries anuals, acollir-se a una línia de subvencions que permeti renovar el seu parc mòbil amb l'adquisició de vehicles polivalents i multifuncionals.

Per tot això, i d'acord amb el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per a l'atorgament de subvencions a municipis amb una població de fins a cinc mil habitants per a l'adquisició d'un vehicle polivalent i multifuncional per a la realització de tasques i serveis municipals. S'atorgarà un màxim d'un ajut econòmic per municipi.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de dos milions quatre-cents mil euros (2.400.000 euros), a càrrec de la partida pressupostària D760.0001.00/7130 del pressupost del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, en el termini de 30 dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

El conseller de Governació i Administracions Públiques, a proposta del director general d'Administració Local, serà l'òrgan competent per a resoldre sobre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juliol de 2009

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex 1

Bases per a la concessió de subvencions per a l'adquisició d'un vehicle polivalent i multifuncional per a la realització de tasques i serveis municipals

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és el finançament per a l'adquisició d'un vehicle polivalent i multifuncional per a la realització de tasques i serveis municipals.

A aquest efecte, s'atorgaran uns ajuts econòmics com a subvenció parcial del cost del vehicle per tal que els municipis beneficiaris adquireixin els vehicles.

L'import d'aquests ajuts econòmics es distribuirà en funció del nombre d'habitants del municipi sol·licitant. El percentatge atorgat per tram de població respecte el cost final del vehicle el següent:

Tram de població: 0-500 habitants.

Subvenció del cost del vehicle: 90%.

Tram de població: 501-1000 habitants.

Subvenció del cost del vehicle: 85%.

Tram de població: 1.001-2.000 habitants.

Subvenció del cost del vehicle: 80%.

Tram de població: 2.001-5.000 habitants.

Subvenció del cost del vehicle: 70%.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els municipis amb una població de fins a cinc mil habitants de conformitat amb les xifres oficials publicades pel Institut d'Estadística de Catalunya referides a l'any immediatament anterior al de la convocatòria dels ajuts.

2.2 No seran objecte de valoració les sol·licituds provinents de municipis que no hagin complert l'obligació legal de remetre còpia de la liquidació del pressupost de l'exercici immediatament anterior al de la publicació de la resolució de la convocatòria al Departament de Governació i Administracions Públiques.

.3 Quantia dels ajuts

3.1 La quantia de la subvenció consisteix en un percentatge del cost final d'adquisició del vehicle, en funció dels trams de població establerts a la base 1 i d'acord amb el cost final que resulti de l'acord marc. Aquesta subvenció no es modificarà per les alteracions en l'equipament bàsic que els municipis beneficiaris realitzin a l'empara...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR