DECRET 416/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova la modificació i el text refós dels Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

416/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova la modificació i el text refós dels Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa.

El Decret 58/1988, de 10 de març (DOGC núm. 970, de 25.3.1988), va crear el Consorci Hospitalari de Terrassa, entitat jurídica pública de caràcter institucional integrada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Hospital-Casa de la Caritat de Sant Llàtzer de Terrassa, amb l'objecte de portar a terme l'execució d'activitats hospitalàries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d'investigació al servei de la població resident en l'àmbit sanitari de Terrassa i la seva àrea sanitària.

El Decret 11/1992, de 20 de gener (DOGC núm. 1549, de 31.1.1992), va modificar els Estatuts del Consorci constituït, en el sentit de canviar la seva denominació per la de Consorci Sanitari de Terrassa, per tal d'adaptar la seva denominació a les funcions que venia desenvolupant, no estrictament hospitalàries.

Amb posterioritat, el Decret 203/2000, de 13 de juny (DOGC núm. 3167, de 23.6.2000), va modificar novament els Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa, per tal d'ampliar els seus objectius possibilitant la seva actuació en l'àmbit de tot el territori de Catalunya, amb la voluntat d'una millor utilització dels recursos disponibles i aprofitant per incorporar alguns ajustament en la composició i règim de funcionament del Consell de Govern.

En aquests moments es planteja la necessitat d'adaptar les finalitats del Consorci Sanitari de Terrassa a la configuració integral de les necessitats de salut envers la població de Catalunya, incorporant també la prestació de serveis socials i d'atenció a la dependència, juntament amb les que es venien desenvolupant fins l'actualitat. Així mateix, es procedeix a la reestructuració dels seus òrgans de govern i de gestió executiva, incorporant la previsió si s'escau de la figura de conseller/a delegat/da, i la conseqüent reestructuració funcional entre aquest òrgans. Alhora, ateses les modificacions estatutàries esmentades anteriorment, es planteja la conveniència d'unificar en un únic text vigent el contingut dels Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa.

En aquest sentit, el Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa, en la sessió del dia 16 de maig de 2006 ha acordat la modificació dels seus Estatuts i la refosa en un únic text dels mateixos, amb el quòrum requerit a l'efecte, i la ratificació de l'Acord esmentat per l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Privada Sant Llàtzer en data 28 de juny de 2006 i 30 de maig de 2006, respectivament.

Atès el que disposen els articles 150, 162 i 165 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Salut i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la modificació i la refosa en un únic text dels Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa, que s'adjunten a l'annex d'aquest Decret.

Disposició derogatòria única

Queden derogades les disposicions que s'estableixen seguidament:

L'annex del Decret 58/1988, de 10 de març, pel qual es crea el Consorci Hospitalari de Terrassa i se n'aproven els Estatuts.

El Decret 11/1992, de 20 de gener, de modificació dels Estatuts del Consorci Hospitalari de Terrassa, pel qual aquest ens passa a denominar-se Consorci Sanitari de Terrassa.

El Decret 203/2000, de 13 de juny, de modificació dels Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa.

Disposició final única

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 d'octubre de 2006

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Marina Geli i Fàbrega

Consellera de Salut

Annex

Estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci

1.1 Amb la denominació de Consorci Sanitari de Terrassa es constitueix un Consorci administratiu en el qual participen la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Privada Sant Llàtzer.

1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que puguin col·laborar en els objectius del Consorci, així com efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissió de nous membres exigirà la majoria prevista a l'article 15.2 d'aquests Estatuts.

Article 2

Objectiu i finalitats

2.1 L'objectiu del Consorci és l'atenció integral a la salut de la població de Catalunya i, principalment, a la resident en l'àmbit sanitari de Terrassa i de la seva àrea d'influència. Aquest objectiu el portarà a terme mitjançant l'execució d'activitats assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d'investigació.

2.2 Seran finalitats específiques del Consorci:

2.2.1 L'atenció integral a la salut.

2.2.2 L'educació sanitària, la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia.

2.2.3 L'atenció primària integral de la salut.

2.2.4 L'atenció especialitzada en règim ambulatori i en règim hospitalari.

2.2.5 L'atenció de rehabilitació.

2.2.6 L'atenció sociosanitària.

2.2.7 L'atenció a la salut mental.

2.2.8 La prestació de serveis socials i d'atenció a la dependència.

2.2.9 La docència relacionada amb la salut.

2.2.10 Les activitats de coneixement en els àmbits de la sanitat i de les ciències de la salut: la docència, la investigació, la formació, la bioètica, els sistemes d'informació i l'impuls al desenvolupament de les tecnologies i dels recursos per millorar la qualitat dels centres sanitaris.

2.2.11 Totes les que estiguin directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades i que acordi el Consell de Govern.

2.3 Les esmentades finalitats les podrà portar a terme el mateix Consorci directament o cedint la gestió a altres entitats externes.

Article 3

Participació de les entitats consorciades

Les entitats consorciades contribuiran a la millor consecució de l'objectiu i les finalitats esmentades a l'article anterior de diverses maneres i amb l'abast que a continuació s'indica:

3.1 La Generalitat de Catalunya, en l'exercici de les competències determinades als articles 150, 162 i 165 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, exercirà la tutela de l'organització i els serveis vinculats i/o dependents del Consorci, vetllarà per la correcta assignació dels recursos econòmics i cedirà al Consorci l'ús dels béns mobles i immobles determinats en els corresponents protocols d'adhesió, i que no podran ser destinats a altres finalitats de les previstes pel Reial decret 1517/1981, de 8 de juliol (DOGC núm. 145, de 24 de juliol).

3.2 L'Ajuntament de Terrassa, en l'exercici de les competències que li corresponguin en matèria sanitària, participarà en el Consorci amb les aportacions que es fixin als corresponents protocols d'adhesió.

3.3 La Fundació Privada Sant Llàtzer de Terrassa aportarà al Consorci els seus mitjans materials, assenyalats als corresponents protocols d'adhesió. Amb la finalitat d'assolir l'objectiu d'atenció integral d'atenció sociosanitària i a la dependència, la Fundació donarà prioritat a la gestió conjunta dels seus dispositius mitjançant el Consorci Sanitari de Terrassa.

Article 4

Personalitat i capacitat jurídica

El Consorci regulat per aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, de caràcter institucional, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que requereixi la realització dels seus propis objectius.

En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, a més de les facultats que com a subjecte actiu de l'Administració pública li corresponen, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, subscriure contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercitar les accions previstes a les lleis.

Article 5

Règim jurídic

El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR