DECRET 168/2002, d'11 de juny, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET

168/2002, d'11 de juny, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

Per la Llei 7/2001, de 31 de maig, s'ha creat l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, que té com a objectiu essencial exercir les funcions que li atorga aquesta Llei respecte al foment de les actuacions en matèria d'universitats, recerca i innovació tecnològica que són competència de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb l'article 4.2 de la Llei 7/2001, de 31 de maig, correspon al Govern de la Generalitat aprovar els Estatuts de l'Agència, els quals han de determinar les funcions dels òrgans de govern, l'estructura orgànica, les normes de funcionament, així com el contingut mínim del contracte programa que ha de formalitzar amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i previ acord del Govern,

Decreto:

Article únic

S'aproven els Estatuts de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, que s'adjunten a l'annex d'aquest Decret.

Disposició transitòria

El personal funcionari del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació que en la data d'entrada en vigor d'aquest Decret estigui adscrit a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca pot optar, d'acord amb la normativa vigent, per:

  1. Integrar-se a l'Agència com a personal laboral mitjançant la superació d'un concurs, amb reconeixement a tots els efectes de l'antiguitat a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i restar en aquesta Administració en situació d'excedència voluntària per incompatibilitat.

  2. Mantenir la condició de funcionari a l'Agència i ocupar-hi un lloc de treball a extingir. Aquest lloc quedarà extingit quan el funcionari o funcionària obtingui una altra plaça amb caràcter definitiu o quan el lloc quedi vacant per qualsevol causa que no comporti reserva del lloc.

Disposicions finals

-1 S'autoritza la persona titular del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació perquè prengui les mesures necessàries per a l'entrada en funcionament de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

-2 Aquest Decret entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 11 de juny de 2002

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex

Estatuts de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca

Capítol 1

Naturalesa i funcions

Article 1

Naturalesa

1.1 L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, és una entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya que ajusta la seva activitat al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions.

1.2 L'Agència es regeix per la Llei 7/2001, de 31 de maig; per la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'empresa pública catalana; per l'ordenament jurídic privat, amb les úniques excepcions establertes a la seva Llei de creació; per aquests Estatuts, i per les altres lleis i disposicions que li siguin aplicables.

1.3 L'Agència pot adquirir com a beneficiària, fins i tot per expropiació forçosa, i pot posseir, reivindicar, permutar, gravar o alienar tota classe de béns; també pot concertar crèdits, establir contractes, formalitzar convenis, executar, contractar i explotar obres i serveis, atorgar beques i subvencions, obligar-se, interposar recursos i exercir totes les accions que siguin necessàries per al desenvolupament de les seves funcions.

Article 2

Domicili

L'Agència té la seu a la ciutat de Barcelona, sens perjudici de l'establiment de dependències en els àmbits territorials que determini el Consell de Direcció.

Article 3

Vinculació

L'Agència actua sota les directrius del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, al qual resta vinculada i que exerceix el control d'eficàcia i d'eficiència sobre la seva activitat.

Article 4

Principis de gestió

L'Agència ha d'actuar en la gestió de les seves activitats sota els principis següents:

  1. D'eficàcia, d'eficiència i de qualitat.

  2. D'autonomia funcional i de sistema integral de gestió per implantar un control de resultats.

  3. De voluntat descentralitzadora vers les universitats i les institucions de recerca per tal d'acostar al màxim la gestió a l'usuari final.

  4. De plena responsabilitat dels resultats de la seva gestió.

  5. D'avaluació de resultats i d'adaptació constant a les necessitats dels destinataris dels seus serveis i activitats.

  6. D'informació i atenció al públic mitjançant l'elaboració d'un catàleg de serveis que presenti els programes i les activitats de l'Agència.

  7. De gestió basada en l'ús de les tecnologies més avançades.

Article 5

Funcions i programa d'activitats

5.1 Corresponen a l'Agència l'execució d'accions establertes al Pla de recerca de Catalunya i de programes de beques i ajuts, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment i suport de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica de Catalunya. En concret, li corresponen les tasques relatives a:

  1. La convocatòria, la gestió, la resolució i el pagament dels programes de beques, ajuts i subvencions.

  2. La formalització d'acords, pactes, convenis i contractes amb entitats públiques o privades i amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per a la concessió de subvencions, així com el seu seguiment.

  3. L'execució dels convenis i els contractes que se li encomanin.

  4. Les facultats d'inspecció, verificació i control, la instrucció d'expedients de modificació i reintegrament, així com la seva resolució.

  5. La instrucció i resolució dels recursos que s'interposin contra l'Agència en matèria de beques i subvencions.

  6. La formalització d'acords, convenis i contractes amb entitats financeres o amb altres entitats i institucions per a l'execució de programes de préstecs a l'estudi i a la formació, o a la recerca científica i tècnica i a la innovació tecnològica.

  7. El foment de les relacions amb altres institucions amb funcions de gestió d'ajuts universitaris i de recerca.

  8. La realització de programes i activitats de suport a l'estudi universitari i a la recerca científica, tècnica i d'innovació tecnològica a Catalunya.

  9. L'assessorament als òrgans de l'Administració de la Generalitat en les matèries relacionades amb la gestió d'ajuts i de subvencions.

  10. El suport tècnic i professional a entitats de l'àmbit científic i tecnològic.

  11. Qualsevol altra funció vinculada a la gestió atribuïda a l'Agència que li assigni el contracte programa subscrit amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació o amb altres departaments o entitats de la Generalitat de Catalunya.

5.2 El Consell de Direcció de l'Agència ha d'aprovar anualment un programa d'activitats que ha de concretar les actuacions de l'Agència i el seu finançament. El programa d'activitats ha de fer esment, com a mínim, de tots els aspectes previstos a l'apartat 2 de l'article 6 d'aquests Estatuts.

5.3 Avaluació

En el supòsit que les convocatòries de beques, ajuts, subvencions o altres activitats que porti a terme l'entitat requereixin, abans de ser concedides, una avaluació cientificotècnica, l'Agència adoptarà els criteris generals que estableix el Pla de recerca de Catalunya, així com les directrius que li marqui el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, sens perjudici que en el contracte programa amb aquest Departament, o en altres contractes programa, s'especifiquin criteris específics.

L'Agència podrà crear els seus propis mecanismes d'avaluació o bé utilitzar-ne altres de ja existents externs, d'acord amb el que determinin les directrius i/o el contracte programa amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Article 6

Contracte programa

6.1 Les actuacions de l'Agència amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació s'articulen mitjançant un contracte programa aprovat pel Consell de Direcció i formalitzat pel conseller o consellera del Departament i pel director o directora executiu/va de l'Agència. El contracte programa haurà de ser autoritzat pel Departament d'Economia i Finances, d'acord amb l'article 3.2 de la Llei 7/2001, de 31 de maig.

6.2 El contracte programa ha d'incloure, com a mínim:

  1. Els objectius estratègics a assolir.

  2. Els programes de foment que ha d'executar l'Agència.

  3. Els resultats esperats i la metodologia d'execució dels programes.

  4. Els indicadors d'eficàcia, d'eficiència i de qualitat en el compliment dels seus objectius.

  5. Els recursos disponibles destinats al finançament de les actuacions i de les inversions, tot detallant les aportacions de la Generalitat, així com, si és el cas, les altres fonts de finançament.

  6. El sistema d'intercanvi d'informació, respectant la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

  7. Els instruments de seguiment i control dels resultats de l'execució de les actuacions programades.

  8. Qualsevol altre aspecte que sigui necessari per al compliment dels seus objectius.

6.3 El contracte programa pot tenir vigència plurianual, amb els límits previstos al Text refós de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR