ORDRE ASC/181/2009, de 12 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut, i se'n regula la tramitació telemàtica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/181/2009, de 12 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut, i se'n regula la tramitació telemàtica.

En data 17 de gener de 2006, es va publicar al DOGC núm. 4552 l'Ordre PRE/2/2006, de 5 de gener, per la qual es van aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut per actuacions emmarcades en el Pla nacional de joventut de Catalunya. Aquesta Ordre establia, en el seu annex 2, les bases reguladores per a convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil.

En data 31 de gener de 2008, es va publicar al DOGC núm. 5060 l'Ordre ASC/20/2008, de 4 de gener, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut. La disposició transitòria primera d'aquesta Ordre estableix que per als procediments tramitats a resultes de la Resolució ASC/1180/2007, de 23 d'abril, per la qual s'obrí convocatòria per a la concessió de subvencions a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut per les actuacions previstes als annexos 2 i 6 de l'Ordre PRE/2/2006, de 5 de gener, dins l'exercici 2007, els annexos 1, 2 i 6 d'aquesta Ordre es mantindran en vigor fins la data de finalització del període de realització corresponent.

Així, doncs, i atesa la disposició transitòria esmentada, és necessari dur a terme una modificació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut aprovades mitjançant l'Ordre ASC/20/2008, de 4 de gener, en el sentit de regular els convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil.

Per altra banda, el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya a través d'Internet, preveu l'ús de les tecnologies de la informació en les relacions entre l'Administració pública i la ciutadania, amb la finalitat de facilitar la interacció i la transacció en línia. Aquest esdevé un element clau per a la millora del funcionament dels serveis públics, motiu pel qual ha de ser objecte d'impuls i d'atenció per part de l'Administració de la Generalitat.

Així, i per tal d'avançar en la implantació de les tecnologies de la informació en l'execució de les polítiques de foment de la Secretaria de Joventut, també es vol possibilitar la tramitació electrònica de les sol·licituds de subvenció per qualsevol de les línies de subvenció regulades en aquesta Ordre.

Aquestes noves bases, doncs, tenen la finalitat de regular de manera única i sistematitzada la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut de manera que, per una banda, tinguin en compte els convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil i, per l'altra, prevegin la possibilitat de la tramitació electrònica de les sol·licituds de subvenció per qualsevol de les línies de subvenció regulades en aquesta Ordre.

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, amb el que preveuen els preceptes bàsics de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i del seu reglament, aprovat mitjançant el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya a través d'Internet i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut, les quals consten en els annexos 1, 2, 3 i 4 d'aquesta Ordre.

Article 2

Tramitació telemàtica

Aprovar el procediment de participació per mitjans telemàtics en la convocatòria pública per a la concessió d'aquestes subvencions, el qual consta a l'annex 5 d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre ASC/20/2008, de 4 de gener, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de març de 2009

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és la promoció de l'associacionisme juvenil, mitjançant el suport als projectes d'activitats de les associacions juvenils o de les entitats sense finalitat de lucre que facin serveis a la joventut, el suport a les inversions en béns immobles de les associacions juvenils destinats a activitats amb infants i/o joves i els convenis de reconeixement de la tasca associativa de les entitats que siguin especialment rellevants en el teixit associatiu juvenil.

1.2 Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions que les entitats sol·licitants hagin pogut demanar per a la mateixa finalitat.

.2 Període

Les activitats objecte d'aquestes subvencions s'han de realitzar entre el mes de gener de l'any de la convocatòria i el mes de juny de l'any següent.

.3 Entitats destinatàries i requisits

3.1 Poden optar a aquestes subvencions les entitats ja inscrites al Cens de la Secretaria de Joventut o les que hagin presentat la sol·licitud d'inscripció a aquest Cens abans del 31 de gener de l'any de la convocatòria i que, a més, compleixin amb els requisits establerts als apartats següents d'aquesta base.

3.2 A efectes d'aquestes subvencions, les entitats inscrites al cens de la Secretaria de Joventut s'enquadren en les següents tipologies, excloents entre si:

  1. Tipologia A: associacions juvenils que estiguin inscrites com a juvenils al registre d'Associacions que gestiona el Departament de Justícia, o bé que el seu nom i estatuts reflecteixin el seu caràcter netament juvenil i les federacions o coordinadores d'aquestes associacions juvenils.

  2. Tipologia B: seccions juvenils d'entitats, associacions, partits polítics, sindicats i parròquies amb òrgans de decisió propis i que estiguin constituïdes formalment com a tal secció d'acord amb els estatuts de l'entitat mare .

  3. Tipologia C: altres entitats sense finalitat de lucre que realitzin algun programa d'activitats que s'adreci de forma específica i exclusiva a joves, que aquest programa sigui especialment rellevant i que en els estatuts de l'entitat es reflecteixi com a un dels objectius fundacionals oferir serveis als joves.

    Al web de la Secretaria de Joventut es pot consultar a quina tipologia de les abans esmentades s'enquadra cadascuna de les associacions inscrites al Cens General de la Secretaria de Joventut.

    3.3 Abans de la finalització del termini de presentació de sol·licitud d'aquestes subvencions, les entitats sol·licitants han de tenir actualitzada, als arxius de la Secretaria de Joventut, la documentació vinculada a la inscripció al Cens General de la Secretaria de Joventut especificada a la base 6.1 d'aquest annex.

    3.4 Les entitats sol·licitants amb més de 50 persones treballadores han de donar compliment al que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social de les persones amb minusvalidesa, o el Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre l'aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva.

    3.5 A més a més, les entitats sol·licitants han de donar compliment als requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    3.6 Tanmateix, les entitats sol·licitants han d'estar al corrent del pagament de les obligacions per reintegrament de subvencions, de les obligacions tributàries de pagament amb l'Administració de l'Estat i la Generalitat, així com amb la Seguretat Social i no s'han de trobar en cap dels supòsits de prohibició de ser beneficiàries de subvencions previstes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .4 Quantia

    4.1 La quantitat màxima destinada a aquestes subvencions i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar es determina a la convocatòria pública corresponent.

    4.2 Per determinar la quantia de la subvenció, a l'empara de la convocatòria corresponent, es té en compte l'adequació de les propostes que presenten els interessats als criteris de valoració publicats en aquestes bases, així com altres subvencions o ajudes que l'entitat sol·licitant pugui percebre per a la mateixa activitat o projecte, de manera que la quantitat a atorgar aïlladament o amb concurrència amb d'altres no superi en cap cas el 100% del cost de l'activitat o projecte.

    .5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds per concórrer a cada subvenció s'adreçaran a la persona titular de la Secretaria de Joventut i es poden presentar per mitjans telemàtics mitjançant la pàgina web http://www.gencat.cat/joventut/ajuts, o bé, en suport paper, al registre de la seu central d'aquesta Secretaria, carrer Calàbria 147, 08015 de Barcelona, a les seves coordinacions territorials, o en qualsevol de les oficines i registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    Les sol·licituds s'han de formalitzar en impresos normalitzats que es poden obtenir a la seu de la Secretaria de Joventut, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR