ORDRE BSF/107/2011, de 6 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BSF/107/2011, de 6 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Benestar Social i Família les competències en matèria de política de joventut. Així mateix, el Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, preveu com a òrgan d'aquest la Direcció General de Joventut, que té, entre d'altres, les competències de dissenyar, executar i avaluar els programes d'actuació del Departament en matèria de joventut, d'acord amb les directrius establertes al Pla nacional de joventut i a la Comissió Interdepartamental de Polítiques de Joventut.

Atesa l'Ordre ASC/172/2010, de 15 de març, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica en els procediments de concessió de subvencions de la Secretaria de Joventut del Departament d'Acció Social i Ciutadania a les associacions i entitats juvenils;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desenvolupament aprovat pel Reial decret 887/2006, de 27 de juliol, que pel seu caràcter bàsic tenen afectacions sobre les normes reguladores de bases de les subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 25/2009, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010, prorrogats per al 2011, i el Decret 109/2011, d'11 de gener, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 mentre no siguin vigents els del 2011,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases i obertura de convocatòria pública

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut, les quals consten en els annexos 1, 2, 3 i 4 d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir convocatòria pública de concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut amb relació a les actuacions previstes a l'annex 2, subvencions per a activitats, i a l'annex 4, convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil, d'aquesta Ordre.

Article 2

Quantia

2.1 Per atendre les sol·licituds de subvencions per a activitats de les associacions juvenils o de les entitats sense finalitat de lucre que facin serveis a la joventut, s'autoritzen despeses amb càrrec a les partides 481.000100/3210/0000 i 482.000100/3210/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010, prorrogats per al 2011, i de les partides equivalents dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici 2011. La quantia màxima inicial disponible és de 285.823,00 euros.

2.2 Per atendre les sol·licituds de subvencions per a convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil, s'autoritzen despeses amb càrrec a la partida 482.000100/3210/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010, prorrogats per al 2011, i a la partida equivalent dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici 2011. La quantia màxima inicial disponible és de 292.755,00 euros.

2.3 Els crèdits inicials disponibles indicats als apartats anteriors es poden ampliar d'acord amb la normativa vigent.

Article 3

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds d'aquestes subvencions és de 20 dies a comptar de l'endemà de la data de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 4

Procediment, avaluació i resolució

4.1 La tramitació de les subvencions correspon a la Direcció General de Joventut i la resolució, a la persona titular de la Direcció General esmentada a proposta de la persona titular de la Subdirecció General de Joventut d'acord amb els informes que, per a cada línia de subvenció, emet la Junta d'Avaluació prevista a la base 8 de l'annex 1 d'aquesta Ordre.

4.2 El termini màxim per a resoldre i notificar les resolucions és de 4 mesos comptats a partir de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya . Sens perjudici de l'obligació de resoldre, transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud de conformitat amb l'article 54.2.e) de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Article 5

Publicitat de les resolucions

Les resolucions s'han de notificar a les persones interessades per correu certificat amb justificant de recepció. També s'han de fer públiques al tauler d'anuncis de la Direcció General de Joventut, al de les coordinacions territorials de Joventut i als llocs web de la Direcció General de Joventut i del Departament de Benestar Social i Família. Les subvencions concedides d'import igual o superior a 3.000,00 euros també es publicaran al DOGC.

Article 6

Tractament de dades

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), les dades de caràcter personal de les persones sol·licitants seran tractades amb la finalitat de gestionar i tramitar aquesta convocatòria d'acord amb els principis de seguretat i confidencialitat que la normativa sobre protecció de dades estableix.

Article 7

Recursos

Contra les resolucions que posen fi a cadascun dels procediments de sol·licitud de subvenció, que no exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la persona titular del Departament de Benestar Social i Família en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la data en què es fan públiques, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 76 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, sens perjudici que puguin interposar qualsevol altre recurs que es consideri pertinent.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre ASC/181/2009, de 12 de març, per la qual es van aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquesta Ordre o les seves bases les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 6 de juny de 2011

Josep Lluís Cleries i Gonzàlez

Conseller de Benestar Social i Família

Annex 1

Bases reguladores generals per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut

—1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és la promoció de l'associacionisme juvenil, mitjançant el suport als projectes d'activitats de les associacions juvenils o de les entitats sense finalitat de lucre que facin serveis a la joventut, el suport a les inversions en béns immobles de les associacions juvenils destinats a activitats amb infants i/o joves i els convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil.

1.2 Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions que les entitats sol·licitants hagin pogut demanar per a la mateixa finalitat.

—2 Període

Les activitats objecte d'aquestes subvencions s'han de realitzar durant l'any de presentació de la sol·licitud, d'acord amb la convocatòria corresponent.

—3 Entitats destinatàries i requisits

3.1 Poden optar a aquestes subvencions les entitats ja inscrites al Cens de la Direcció General de Joventut o les que hagin presentat la sol·licitud d'inscripció a aquest Cens abans de la data de publicació de la convocatòria d'aquestes subvencions i que, a més, compleixin els requisits establerts als apartats següents d'aquesta base.

3.2 A efectes d'aquestes subvencions, les entitats inscrites al cens de la Direcció General de Joventut s'enquadren en les tipologies següents, excloents entre si:

  1. Tipologia A: associacions juvenils que estiguin inscrites com a juvenils al registre d'Associacions que gestiona el Departament de Justícia, o bé que el seu nom i estatuts reflecteixin el seu caràcter netament juvenil, i les federacions o coordinadores d'aquestes associacions juvenils.

  2. Tipologia B: seccions juvenils d'entitats, associacions, partits polítics, sindicats i parròquies amb òrgans de decisió propis i que estiguin constituïdes formalment com a tal secció d'acord amb els estatuts de l'entitat mare.

  3. Tipologia C: altres entitats sense finalitat de lucre que realitzin algun programa d'activitats que s'adreci de forma específica i exclusiva a joves, que aquest programa sigui especialment rellevant i que als estatuts de l'entitat es reflecteixi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR