DECRET 30/1992, de 3 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts del Consorci de l'Auditori i l'Orquestra.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Vist l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Vistos els articles 252 i següents de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya; a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar els Estatuts del Consorci de l'Auditori i l'Orquestra, que es publiquen a l'annex del present Decret.

Barcelona, 3 de febrer de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

ESTATUTS del Consorci de l'Auditori i l'Orquestra En virtut de l'acord signat el dia 19 de setembre de 1989 a Barcelona entre la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura per a la construcció de l'Auditori de música de la ciutat de Barcelona, que inclou el fet que la titularitat de l'Auditori l'assumirà un Consorci de nova creació format per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona;

Atesa la voluntat de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona de consolidar i potenciar conjuntament l'Orquestra Ciutat de Barcelona per tal que esdevingui una orquestra simfònica del més elevat nivell artístic, les institucions implicades, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, han procedit de forma coordinada a redactar els Estatuts que seguidament es transcriuen, pels quals s'haurà de regir el Consorci de l'Auditori i l'Orquestra.

Capítol 1 Disposicions generals Article 1

1.1 El Consorci de l'Auditori i l'Orquestra es constitueix legalment com a entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa voluntària creada d'acord amb els articles 252 i 253.1 de la Llei municipal de Catalunya per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, per parts iguals, de conformitat amb els acords dels òrgans de govern respectius, per tal d'acomplir les finalitats que estableixen els presents Estatuts. 1.2 El Consorci té personalitat jurídica pròpia i gaudeix d'autonomia plena per gestionar la seva activitat. 1.3 Podrà participar també en el Consorci, en la proporció que es determini, qualsevol altra administració pública o entitat privada sense ànim de lucre que, a proposta del Consell Rector, sigui acceptada per ambdues entitats fundadores.

Article 2

El Consorci es regeix per aquests Estatuts, pels seus reglaments de règim interior i, en el que no estigui previst, per la legislació de règim local de Catalunya i el dret mercantil, civil i laboral, segons els casos.

Article 3

L'entitat consorciada tindrà el nom provisional de Consorci de l'Auditori i l'Orquestra. El mateix Consorci elegirà el seu nom definitiu, el de l'Auditori i el de l'Orquestra, segons la proposta feta conjuntament per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. L'adopció dels noms definitius substituirà el text actual d'aquests Estatuts sense cap més tràmit.

Article 4

El Consorci té la seva seu a la ciutat de Barcelona.

Article 5

5.1 El Consorci tindrà les finalitats següents:

  1. La gestió i promoció de l'Auditori, concebut com un complex de prestació de tot tipus de serveis relacionats amb la música en col·laboració, o no, amb altres entitats públiques o privades, estatals o estrangeres.

  2. La gestió i promoció de l'Orquestra en tots els seus aspectes, musical, administratiu i econòmic, per tal de fer realitat una orquestra simfònica d'alt nivell, capaç de fer arribar als ciutadans la creació musical simfònica del passat i la que es fa actualment, i contribuir així al desenvolupament de la sensibilitat de la població i a l'enriquiment de la vida cultural. 5.2 Per tal de fer efectives les seves finalitats, el Consorci pot portar a terme tota mena d'activitats permeses per les lleis.

Article 6

El Consorci pot utilitzar, en relació amb cadascun dels seus serveis, qualsevol de les formes de gestió que preveu la legislació administrativa local, ja siguin formes institucionals o contractuals, de naturalesa pública o privada.

Article 7

El Consorci, en la seva qualitat d'entitat pública amb personalitat jurídica pròpia, gaudeix de les atribucions inherents a aquesta condició, i les exerceix en el marc del que estableixen aquests Estatuts i en les normes legals que li són d'aplicació. El Consorci assumeix particularment les atribucions següents:

  1. La capacitat d'organitzar-se internament creant, modificant o suprimint els diversos serveis i establint la seva estructura i el seu règim de funcionament. A aquest efecte, el Consorci pot aprovar reglaments de règim intern.

  2. Contractar el personal, les obres, els serveis i els subministraments que siguin adients.

  3. Portar a terme l'activitat financera, concertar les operacions de crèdit o endeutament i emetre les obligacions amb aval o sense.

  4. Adquirir, posseir, disposar, arrendar i administrar tot tipus de béns mobles i immobles, com també gravar-los, hipotecar-los, constituir penyora o altres garanties.

  5. Acceptar llegats, herències, donacions o subvencions i ajuts, tant si provenen d'entitats públiques o privades com de persones privades.

  6. Exercir les accions judicials i administratives que calguin en defensa dels seus interessos.

  7. Participar legalment en altres entitats, públiques o privades, fins i tot en societats mercantils, sempre que la seva activitat s'adreci a finalitats anàlogues a les del Consorci.

Capítol 2 Òrgans de govern i gestió

Article 8

8.1 Seran òrgans de govern i gestió del Consorci: El Consell Rector. La Comissió Executiva. La Gerència del Consorci. 8.2 Mitjançant els reglaments de règim interior, o per acord puntual del Consell Rector, es podran instituir i regular altres òrgans d'assessorament, informació o gestió.

Article 9

9.1 El Consell Rector constituirà l'òrgan superior de govern i assumirà l'administració final del Consorci. Estarà integrat pels membres següents:

  1. President: l'alcalde de Barcelona, o una altra persona que ell designi amb l'acord previ amb la Generalitat de Catalunya.

  2. Vice-president: un membre de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb categoria no inferior a director general, o una altra persona designada pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l'acord previ amb l'Ajuntament de Barcelona.

  3. Vocals: Tres representants de l'Ajuntament de Barcelona nomenats per l'alcalde de Barcelona. Tres representants de la Generalitat de Catalunya nomenats pel conseller de Cultura. Tres personalitats de la vida cultural o econòmica o bé experts en qüestions musicals nomenats per l'alcalde de Barcelona. Tres personalitats de la vida cultural o econòmica o bé experts en qüestions musicals nomenats pel conseller de Cultura. Seran també vocals, amb veu i sense vot, el gerent o gerents del Consorci. 9.2 En cas que s'incorporin noves entitats al Consorci, el Consell Rector podrà aprovar, juntament amb la incorporació, les modificacions en la composició dels òrgans de govern del Consorci que consideri convenients.

Article 10

Els membres del Consell Rector són nomenats per un període de quatre anys, renovable, i poden ser revocats lliurement i en qualsevol moment per l'autoritat o la institució competent en cada cas.

Article 11

10.1 El Consell Rector posseeix les màximes facultats en relació amb el govern i la supervisió del Consorci, sense més limitacions que les que li puguin imposar les institucions constitutives del Consorci. En particular, té les atribucions següents:

  1. Fixar les directrius i els criteris generals, com també els objectius i les prioritats de l'actuació del Consorci i de les entitats que en depenguin, i aprovar la seva planificació i programació.

  2. Exercir el control superior de l'actuació del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR